marți, 7 februarie 2012

Sport home-made

Poate ca multe dintre voi nu aveti timp sa ajungeti la sala, asa ca o sa va scriu aici cateva exercitii si ponturi de a face miscare zilnic.
De cand a inceput acest an, am ajuns doar o singura data la sala, caci programul si vremea nu tin cu mine, asa ca ma vad obligata sa fac cateva artificii pentru a ma mentine in forma pana la primavara, cand pot alerga in parc.

In primul rad renuntati la mersul cu masina, eu am facut-o. Merg cu metroul, astfel ca am ceva portiuni de mers zilnic pe jos.
Daca totusi vi se pare prea mult, parcati-va masina cu o statie mai devreme, astfel incat sa aveti ceva de mers pana la locul de munca. Asta va obliga ca si la intoarcerea acasa sa mergeti aceeasi distanta tot pe jos.

Doi: nu evitati scarile, renuntati la lift sau scarile rulante si urcati si coborati scari cat mai multe. Astfel veti avea niste picioare lucrate si tonifiate.

Acasa , zilnic, sau macar o zi da una nu, faceti urmatoarele exercitii:

- genuflexiuni:
Cu talpile lipite pe sol, paralele si putin departate , faceti 20 de semigenoflexiuni. Secretul e sa nu dezlipiti calcaiele de pe sol, iar sezutul sa-l duceti in spate, ca si cand va astezati pe un scaun.
Daca va ajuta, puteti sa puneti un scaun si la fiecare genoflexiune trebuie sa simtiti ca ati atins scaunul cu sezutul.

-fandari:
Un picior inainte si unul inapoi, se indoaie piciorul din fata pana la 90 de grade. Se executa 20 cu dreptul si 20 cu stangul.

- abdomene:
Jos pe covor, picioarele ridicate la 90 de grade, genunchii intinsi, ridicati omoplatii de pe sol pana atingeti varfurile picioarelor cu mainile. Faceti asta de 20 de ori.
Apoi indoiti picioarele si ridicati sezutul de pe covor scurt, ca si cum ati vrea sa intepati tavanul de 10 ori.

-flotari:
Intinse pe burta, puneti mainile in dreptul pieptului, paralele si cat mai apropiate de corp. Sprijiniti-va pe genunchi pentru incepatoare si executati astfel 10 flotari.

Gata, ati lucrat aproximativ, toata musculatura, deci daca veti face asta in fiecare dimineata, veti fi mult mai tonice toata ziua si nu numai, in cateva saptamani se va vedea acest mic antrenament pe musculatura dumneavoastra.

Important cand faceti aceste exercitii e sa aveti un geam deschis, sa respirati aer curat ca sa va oxigenati bine si sa aveti o zi buna.

Acum nu mai aveti niciun motiv sa nu va miscati putin zilnic, deci dati drumul, caci, desi nu pare, primavara ne bate la usa .
Va pup cu drag!

Pe mine ma gasiti si AICI