vineri, 19 august 2011

Gomajul, un mod de a ne improspata pielea

Foarte important si el, mai ales dupa o baie aromata, compresa sau baie de aburi. Gomajul curata, hraneste si detoxifiaza, completează baia de aburi in pregătirea tenului pentru masca.
O sa vorbim azi doar despre gomajul hande-made, căci e fără chimicale si fără produse care ar putea sa ne facă rău.
Dacă puneti pe piele toxine, ele se duc direct in sânge. La alimentatie trec prin stomac întâi, le iau lichidele gastrice le digera, unele le mai elimina, deci nu ajung chiar toate in sânge, insa la cremele de fata si corp este mai grav căci ele arunca toxinele direct in sânge. De aceea va recomand sa folositi produse bio, de plafar sau home-made, mult mai bune si mai hranitoare decat cele de la raft.
Renumita Cleopatra nu avea nimic din supermarket, deci hai sa fim toate niște Cleopatre frumoase si sănătoase.
Gomajul se face si el in funcție de tipul de piele pe care îl avem.
De exemplu, am descoperit de curând un nou gomaj care mie imi face foarte bine, imi calmeaza tenul, mi-l lumineaza si parca îl si hidrateaza. Migdalele rămase de la laptele de migdale, reteta o gasesti AICI E simplu de facut, oricum iti rămâne dacă faci laptele, e bun pentru orice tip de piele si pentru fata si pentru corp.
Cu cat pielea este mai sensibilă gomajul trebuie sa fie mai bland, deci pentru o piele sensibilă recomand un gomaj din caju bine rasnit este gras si bland deci nu raneste ci doar curată. O varianta mai ieftină la acest gomaj ar fi taratele combinate cu malai. Cu cat pielea e mai sensibilă cantitatea de tarate din combinatie este mai mare, tot pentru a nu răni pielea fetei, dar pe corp cresteti cantitatea de malai.
Alt gomaj pentru fata ar fi apa de trandafiri sau apa minerală cu migdale, alune, caju, bine maruntit. Asta pentru pielea mai grasa, pentru pielea uscata, se combina unul din ingredientele de mai sus cu ulei de cocos, jojoba, avocado, masline( pt mine e greu acest ulei pe fata) sau germeni de grâu.
Taratele pot fi si ele combinate cu ulei sau apa de trandafiri.
Nu evitati sa va puneti imaginatia la contributie, numai încercând si combinand veți descoperi ceea ce va face cel mai bine.
Exemplu, uleiul esential de lamaie albeste tenul, deci e bun dacă aveți pete maronii pe fata.
Ingredientele sunt naturale, deci dacă nu va știți alergice la unul dintre ele, nu are ce sa va facă rau, deci încercati tot ceea ce va trece prin cap si va suna bine.
Pentru corp zatul de la cafeaua de dimineața este foarte bun pentru piele. Este si anticelulitic si dacă picurati in el câteva picaturi de ulei esential de lamaine si/ sau portocala si optional rozmarin veți obține un gomaj performant anticelulita. Dupa ce frecati bine, doar va clatiti cu dusul. Astfel veți avea pielea moale si gata data cu crema. Nu mai are nevoie de nimic.
Nisipul de mare este foarte bun pentru exfoliere, asa ca cele care mergeți la mare in weekend neaparat sa folositi nisipul din mare si sa va frecati cu el pe picioare. Apoi aplicații crema de plaja. Veți avea o piele foarte frumos bronzata si deosebit de fina.
Dacă aveți tenul încărcat, cu semne de la o fosta acnee, atunci puteți sa va curatati fata cu un gomaj bland chiar foarte bland, zilnic.
Pentru cele care nu fac lapte de migdale, dar totuși va tentează acest gomaj, e simplu. Într-un borcan de sticla închis bine, va puneti migdale bine maruntite la robot sau rasnita, poate sa fie mai mult spre faina.
Gomajul acesta praf pe care îl puteți depozita si păstra la loc intunecos si racoros îl combinati atunci când vreți sa-l folositi cu diferite alte ingrediente, cum ar fi : apa de trandafiri, uleiuri esentiale, uleiuri vegetale, aloe, iaurt, lapte, smantana sau chiar apa plata. Va repet nu ezitati sa combinati, dar nu mai mult de trei elemente.

Avantajele gomajului:

Nu numai ca ajuta la o buna curatire a pielii, dar exfolierea permite patrunderea elementelor active din produsele pe care le folosim ( pentru slăbit, relaxare, hranitoare, hidratante), facadu-le astfel mai eficiente, întrucât pielea este mai pregătită.

Aveți grija de coate si genunchi. Insistati mai mult in acele zone ca sa nu rămână acolo pielea aspra.

In speranta ca nu v-am facut capul calendar si ca veți urma câteva din sfaturile mele, va las pana data viitoare.