Nu știam exact cu ce, tenul meu arata acum bine, fara nicio problema, dar dandu-i Ruxandrei " doctoria " naturista formată din miere si 10 picaturi de propolis, m-am gândit sa-mi pun același lucru si pe fata.
Masca este dintr-o lingura de miere si 10 picaturi de propolis. După ce am pus masca am facut si un mic masaj cu degetele.
Cu masca, care este lipicioasa, lipiti si dezlipiti degetele de fata. Astfel face-ți un masaj facial extraordinar.
Am ținut masca cam 15 minute, apoi am îndepărtat-o cu apa calduta si gata.
Mai jos aveți câteva informații despre ingredientele minune...
Propolisul
Compozitia chimica reprezinta un cocktail de substante cu efecte terapeutice deosebite, cum sunt: derivatii flavonici, acid ferulic (activ contra germenilor Gram pozitiv si Gram negativ), ceruri, aminoacizi, balsamuri, fermenti, microelemente (siliciu, magneziu, cupru, molibden, arsen, staniu, aluminiu, vanadiu, wolfram, fier, aur, iridiu, calciu, cadmiu, cobalt, strontiu), substante antibiotice, rasini, acizi aromatici, acizi, in functie de compozitia si specia vegetala de pe care s-a cules propolisul.
In utilizare externa se pot folosi sprayuri, tinctura sau pulbere de propolis:
- arsurile - se aplica extern pe suprafata lezata, are efect regenerator, dezinfectant si anestezic; se aplica sub forma de spray si se obtine un strat potector la suprafata leziunii, arsurii sau escarei ;
- eczeme infectioase - se pun zilnic comprese cu tinctura de propolis care se tin vreme de o ora. In eczemele uscate se fac aplicatii cu unguent de propolis sau cu crema de galbenele si propolis (se gaseste in comert), de 2-3 ori pe zi;
- cosuri, acne, abcese;
- ulcer de piele, ulcer varicose
- julituri.
Reactiile alergice la terapia cu propolis sunt destul de tare. Totusi ele exista si este bine sa aveti acest lucru in vedere la debutul unui tratament cu propolis. La anumite persoane propolisul poate da, administrat intern sau in contact cu pielea, reactii alergice. Din acest motiv, inainte de a incepe un tratament cu acest produs este necesar sa facem un test, administrand intern sau aplicand pe piele cateva picaturi de tinctura si vazand care este reactia. Daca apar senzatii neplacute de iritatie, inflamatie, daca se declanseaza catar respirator sau apare inrosirea pielii, nu se va face tratament cu propolis.
Mierea (articol luat de pe www.miere.ro)
Visul ar fi sa ne hranim cu parfumul florilor si al padurilor…dar zeii nu ne-au dat si noua, muritorilor de rand, reteta ambroziei si a nectarului.
Secretul nemuririi si al tineretii vesnice a ramas ingropat cine stie pe unde, acolo in Olimp…
Totusi in cutia Pandorei, alaturi de speranta, cineva a strecurat un indiciu…
Albina – ea se hraneste cu nectarul florilor si oamenii au invatat sa foloseasca mierea.
Mierea este un miracol, o parte a secretului de pe Olimp. Bogata in elemente nutritive, nu este doar hrana, este si leac-apa vie cum o numeau tracii. Ca sa radem, sa plangem, sa gandim, sa alergam, sa iubim avem nevoie de energie.
Alimentatia este foarte importanta, datorita aportului energetic pe care il aduce organismului, care are nevoie de elemente esentiale: proteine, hidrati de carbon(zaharuri), vitamine, grasimi, substante minerale etc.Valoarea unui aliment creste cu cat contine mai multe din aceste principii intr-o forma cat mai apropiata substantelor proprii organismului omenesc, asadar asimilabile cat mai direct.
Din acest punct de vedere mierea este pe primul loc.
Din punct de vedere nutritional mierea contine urmatoarele elemente: apa, zaharuri nereductoare, gome si dextine, substante minerale, proteine, acizi organici, fermenti,vitamine, hormoni, in total 435 de substante organice.
Continutul de microelemente al mierii este similar cu cel al sangelui uman, de aceea mierea este foarte usor de asimilat.
Zaharurile ce intra in componenta ei, glucoza si fructoza alcatuiesc la un loc ceea ce se numeste zaharul invertit. Ele sunt direct asimilabile si nu necesita o prelucrare prin digestie asa cum se intampla cu hidratii de carbon introdusi prin alimentatie in organism si care, ca sa fie asimilati de acesta, trebuie sa fie mai intai scindati, prin procesul digestive in zaharuri simple.
Glucoza este absorbita de-a lungul intregului traiect digestive si dirijata apoi prin circuitul sangvin in organism, folosind o parte direct ca sursa de energie, o alta parte (sub forma de glycogen) ca rezerva depozitata in special in ficat.
De asemenea mierea are o foarte mare valoare calorica: 1 gram zaharuri elibereaza 4.1 calorii; cu toate acestea mierea este net superioara zaharului, datorita coninutului ei in unele substante nezaharoase. Chiar daca acestea se intalnesc in cantitati mici , prin varietatea si calitatile lor specifice confera mierii un plus de valoare nutritive si dietetica.
Proteinele - o alta componenta a mierii , pricipii nutritive care fac parte din grupa alimentelor energetice si sunt prezente in proportii ce variaza intre 5 si 9 mg la un kilogram, in functie de sorturile de miere , de provenienta florala diferita.
Vitaminele – compusi organici indispensabili organismului.Mierea este bogata in aceste lelemente, principalele vitamine regasite in miere sunt cele din complexul B, iar in cantitate mai mica vitaminele C, A, D, si K.
Acizii organici: gluconic, fosforic, formic, lactic, citric etc., au un rol deosebit in functionarea organismului uman.
Substantele minerale, foarte numeroase in miere, variaza in limite largi, cele mai importante pentru organism fiind: potasiul, magneziul, fosforul, clorul, calciul, sodiul, prezentate sub o forma biologica usor asimilabile de organism.
Enzimele (fermentii) continute in miere - dintre care cele mai importante amilaza, invertaza, catalazele, lipaza - intervin in procesele biochimice din organism.