marți, 28 august 2012

Sapun traditional Alep 35% ulei de dafin

V-am tot scris despre faptul ca am o dermatita seboreica care nu imi da pace.
 Cum se manifesta? Ei bine, din timp in timp, cand sunt mai stresata sau cand folosesc produse cosmetice pentru par imi apar niste coji inestetice care se transforma intr-o matreata enervanta.
Am fost la mai multi dermatologi,cum e normal si mi-au recomandat diverse sampoane care mi-au facut bine o perioada, dar tot nu am scapat de aceasta problema.
Toti specialistii mi-au spus ca e o boala de care nu voi mai putea scapa vreodata, iar daca nu o tin sub control se poate transforma in psoriazis.
De atunci folosesc acelasi sampon recomandat de dermatolog , iar atunci cand vin crizele de dermatita seboreica fac un tratament cu diprosalic pentru scalp.
De ceva timp insa folosesc sapunul traditional Alep si pe cap.
Va marturisesc ca toata familia folosim acest sapun. Alexandru pentru fata, Ruxandra fata si corp, iar eu pentru fata, corp si par.
Pe cap insa il folosesc de putin timp, dar rezultatele nu au intarziat sa apara. Prima data cand l-am folosit m-am speriat pentru ca am facut foarte multe coji, dar nu m-am oprit si am continuat sa ma spal cu el. Mi-am facut un gomaj pentru scalp si apoi m-am spalat cu sapunul. Ei bine am scapat, cel putin pana acum de probleme.
Trebuie insa avut grija sa clatiti parul bine, 3 minute de clatit cu apa curata. Se pare ca una din greselile noastre cele mai mari este ca nu ne clatim bine si lasam produsul : sampon, balsam, pe par si scalp. De aici pot aparea diversele probleme.

Sapun traditional Alep 35% ulei de dafin, 200 g - Cap Cosmetics

Sapun pur din plante - continut ridicat de vitamina E - antiseptic

Potrivit zilnic pentru samponare, curatarea fetei, a mainilor si a intregului corp.Hidrateaza si hraneste pielea. Acest săpun este cunoscut fiind foarte eficient in cazuri de psoriazis, cădere păr, acnee şi neurodermatita. Este demonstrat faptul ca, folosit regulat, ajuta la vindecarea bolilor pielii. De altfel, este recomandat persoanelor care au alergii. Datorita faptului ca nu contine coloranti artificiali, parabeni si alte ingrediente sintetice, iar principalul ingredient este uleiul de masline, acest sapun este potrivit si pentru ingrijirea pielii bebelusilor.

Fabricat in Aleppo - Siria, sapunul de Alepp contine exclusiv ingrediente vegetale si este produs manual utilizand tehnica tradiţionala din cele mai vechi timpuri. Singurul sapun care se poate numi de Alepp trebuie sa contina doar ulei de masline si ulei din seminte de dafin. In functie de continutul uleiului de dafin se poate determina valoarea sapunului de Alepp.

Se acorda o atentie deosebita fiecarei faze de preparare a acestui sapun care devine astfel unic in lume datorita ingredientelor folosite si a modului de preparare.

Aveti si o reducere la acest produs daca il cumparati cu deodorantul bio din piatra de alaun, despre care v-am mai scris si pe care eu l-am folosit toata vara fara probleme.
Eu va pup si va raspund cu drag la toate intrebarile legate de acest produs si nu numai.

PS: Piatra de Alaun (deodorant mineral), stick 120 gr - Pharmalun

Piatra de Alaun este un produs natural, un mineral cunoscut pentru proprietăţile sale astringente, antibacteriene şi hemostatice.

Piatra de alaun este din ce în ce mai căutată ca şi o alternativă naturală la antiperspirantele convenţionale.
Metoda de obţinere: piatra de alaun stick este obţinută prin tăierea şi polizarea pietrei de alaun brute.

