marți, 7 august 2012

Sfaturi de vacanta

O vacanta se poate transforma dintr-un vis frumos intr-un cosmar daca nu avem grija.
Cate dintre noi nu ne-am trezit venind din vacante prea arse de soare, cu parul degradat si cateva kilograme in plus.
Putem evita asta, daca avem putina grija si suntem ceva mai atenti la alimentatie.
Sa incepem cu dimineata. Ne trezim, ne bem cafeaua si mancam. Dar ce mancam? Pentru cei care sunt la mare si vor inota recomand sa manance usor, fara prea multi carbohidrati rai. Incercati cereale integrale sau fructe cu iaurt.
Merg si 2 felii de paine graham sau integrala cu branza sau somon afumat.
Nu evitati ouale dimineata, dar fierte sau omleta cu branza cu cat mai putin ulei.
Inainte sa va imbracati nu uitati sa va dati cu crema cu factor de protectie. De cele mai multe ori cremele isi fac efectul in timp de 30 minute asa ca e mai bine sa va dati inainte de a iesi din casa, pentru ca atunci cand va expuneti la soare sa fiti protejati.
Cremele bio isi fac efectul imediat dupa ce v-ati dat, asa ca veti fi protejate si pe drumul pana la plaja.
Nu uitati sa va ungeti cu factor de protectie din 2 in 2 ore. Astfel veti evita arsurile, veti fi protejati si veti obtine un bronz frumos, uniform si care va tine in timp.
Parul trebuie si el protejat. Asa ca daca aveti ulei de argan , masline, shea, jojoba, cocos, faceti combinatii si hraniti parul. Chiar daca il protejati cu o esarfa sau palarie, e bine sa-l tineti uns.
Stiati ca araboaicele atat cat stau cu parul acoperit si-l tin cu masti din uleiuri exotice?
Daca nu aveti la indemana niciun fel de ulei, atunci dati cu balsam si astfel veti proteja parul de razele soarelui.

Dupa plaja si soare trebuie sa va dati cu o crema hidratanta. Eu sunt fan babaria rosa mosqueta lapte de corp anti-vergeturi si chiar au si o varinata racoritoare dupa plaja ( nu uita de codul PROMOIOG care iti aduce 10% reducere la comanda). Daca esti bio, atunci uleiul/untul de shea, sau untul de cacao oragnic iti va mentine si mai mult bronzul si iti va hidrata pielea.

La masa de dupa plaja si baie, mancati cat vreti si ce vreti. E voie! Arderile sunt mai bune cu 25% dupa efort, deci e voie chiar si inghetata.
Dulciurile permise in vacanta sunt: inghetata, ciocolata ( cat mai amara daca se poate) si chees cake. In general evitati dulciurile combinate cu fainoase.

Seara va recomand sa mancati cat mai usor. Fructe de mare, peste si daca iesiti in club sau la terasa nu ezitati sa dansati cat mai mult sau sa va plimbati. O sa va prinda bine.
Va doresc vacanta placuta!

PS: La ORGANIK gasiti unturi si uleiuri organice de calitate
Daca vrei sa-ti comanzi ceva de pe www.cosmeticebabaria.ro  nu ezita sa faci codul PROMOIOG. iti va aduce o reducere de 10%