marți, 9 aprilie 2013

Maria Montessori - inspiratie in educatia copiilor



Maria Montessori ,creatoarea „METODEI MONTESSORI” de educare a copiilor foarte mici, este cea care ma inspira atunci cand caut idei noi pentru atelierele creative sau cand scriu un scenariu pentru cei mici.
Experientele  ei de viata nu pot fi ignorate atunci cand esti preocupat de educatia copiilor prin creativitate.
Astfel s-au nascut atelierele ca " PRIVESTE SI DESCOPERA" , "ALUAT SARAT", " SEMINTELE FERMECATE", " DULCE SANATOS", " YIN SI YANG"...
Este o sursa de inspiratie sigura  care insa, pana ajunge la copii, trece prin filtrul fetitei mele Ruxandra sau al nepotelului meu, David, sau alti copii apropiati ai familiei.
Datorita acestor ateliere si al procesului pe care il fac atunci cand le creez si inventez am devenit pentru copii cel mai tare adult din grupul nostru de prieteni.
Astfel s-au nascut si atelierele din aceasta saptamana : " SEMINTELE FERMECATE" -atelier creativ si " CERCULET SI PRIETENII LUI"-atelier de educatie prin teatru.




La atelierul de sambata 13.04 ora 11:00 "SEMINTELE FERMECATE" atelier creativ, recomandat copiilor cu varsta cuprinsa intre 2 ai 10 ani vom face tablouri din diferite seminte.
Copilul cauta prin simturi sa descopere singur tot ce exista in jur, sa inteleaga mecanismele si formele mediului. In acel moment, noi, pregatim mediul (jocurile copilasului), apoi ne retragem si il lasam sa descopere singur acele legaturi.
Singura forma de ghidare este aceasta: pregatirea mediului, a jocurilor si a materialelor pe care le punem la dispozitia copiilor sau verbalizam ceea ce ei descopera. Bineinteles ca parintele va fi acolo langa el ca sa-l ajute.
Astfel incurajam joaca parintelui impreuna cu copilul, care este distractiva, potenteaza  legatura dintre copil si parinte, faciliteaza invatarea sau pur si simplu elibereaza energii.




La atelierul de duminica 14.04 programat la 10:00 si 11:30 "CERCULET SI PRIETENII LUI", atelier de educatie prin teatru si creatie, recomandat copiilor cu varsta cuprinsa intre 1 si 5 ani, vom invata prin joaca formele geometrice.
Scopul nostru este ca printr-o alternativa distractiva, prin joc si creativitate sa reusim sa-i ajutam pe copii sa parcurga un atelier educativ si creativ .
Cu astfel de ateliere reusim sa le dezvoltam personalitatea, creativitatea si imaginatia.
In partea a doua a atelierului ne vom juca cu lut. Acesta va lua diverite forme geometrice din care vom construi un tablou.
Va astept cu mare drag si in aceasta saptamana la atelierele MiniArtShow, ateliere de dezvoltare personala facute cu drag si pasiune.
Inscrieri : miniartshow@yahoo.com sau 0749 41 9999.
Adresa : Strada Negustori 34, Hobby Cafe, sector 2, Bucuresti.

Aici gasiti programul atelierelor :
www.miniartshow.ro
Facebook MiniArtShow