Proprietăţi :
astringent: închide porii pielii
hemostatic: grabeste coagularea sângelui în cazul tăieturilor
antibacterian: blochează proliferarea bacteriană responsabilă mai ales pentru mirosul neplăcut în zonele care transpiră
regulator al transpiraţiei
hipoalergen: este indicată persoanelor cu pielea sensibilă deoarece este complet naturală şi nu prezintă nici un adaos de parfum (fie el chiar şi natural)
este foarte economic: o piatră poate să ţină mult timp deoarece se uzează extrem de puţin la o aplicare.

Sursa

joi, 23 august 2012

Pregatiri de toamna

-siropul de catina si afine
Voi v-ati inceput pregatirile pentru iarna?
Eu mi-am facut bulionul cu 3 arome, simplu, cu busuioc si picant, mi-am pus vinetele la congelat si mi-am facut multe pungute congelate cu afine.
Insa o alta pregatire importanta pentru iarna este siropul de afine, catina si miere.
Este un sirop foarte bun, usor de preparat, rezista mult in frigider si este un medicament natural pentru imunitate.
Iau catina si afinele, le storc intr-un storcator manual melcat, dar merge si in storcatorul de fructe normal, apoi le amestec intr-un borcan de sticla cu miere si gata.
Sa-l lasati la frigider pentru cateva ore.
Se iau zilnic 3 lingurite pe zi, simple sau combinate cu apa sau suc de fructe.
Eu folosesc acest suc si in smoothieuri sau shakeuri naturale la iarna, combinate cu lapte vegetal si banana.
E bine sa va congelati afinele si catina, iar in timpul iernii sa va faceti de mai multe ori acest sirop.
Se poate combina si cu echinaceea sau propolis.
Sper ca v-am inspirat si v-am pus pe treaba.
Va pup!

luni, 20 august 2012

BABARIA ALOE VERA – CREMA ANTICELULITICA

Acum ca am terminat cu sedintele de mezoterapie cu ac anticelulita, m-am gandit sa mentin cat mai mult rezultatele pe care le-am obtinut cu o crema pe care sa o folosesc cel putin o data pe zi.
Am ales o crema de la Babaria, pentru ca imi place gama aceasta si pentru ca este si accesibila la pret.
Nu cred ca o crema poate face minuni, dar cred ca o ingrijire sistematica si corespunzatoare poate preveni aparitia si chiar reducerea celulitei.
Aplicand o crema anticelulitica pe coapse, talie, abdomen si in alte zone afectate, pielea cu aspect de coaja de portocala se va netezi treptat.
Eu ma dau cu aceasta crema inainte de a-mi incepe gimnastica aproape zilnica pe care o fac acasa. Apoi ma impachetez cu folie alimentara.
Chiar daca nu faceti sport, e bine sa va impachetati,pentru ca ingredientele sa intre cat mai bine in piele.
Crema contine ingrediente ca:

- Fucus (extract de alge marine) creste elasticitatea pielii.
- Carnitina ajuta la prevenirea si eliminarea acumularii de grasime si toxine in stratul celular vulnerabil de sub piele.
- Cafeina are proprietati antioxidante uimitoare care ajuta in procesul absorbtiei grasimii si ajuta la imbunatătirea circulatiei in piele.
- Aloe Vera actioneaza ca un puternic agent de hidratare lasand pielea neteda si moale.
- Elastina confera fermitate si suplete pielii asigurand un efect de lifting.

Sper ca folosind aceasta crema alaturi de urmarea unei diete sanatoase si exercitii fizice sa ma tina cat mai departe de inestetica celulita.

