duminică, 13 noiembrie 2011

Va invit la post!

Dupa cum știți marți 15.noiembrie intram in postul Craciunului si iată-mă invitandu-va la post.
Postul înseamnă renuntare, dar si înțelegere, intelepciune, modestie, umilinta, rugaciune, daruire, liniște ...
Azi noi vom vorbi despre renuntarea la produsele animale. Ce înseamnă asta pentru corp si care sunt beneficiile ei.
O luna si jumătate pentru corp fără proteina animala înseamnă detoxifiere, dezintoxicare, curatarea corpului. Înseamnă o curatenie generală inainte de sarbatori.
De ce este buna aceasta dezintoxicare?
Pentru ca sa ne lăsăm corpul sa se reseteze.
Prin post corpul nostru se reface si își încarca bateriile .
Nu va privati de aceste perioade de post. Sunt foarte importante, de aceea insist eu de fiecare data sa va mobilizati sa-l tineti.

Este totuși important cum tineti postul, un post așa cum scrie la carte, dacă reușiți sa-l tineti va va aduce si mai multe beneficii.
Veți curata colonul si tot sistemul digestiv, la fel si cel limfatic, veți curata sângele si astfel veți mai pierde din greutate, veți avea un ten frumos si veți scapa de celulita. Nu mai spun ca cei cu probleme mai grave ale acestor organe se vor simți mult mai bine.
Avantajele unei alimentatii vegane sănătoase sunt vizibile din prima saptamana, deci nu trebuie sa așteptați o vesnicie rezultatele.

Acum vreau sa ne mobilizam unii pe alții, sa ne scriem, sa ne susținem, sa facem schimb de retete, de idei de sugestii aici pe blog, sa nu ne lăsăm prada slabiciunii umane si sa reusim împreuna sa tinem tot postul.

Acum o sa încep eu cu câteva sfaturi utile, ca sa transformam acest post in adevarata terapie pentru trupul nostru.

In primul rând beti apa pe stomacul gol, calduta, cel puțin 500ml.
Faceți o combinatie de seminte de in si tarate de psyllium, 2 lingurite de psyllium si una de seminte de in intr-un pahar cu apa plin. Beti repede amestecul pana nu se ingroasa si nu mai poate fi băut. Acesta il beti pe stomacul gol, cum va treziti, apoi apa cel putin inca un pahar. In timpul zilei obligatoriu multă apa, cel puțin 2l .
Acestea va vor ajuta la detoxifiere. Beti ceaiuri, mai ales ca este si frig afara. Alternativ beti ceai verde, de iasomie, scortisoara, soc, urzica, anason, fenicul, chimen, antiadipos.

O masa pe zi sa fie de fructe cu seminte: de floarea soarelui, dovleac, in, susan.
Mancati supe crema de legume, de preferat fără crutoane. Dacă simtiti totuși nevoia de crutoane, puteți la fel sa le imbunatatiti cu seminte sau alune crude.
Pastele sa fie integrale si combinate doar cu legume, la fel si orezul.
Nu va feriti de smoothie-uri cat mai verzi, dacă se poate.
Spirulina, va ajuta la detoxifiere, deci dacă suportati puneti doua lingurite generoase in smoothie-uri si beti dupa pofta inimii.

Nu uitati, puteți sa va faceți băuturi delicioase, shake-uri din lapte de migdale, nuci alune, susan combinate cu banana, cacao, si condimente.
Nu le ocoliti căci sunt pline de proteine.

Nu uitati sa mancati, soia texturata, nu semipreparatele din comerț, acelea sunt pline de toxine. Mancati naut, fasole, linte. Eu sunt innebunita dupa supa crema de linte cu chimen. Toate aceste va vor da proteina vegetala ca sa nu simtiti foarte tare lipsa proteinei animale.

Salate, mancati cat vreți, combinatii de salata cu rosii chery, rucola, andive, ardei gras, gogosari, spanac, loboda, am vazut ca sunt inca in piața.
In salate puteți pune seminte de muguri de pin, mie imi plac foarte mult. La fel nu va feriti de germeni. Sunt plini de vitamine. Fie ii faceți singuri in casa, fie ii cumparati gata facuti.

E foarte important ca atunci când aveți chef sa rontaiti ceva sa fie migdale, alune diferite, caju , combinate, sau nu, cu fructe si fructe uscate.

E important sa mancati cat mai sanatos, sa va gatiti singuri si sa nu aplelati la produsele de post de pe piața. Sunt pline, pline, pline de toxine. Nu mancati salam vegetal, pate vegetal, snitel de soia, maioneza de post si alte prostii.

Mai jos va dau câteva produse pe care le puteți comanda de pe www.veganlife.ro cu tot cu prețurile lor, ca sa faceți o comparație. Produsele sunt cele pe care eu le voi comanda pentru mine, ca pana marți sa le am in casa.
Nu uitati ca dacă folositi in comanda codul PROMOIOG veți beneficia de reducere de 5% in perioada 15. nov-15. dec.

-Alge Kelp Pudra 250g Ever Trust 43 roni;
-Lapte de Cocos 400ml Rapunzel 12,50roni;
-Kamut bio 500g Rapunzel 12 roni
-Quinoa bio 500g Biorganic 20,50 roni;
-Porumb floricele 500g Biorganic 7,50 roni;
-Digesta Cremogen 100g de la Solaris plant 4 roni - un produs vegetal instant din porumb ce inlocuieste oul in maioneze, sosuri, creme, budinci, dandu-le o savoare deosebita;
-Praf de Vanilie Bio 100g -64 roni;
-Dude uscate bio 100g TR PV 13 roni;
-Seminte Briccoli bio 500g Aconbury 59 roni;
-Crema amestec de 4 feluri de nuca Rapunzel 250g. 23 roni;
-Pudra proteica Canepa 450g Canah 37 roni;
- Nuca de Cocos rasa bio 200g Biorganik 8,50 roni
-Sirop Tapioca Eco 550g Biorganik 21 roni;
-Fasole Mungo bio 500g Biorganik 19 roni;
-Linte Mare bio 500g Biorganik 15 roni;
-Unt de Cacao bio 908g PRPV 130 roni;
-Ulei Marar 100ml Solio, 14,50 roni
-Ulei Luminita Noptii 100ml Solio 22 roni;
-Spirulina pudra bio 250g CH PV 56 roni;
-Pudra de iarba de Grâu bio 250g NZ PV 50roni;
-Psyllium tarate 150g Sano Vita 10 roni;
-Orz Verde 100g Biovital 59,50 roni.

Da, am exagerat, este ce as vrea eu sa comand, dar nu am cum sa le iau acum pe toate. O sa-mi fac o lista mai puțin stufoasa...
Va pup si va astept cu comentarii.