joi, 10 noiembrie 2011

Tenul acneic ne da bătăi de cap?


Acneea nu este doar problema adolescentilor, ea este in general rezultatul unui dezechilibru hormonal sau nervos care provoacă un exces de sebum. Porii se infunda, sebumul se blochează si astfel se formează inesteticele cosuri.
Tenul acneic este in general gras, iar aceasta piele ajutata si de anumite bacterii provoaca aceste pustule infectate.

Atenție la acneea netratata, care poate provoca cicatrici inestetice, de care nu se mai poate scapa niciodată.

Ca sa tratăm acneea trebuie sa actionam din interior spre exterior, deci trebuie avut grija si la alimentatie. O alimentatie fără grăsimi, prajeli si mai ales dulciuri si patiserie ne poate salva de 70% din probleme, iar apoi cu o îngrijire adecvata, venită sa regleze secretia de sebum, putem  scapa in procent 100% de acesta mare problema.
Insist pe aceasta problema interna si anume, încercati pe o perioada, in care va propuneti sa scăpați de acnee sa mancati mai sanatos, evitati pe cat posibil si  lactatele, iar 50% din alimentatia voastra sa fie una cruda, bogata in legume si fructe.
Dacă vreți sa scăpați de acnee si in general si de alte probleme ale pielii, trebuie sa beti multă apa.

Acum o sa încerc sa va dau o idee de dieta, relativ ideala intr-un tratament de acnee. Încercati dimineața pe stomacul gol sa beti cat mai multă apa calduta, cel puțin 500ml. Apoi nu mancati nimic timp de o ora, nici cafea care este si ea extrem de iritanta pentru ten, deci ar trebui evitata in aceasta perioada.
Dupa o ora mancati o salata de fructe, in care puneti si seminte de in si floarea soarelui . Dacă nu aveți timp si chef sa mancati o salata de fructe,  rontaiti, mancati fructe, 2-3 mere, pere, portocale, struguri...
Sau in loc de salata, beti un suc de fructe, in care dacă suportati puneti si 2-3 lingurite de spirulina pudra. Găsiți pe www.veganlife.ro ( dacă faceți codul PROMOIOG aveți o reducere de 3% si 5% in perioada 15 nov.- 15. dec).

La pranz o ciorba de legume, o supa crema de legume.
Pentru carnivorii inraiti merge o supa de pui sau ciorba de vacuta. La fel mai puteți mânca salate cu peste, bogat in Omega 3 .
Carnivorii la fel pot mânca peste la grătar sau cuptor, fructe de mare, dar cu salata sau legume nu alte combinatii. Dacă totuși nu puteți renunța la carne si nici pestele nu va prea convine, atunci curcanul este iar o alternativa mai sănătoasă.

Gustare: e voie un pumn de migdale, alune, seminte diferite dar ATENȚIE NU PRAJITE.
Mai aveți voie sa rontaiti între mese, dar batoane de morcov, salata de sfecla roșie cu hrean sau lamaie.

Cina: ca si la pranz, dar dacă ați mâncat carne la pranz nu mai mancati la cina. Trebuie putina vointa pentru un ten sanatos si de ce nu un corp sanatos.

Se poate apela la suplimentele alimentare. Recomand, lecitina, Omega 3, vitamina A si E,  zinc. Zincul chiar insist sa-l luați zilnic timp de câteva luni bune.
Încercati, voi cele care aveți probleme cu acneea mai ales in perioada menstruatiei sa luați Premenstril pastile, una pe zi. Le găsiți in farmacie.

Tratamentul  natural extern:

Nu trebuie sa va lipseasca uleiul esential de Arbore de ceai . Este foarte bun ca si tratament local. Merge combinat cu uleiul esential de lavanda, acestea doua fiind niste uleiuri care pot fi aplicate direct pe piele, fără a mai fi diluate in alte uleiuri vegetale. Totuși se vor folosi ocazional si doar pe zonele afectate de acnee. Nu uitati sa testati sensibilitatea dumneavoastră pe portiune mică de piele.
Aceste uleiuri esentiale se pot pune direct pe piele cu ajutorul unui bat de ureche, sau se pot integra in tonere si masti, dar nu mai mult de 3-5 picaturi.

Se face o data pe saptamana abur facial, iar dacă tenul este mai gras se poate face chiar de doua ori pe saptamana. Se face o infuzie de musetel pentru tenul acneic sensibil sau menta pentru tenul acneic gras.

Tot o data sau de doua ori pe saptamna, in funcție de sensibilitatea tenului se face o masca cu argila sau spirulina( aceeași pe care v-am recomandat-o si in sucul de fructe), combinate cu vitamina C, acidul hialuronic, oxidul de zinc, pudra de aloe vera , vitamina A, extract de ceai verde, acid salicilic (aspirina), zeama de castravete.
Ingredientele de mai sus le găsiți AICI ( magazinul Organic cu benerul in dreapta blogului meu. Daca dați clik pe el la prima comanda aveți reducere de 5%)
Nu trebuie sa vi le cumparati pe toate, eu doar v-am enumerat, ingredientele naturale care sunt foarte bune pentru un ten acneic.
Argila si oxidul de zinc insa nu ar trebui sa va lipseasca din casa, iar ca săpun de fata va recomand sapunul din fulgi de ovaz cu miere de la 100 Precent Pure Cosmetics ( e preferatul meu) si îl găsiți tot AICI. Îl puteți folosi si pe corp când va plictisiti, veți vedea ce piele frumoasa veți avea dupa ce v-ați dat cu el. Va garantez ca veți uita de gel de dus. Eu acum folosesc un săpun cu scortisoara si portocala, de vis, dar vom vorbi alta data despre produse minune pentru corp.

Masti pentru ten acneic, simple si ușoare:

Dacă v-am facut capul calendar si nu știți cu ce sa incepeti, atunci va dau eu niste idei super rapide si simple de masti pentru tenul acneic.

- faina de ovaz + miere;
-argila si acid salicilic si apa plata;
-proportii egale de aloe vera gel+ miere+ scortisoara pudra un vârf de cuțit;
-iaurt si pudra de orez sau faina de ovaz;
-iaurt si vitaminaC un vârf de cuțit;
-albus de ou simplu sau cu miere.

Sper sa va ajute postarea  aceasta pentru care  am tot citit in ultimul timp. Sunt multe de spus despre acnee, dar eu aici am încercat sa va dau soluții  naturale, experimentate de mine.
Tot ceea ce scrie aici nu înlocuieste o opinie medicală.
Dacă tot nu scapati de aceasta acnee sunt de părere sa consultati un dermatolog.

Va astept ca de obicei cu întrebări si cu idei despre cum sa fim din ce in ce mai frumoase!