Va pup cu drag si nu uitati sa faceti codul PROMOIOG daca comandati de pe www.cosmeticebabaria.ro , acesta  va aduce o reducere de 10%.

sâmbătă, 18 august 2012

Scrub natural pentru scalpurile cu probleme

Stiu ca poate vi se pare ciudat, dar si scalpul nostru are nevoie de gomaj si chiar de masti hranitoare. Cate dintre noi nu ne-am trezit cu coji sau matreata in par fara niciun motiv, iar apoi ne-am chinuit sa scapam de ele. 
De multe ori stresul sau cosmeticele necorespunzatoare tipului nostru de scalp ne fac surprize neplacute.
Atunci e nevoie de un gomaj, cat mai natural, care sa inlature toate cojile si sa lase pielea capului cat mai curata.
Chiar si excesul de sebum se poate regla cu un scrub adecvat si o masca.
Va propun azi un astfel de scrub pe care eu il folosesc atunci cand dermatita mea seboreica isi face de cap.
Amestecati o lingurita de zahar brun cu 2-3 lingurite de balsam. De preferat un balsam natural . 
Eu folosesc acum balsamul de par cu rozmarin si ulei de masline - Alepp , care are rozmarin si lavanda in compozitie, ideal pentru un scalp iritat si gras.
Frecati foarte bine cu acest amestec pielea capului iar apoi spalati-va normal cu samponul dumneavoastra.
Se poate folosi si bicarbonatul de sodiu in loc de zahar brun, pentru parul cu radacina mai grasa. Se stie ca acesta absoarbe excesul de sebum.
Acest scrub se poate folosi la fiecare spalare a parului sau o data pe saptamana. 
Se mai poate adauga si o picatura de ulei esential  de menta sau apa florala de menta, care va vor racori pielea capului.
Apa florala se poate folosi si la clatire, in ultima apa, pentru o senzatie frash a scalpului.
In curand o sa revin cu alte retete pentru par, care in aceasta perioada are mult de suferit.

Va pup!

La Organik gasiti produse bio 

joi, 16 august 2012

Salata digestiva

In ultimii ani se vorbeste foarte mult despre medicamentele probiotice, putem chiar sa le declaram „la moda”. Ele sunt in esenta mixturi de germeni microbieni benefici organismului uman, in special tubului digestiv.
Este foarte important sa constientizam ca suntem o oligarhie de celule care guverneaza peste 90% celule microbiene „independente” aflate la toate nivelurile organismului uman, dar cu predilectie in aparatele ce comunica liber cu mediul exterior, cum este si cel digestiv.

Probioticele au actiune protectoare si antibiotica

Microbii ce populeaza aceste segmente in mod natural au o actiune protectoare si antibiotica directa fata de alti germeni patogeni sau mentin sub control populatiile de microorganisme comensale, dar cu potential patogen, cum ar fi ciupercile Candida albicans. Exista, de asemenea, microbi care in anumite situatii ofera beneficii, iar in altele se constituie ei in factori de agresiune.

Ce rol au probioticele?

Tratamentul cu probiotice vizeaza refacerea florei normale, adica popularea cu microbi „buni” a tubului digestiv. Vorbim in special de intestinul subtire si cel gros, segmente cu populatie microbiana bogata in mod fiziologic. Acest lucru este benefic dupa cure antibiotice care „omoara” flora microbina intestinala. De asemenea, pot restabili echilibrul microbian, de exemplu in sindroamele de suprapopulare bacteriana intestinala ce se manifesta prin diaree, balonare, borborisme, flatulenta si crampe abdominale.
Probioticele faciliteaza digestia in perioade de schimbari alimentare, cum ar fi trecerea de la dieta de vara la cea de toamna-iarna mai uscata, mai saraca in fibre si mai concentrata in grasimi, zaharuri rafinate si proteine.

Cand avem nevoie de probiotice?

Indicatiile tratamentului probiotic sunt largi, uneori vagi, si nu au la baza studii de inalta semnificatie statistica. Curele antibiotice complexe sau prelungite, candidoza, in primul rand digestiva, sindroamele diareice cronice sau cele de maldigestie reprezinta indicatii de tratament probiotic. In anumite stari (nu neaparat patologice), precum convalescenta, astenie, stres si surmenaj, viroze respiratorii sau enteroviroze, probioticul poate fi un aliat de nadejde. Colicile abdominale, flatulenta, diareea (inclusiv la copii) sunt situatii in care sunt indicate probioticele.
( sursa www.farmaciata.ro )

