sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Mastile cu argila



In ultimul timp comentariile voastre contin intrebari referitoare la mastile cu argila si cum se pot combina ele.
Eu sunt dependenta de aceste masti. Orice problema am cu tenul, o masca cu argila ma salveaza.
Acum ca e weekend, sigur ma voi rasfata cu o astfel de masca. E mai rece afara, iar tenul meu este mai uscat asa ca voi combina argila cu miere si galbenus de ou.
Stiti bine ca datorita schimbarilor hormonale sau chiar in functie de alimentatie, tenul nostru trece prin anumite schimbari.
De aceea e bine cand va faceti mastile saptamanale sa tineti cont si de aceste lucruri. Sa va studiati bine pielea si sa va faceti masca adecvata problemelor pe care le aveti in acel moment.
Pentru acnee e bine sa faceti o cura de 7 zile. Combinati argila cu apa si timp de 7 zile aplicati aceasta masca seara inainte de culcare. Efectele sunt vizibile.
Pentru mentinere se va face aceeasi masca constant de doua ori pe saptamana.
Daca aveti o zona cu cosuri, aplicati aceeasi compozitie, dar intr-un strat mai subtire, doar in zonele afectate de 3-4 ori pe zi. Aceasta se poate lasa pana la 2 ore.
Pentru tenul uscat si normal, argila se poate combina cu lapte, miere, ulei de masline, argan, jojoba, galbenus de ou.
Pentru tenul gras combinati argila cu rosii, lamaie, portocale,castraveti.


Argila poate fi de mai multe feluri. De exemplu Argila verde concasata de la Argiletz.
Argila concasata se prezinta ca bucati neregulate de aproximativ 2 cm si este o argila selectata cu atentie, 100% naturala, uscata la soare, supusa la numeroase controale si exceptional de bogata în oligoelemente si minerale importante pentru organism. Se foloseste sub forma de cataplasme care ofera alinare si un real confort corpului.
Normalizează metabolismul celular, încetineşte procesele de îmbătrânire, detoxifiază. Recomandată în special pentru tenul gras şi mixt, normalizează funcţia glandelor sebacee şi are efect tonifiant.

Argila rosie ultraventilata - Argiletz
Argila rosie este o argila delicata utilizata pentru proprietatile sale tonifiante fiind o sursa naturala de minerale si oligoelemente. Aceasta argila aduce parului si pielii dumneavoastra o nota de magie care le reda stralucirea. Secretul acestei argile consta in bogatia de oxid de fier care ilumineaza pielea si ii confera catifelare si o aura de bronz natural. Recomandata pentru pielea uscata. Produs garantat fara conservanti, neionizat, netestat pe animale.

Argila alba caolin- Akoma Skincare
Argila alba , cunoscuta si ca argila caolin, este una dintre cele mai versatile argile, dar si una dintre cele mai usoare argile cu uz cosmetic. Se gaseste des in preparatele pentru ingrijirea pielii si in produsele cosmetice datorita naturii ei delicate, continutului de minerale, proprietatilor de absorbtie si capacitatii de a “repara” mirosuri.
Aceasta argila va extrage delicat impuritatile din piele fara sa iroseasca uleiurile naturale ale acesteia, in timp ce, simultan, exfoliaza, curata si stimuleaza circulatia. Argila alba este potrivita pentru toate tipurile de piele, indiferent daca este grasa, predispusa la pete, normala, sensibila, uscata sau matura. Utilizarea regulată confera o piele neteda, revigorata, curata.
Argila alba caolin are si usoare proprietăţi dezinfectante, fiind recomandata pentru acnee, si roseata. Proprietatile naturale ale acestei argile blande o fac ideala pentru utilizarea in cosmetice precum: sapunuri, maşti pentru ten, deodorante, produse de machiaj etc
Acestea nu sunt toate felurile de argila, iar AICI mai gasiti si altele.
Cititi cu atentie proprietatile si modul de utilizare al acestora si achizitionati argila care va este cea mai potrivita.
Va pup si va doresc un weekend frumos si linistit!