In concluzie bacteriile "bune" sunt in permanenta atacate de catre bacteriile "rele" , cum ar fi Candida, care este intretinuta de un stil alimentar nesanatos, acid.
Pentru a ne alcaliniza corpul si al echilibra trebuie sa ne hranim cat mai sanatos. Un echilibru alimentar si o viata sanataoasa ne poate proteja flora microbiana si astfel suntem protejati de diferite boli digestive.
Printr-o alimentatie defectuasa noi favorizam in corp bacteriile "rele" . Atunci devenim vulnerabili, iar corpul predispus la boli dar si la o imbatranire prematura a celulelor.
De aceea trebuie sa ajutam corpul sa produca bacterii care pot lupta cu boala.
Am sa va dau mai jos o reteta usor de facut si ieftina, care va va ajuta foarte mult.

Salata digestiva
Aveti nevoie de o varza mare/ medie feliata cu cutitul sau cu robotul si apa.
La o varza de 2kg se adauga aproximativ 1l de apa.
O treime din varza tocata se amesteca cu apa intr-un blender.
Sosul obtinut se amesteca cu restul de varza tocata si se indeasa bine in borcane.
Se lasa un spatiu de un deget si se inchide bine borcanul cu un capac potrivit.
Se lasa 3-4 zile intr-un loc cald ( pe balcon, dar ferit de soare), apoi se pastreaza la frigider si se poate consuma.
Are termen de garantie 8 luni.
Cand deschizi borcanul pentru prima data dupa perioada de fermentare, asigura-te ca nu-l deschizi spre tine ( se poate sa sara capacul din cauza presiunii).
Atentie si la mirosul care se degaja doar la prima deschidere.
Se consuma o lingura sau chiar un borcan la fiecare masa. La servire se poate condimenta cu ulei de masline, sare si piper.

Reteta aceasta este metoda Donnei Gates de a ramane tanara si frumoasa.
Anul acesta implineste 66 de ani!
Sursa www.hranavie.eu

Eu mi-am pregatit deja primul borcan si sunt pregatita sa incerc aceasta metoda.
O sa va mai scriu si rezultatele dupa ce voi gusta din acesta reteta minune.
Va pup!

luni, 13 august 2012

Si pasta de dinti poate fi bio

Usor, usor, datorita magazinului Organik, am resusit ca produsele mele de ingrijire zilnica a corpului sa fie naturale sau chiar bio.
V-am scris de cremele de fata si corp, v-am scris despre sapunurile incercate de mine, v-am scris despre deodoranul 100% bio, iar acum va recomand produsele de igiena bucala.
Am inceput prin a cauta o pasta de dinti pentru Ruxandra, care este inca mica si mai inghite pasta atunci cand se spala pe dinti.
Toate produsele pentru igiena dentara pe care le gaseam in farmacii sau supermarketuri nu erau sigure pentru copii, mai ales daca ar fi fost inghitite.
Asa ca am decis sa incerc pasta de dinti naturala cu sare de la Weleda.
Am citit ce ingrediente are in compozitie si mi s-a parut foarte buna.
Ei bine, nu s-a dovedit foarte buna pentru Ruxandra din cauza gustului de sare, dar eu o folosesc regulat si sunt foarte multumita de ea.
Am gasit si o varianta mai "gustoasa" pentru Ruxandra, tot de la Weleda, pasta de dinti naturala cu plante.
Aceasta vad ca ii convine foarte bine si nu o deranjeaza, deci am scapat de o grija.
Gasiti la Organik si apa de gura, de mai multe feluri si cu mai multe arome. Eu am una cu scortisoara si portocala, care imi place foarte mult.
Pupici bio :)

ATENTIE: pana la sfarsitul lui august gasiti in limita stocului disponibil reduceri la Pasta de dinti pentru bebe & copii - Weleda


vineri, 10 august 2012

Mezoterapia cu ac ( ultima sedinta)

Acum aproximativ 2 luni incepeam cu teama un tratament anticelulita de mezoterapie cu ac. Zic "teama" pentru ca ideea de ac mi se parea groaznica, dar nu mai suportam celulita care se incapatana sa se aseze din ce in ce mai bine pe zona coapselor si a fesierilor.
Mi-am luat inima in dinti si am plecat la drum alturi de Doamna Doctor Raluca Rosenberg de la salonul Metamorphosis Style.
De la prima sedinta am vazut rezultate imbucuratoare asa ca teama a inceput sa se evapore luandu-i locul dorinta mea de a scapa definitiv de celulita.
Iata ca dupa un drum destul de lung de 10 sedinte sunt foarte multumita.
Zonele tratate arata bine, celulita nu mai este vizibila, am mai si slabit, iar pielea este mult mai ferma.
Mi-am scos pantalonii scurti din garderoba si sunt mandra ca ii pot purta fara probleme.
Va spuneam acum ceva timp ca am inceput sa-mi tratez si zona abdomenului, care nu avea celulita, dar care dupa nastere, avea pielea mai putin ferma.
Dupa doar 6 sedinte am reusit sa scap si de aceasta problema. Pielea e tonifiata si arata foarte bine si in aceasta zona.
Am intrebat daca trebuie sa mai fac ceva pentru a intretine ceea ce am obtinut. Dar se pare ca depinde doar de mine. Daca am o alimentatie sanatoasa, beau apa si fac putin sport, nu voi mai avea nevoie sa reiau acest tratament vreodata.
Sper ca acest serial v-a ajutat si daca mai aveti intrebri referitoare la acest procedeu va raspund cu mare drag!
Va pup!

SALON METAMORPHOSIS STYLE

www.metamorphosisstyle.com
Adresa: Str. Av. Petre Cretu nr. 74 - demisol, sector 1, Bucuresti (punct de reper Manastirea Casin)
Telefon: 0311.023.754 ; 0724.485.720 ; 0728.836.397
E-mail: andrea_ross99@yahoo.com

marți, 7 august 2012

Sfaturi de vacanta

O vacanta se poate transforma dintr-un vis frumos intr-un cosmar daca nu avem grija.
Cate dintre noi nu ne-am trezit venind din vacante prea arse de soare, cu parul degradat si cateva kilograme in plus.
Putem evita asta, daca avem putina grija si suntem ceva mai atenti la alimentatie.
Sa incepem cu dimineata. Ne trezim, ne bem cafeaua si mancam. Dar ce mancam? Pentru cei care sunt la mare si vor inota recomand sa manance usor, fara prea multi carbohidrati rai. Incercati cereale integrale sau fructe cu iaurt.
Merg si 2 felii de paine graham sau integrala cu branza sau somon afumat.
Nu evitati ouale dimineata, dar fierte sau omleta cu branza cu cat mai putin ulei.
Inainte sa va imbracati nu uitati sa va dati cu crema cu factor de protectie. De cele mai multe ori cremele isi fac efectul in timp de 30 minute asa ca e mai bine sa va dati inainte de a iesi din casa, pentru ca atunci cand va expuneti la soare sa fiti protejati.
Cremele bio isi fac efectul imediat dupa ce v-ati dat, asa ca veti fi protejate si pe drumul pana la plaja.
Nu uitati sa va ungeti cu factor de protectie din 2 in 2 ore. Astfel veti evita arsurile, veti fi protejati si veti obtine un bronz frumos, uniform si care va tine in timp.
Parul trebuie si el protejat. Asa ca daca aveti ulei de argan , masline, shea, jojoba, cocos, faceti combinatii si hraniti parul. Chiar daca il protejati cu o esarfa sau palarie, e bine sa-l tineti uns.
Stiati ca araboaicele atat cat stau cu parul acoperit si-l tin cu masti din uleiuri exotice?
Daca nu aveti la indemana niciun fel de ulei, atunci dati cu balsam si astfel veti proteja parul de razele soarelui.

Dupa plaja si soare trebuie sa va dati cu o crema hidratanta. Eu sunt fan babaria rosa mosqueta lapte de corp anti-vergeturi si chiar au si o varinata racoritoare dupa plaja ( nu uita de codul PROMOIOG care iti aduce 10% reducere la comanda). Daca esti bio, atunci uleiul/untul de shea, sau untul de cacao oragnic iti va mentine si mai mult bronzul si iti va hidrata pielea.

La masa de dupa plaja si baie, mancati cat vreti si ce vreti. E voie! Arderile sunt mai bune cu 25% dupa efort, deci e voie chiar si inghetata.
Dulciurile permise in vacanta sunt: inghetata, ciocolata ( cat mai amara daca se poate) si chees cake. In general evitati dulciurile combinate cu fainoase.

Seara va recomand sa mancati cat mai usor. Fructe de mare, peste si daca iesiti in club sau la terasa nu ezitati sa dansati cat mai mult sau sa va plimbati. O sa va prinda bine.
Va doresc vacanta placuta!

PS: La ORGANIK gasiti unturi si uleiuri organice de calitate
Daca vrei sa-ti comanzi ceva de pe www.cosmeticebabaria.ro  nu ezita sa faci codul PROMOIOG. iti va aduce o reducere de 10%


duminică, 5 august 2012

Combinatii de uleiuri pentru o piele frumoasa

Azi mi-am facut o combinatie din mai multe uleiuri. Motivul este unul , acestea odata deschise expira in 6 luni si cum le-a cam trecut timpul, am pus toate resturile intr-o singura sticluta.
Mai aveam putin ulei de avocado, putin ulei de rosa moqueta, ulei de galbenele, ulei de aloe vera, ulei de argan si ulei de neem. Atentie la uleiul de neem pentru ca nu prea miroase bine.
Dupa ce le-am combinat intr-o sticla cu pulverizator, m-am dat pe pielea umeda, iar apoi m-am sters energic cu un prosop aspru.
Pielea mi-a ramas ca de "bebelus", buna de expus la soare.
De ce credeti ca am facut toate astea? Pentru ca mi-am facut o noua comanda de la Organik.
Vreau sa incerc uleiul de shea, untul de aloe vera, uleiul de jojoba, uleiul de kuikui, uleiul din samburi de prune, ulei din seminte de fructul pasiunii, toate de la Akoma Skincare .
Pentru fata voi combina :uleiul de shea, jojoba si kuikui, pentru par: shea, kuikui si ulei de ricin iar pentru masaj: shea, ulei din seminte de fructul pasiunii si ulei de argan. Bineinteles ca vitamina E voi pune in toate combinatiile. E foarte buna si hranitoare dar e si un conservant natural.
Untul de aloe vera l-am luat ca si tratament pentru iritatii si diverse alte probleme ale pielii, care tot apar mai ales in aceasta perioada caniculara.
O sa va scriu despre fiecare dupa ce le primesc si folosesc.
Va puuup!
AICI gasiti uleiuri si unturi bio.

vineri, 3 august 2012

Epilare definitiva IPL (2)

Acum aproximativ 7 saptamani va povesteam ca am fost la prima sedinta de epilare definitiva cu lumina pulsata.
Zona tratata este axila, pentru ca in aceasta perioada era singura nebronzata si pe care pot sa nu o expun la soare.
Nu este recomandat sa incepeti un astfel de tratament intr-o perioada in care va expuneti la soare pentru ca riscati sa va umpleti de pete.
Dupa prima sedinta rezultatele au fost spectaculoase, pielea din acea zona s-a facut mai fina si daca pana acum epilarea cu lama era necesara aproape zilnic, dupa prima sedinta parul a inceput sa creasca mai greu.
Dupa a doua sedinta Doamna Doctor Raluca Rosenberg mi-a zis ca s-ar putea ca rezultatele sa nu mai fie la fel de spectaculoase dar nu a fost asa. Am deja 3 zile de cind nu m-am epilat in zona axilei cu aparatul de ras iar pielea arata impecabil. E fina si moale, iar parul intarzie sa apara.
Fiecare zona si fiecare persoana reactioneaza diferit, insa se pare ca reultatele nu vor intarzia sa apara chiar de la primele sedinte.
Eu una sunt foarte incantata. Am ales sa apelez la epilarea definitiva pentru ca zona axilei nu arata tocmai bine. Trebuia sa ma epilez des si chiar daca eram proaspat epilata, radacina firelor de par era din ce in ce mai vizibila.
Din toamna o sa incep sa-mi epilez si alte zone prin acelasi procedeu pentru ca sunt multumita de rezultate.
AICI gasiti mai multe detalii.
Va pup si pana la urmatoarea postare va doresc zile racoaroase!

SALON METAMORPHOSIS STYLE

Adresa: Str. Av. Petre Cretu nr. 74 - demisol, sector 1, Bucuresti (punct de reper Manastirea Casin)
Telefon: 0311.023.754 ; 0724.485.720 ; 0728.836.397
E-mail: andrea_ross99@yahoo.com
www.metamorphosisstyle.com

miercuri, 1 august 2012

Produse naturale anti tantari, capuse si alte insecte

Dintotdeauna pentru mine tantarii si insectele au fost o problema. Daca o insecta care inteapa era in zona, eu eram cea muscata cu siguranta, de aceea am fost intr-o permanenta cautare de produse anti insecte, dar mai ales anti tantari.
Nu de putin timp au tot aparut lotiuni si sprayuri mai bune sau mai putin bune, dar eu nu puteam folosi nimic. Toate imi dadeau reactii alergice, ba mai mult, daca o persoana de langa mine se dadea cu un astfel de produs, simteam un gust ciudat in gat. Asa ca a trebuit sa ma adaptez la aceasta situatie, mai ales ca v-am spus insectele ma gaseau "gustoasa"...
Asa ca a trebuit sa gasesc metode naturale de a scapa de aceste insecte enervante care aveau o placere nebuna de a ma pisca.
Uleiul esential de lavanda este o alternativa buna pentru casa si chiar afara. Puse cateva picaturi in apa intr-o lampa de aromaterapie fac aceste ganganii sa dispara din zona.
Am mai descoperit niste bratari pe baza de plante care tot asa tin tantarii la distanta si chiar miros bine. Se gasesc in farmacii si le recomand cu incredere si pentru cei mici.
De anul acesta insa am gasit in magazinul Organik : Lotiune naturala anti insecte - Ineldea
M-am bucurat foarte mult cand am descoperit-o pentru ca este naturala si e buna si pentru bebelusii de peste 3 luni.
Stiti ca anul acesta in primavara a fost nebunia cu capusele si chiar eram destul de disperata. Noi stam la curte, iar cateii nostrii au mai avut capuse de-a lungul timpului.
Ruxandra trebuia data cu ceva contra insectelor mai ales cand se lasa seara si se trezeau tantarii la viata.
Acest produs m-a salvat. Acum ne dam cu el toata familia.
Este un spray repelent natural pentru tantari si alte insecte precum capusele, special conceput pentru bebelusi si copii. Ofera o protectie naturala impotriva intepaturilor si muscaturilor de insecte, iar in cazul in care acestea s-au produs, calmeaza pielea, reducand inflamatia, roseala, mancarimile. Contine o combinatie speciala de apa florala de geranium si uleiuri esentiale renumite pentru efectul lor repelent , dar si pentru proprietatile antiinflamatoare si dezinfectante. Nu pateaza hainele, nu este uleios, are miros placut.
Acum am vazut ca cei de la Organik au si alte produse anti tantari. Eu nu le-am folosit, desi ma bate gandul sa-mi iau plasturi impotriva tantarilor de la Eurosirel -Acty Patch
Sunt curioasa daca imi lipesc un plasture, scap toata seara de bazaitul tantarilor si pot sta linistita pe terasa?
Sper ca v-am fost de folos, iar cei care cautati remedii naturale anti insecte sa va bucurati de aceasta postare.
Cei care stiti si alte remedii va rog sa le scrieti ca sa ne ajutam unii pe altii.
Va pup!

Ps: din aceeasi gama am vazut ca mai exista uleiul natural anti tantari - Eco Cosmetics