joi, 24 martie 2011

Târg raw vegan

Va dau o informație importantă pentru cele care sunteți interesate de dieta raw vegana. Un târg raw vegan pe 27 martie. Eu sigur voi avea drum pe acolo asa poate ca ne întâlnim.Pentru cele care nu puteți ajunge, nu fiti suparate, va voi povesti cu lux de amănunte aici pe blog.

Pe 27 martie 2011, la Rin Grand Hotel din Bucuresti, in sala de conferinte Paris, Strada Vitan-Bârzeşti, nr 7D, et 13, Bucuresti se va desfasura Targul de Primavara Raw Vegan.

Organizatorii sunt Ligia Pop (www.ligiapop.com, coordonator national) raw vegan chef, autoarea primei carti de retete, Retete Vegane fara Foc”, impreuna cu Quark SRL, distribuitor autorizat de roboti de bucatarie de ultima generatie.

Pe 10.10.10 s-a desfasurat in Bucuresti la Rin Grand Hotel, primul Targ Raw Vegan din Romania, organizat concomitent cu World Raw Food Day, o miscare internationala, sub brandul stabilit de noi in tara, Romania Goes Raw. Ne-am bucurat de un numar frumos de vizitatori, peste 1000 de persoane de diverse varste si clase sociale, care au fost curiosi sa afle cat mai multe despre aceste gen de alimentatie. Alaturi de noi am avut pe parcusul targului reporteri de la Pro TV si Antena 1 si 3, care au facut posibila mediatizarea evenimentului in cadrul stirilor de seara de la ambele posturi, iar cu aceasta ocazie le multumim din nou. Reportajul de la Pro TV il puteti viziona aici, si cel de la Antena 1 se poate vedea aici. De asemenea, puteti vedeaaici poze de la targ, pentru a va face o imagine despre felul in care a fost.

Prin intermediul acestui targ dorim sa facem o campanie prin care sa promovam stilul de viata sanatos bazat pe consumarea intr-o mai mare masura (neexclusiva) a fructelor, legumelor si verdeturilor in starea lor naturala, cruda, proaspata si prin consumarea sucurilor naturale, proaspete, pline de vitamine, enzime si minerale, obtinute prin procedee NEcentrifugale, precum si constientizarea riscului crescut de afectiuni provocate de o alimentatie neechilibrata, plina de E-uri si grasimi care conduc la imbolnavirea si imbatranirea timpurie a corpului (boli cardiovasculare, obezitate, diabet etc.).

Ca esti grabit, ca ai prea multa treaba la birou sau pur si implu nu ai chef sa-ti gatesti, un suc proaspat obtinut cu storcatoarele prin presare iti va oferi necesarul de enzime, vitamine si minerale care iti vor tine bateriile incarcate pe toata perioada zilei. In plus obtinerea lui, la fel cu a tuturor retetelor raw (preparate fara foc), dureaza numai cateva minute, iar beneficiile majore ale unei astfel de diete sunt vizibile intr-un timp foarte scurt. Vrem sa aratam ca un stil sanatos, raw, vegetarian sau vegan nu inseamna sa mananci numai salate.

Dorim sa oferim ocazia vizitatorilor sa guste efectiv din sucurile naturale proaspete si din produsele vegane preparate fara foc, pentru a realiza ca sunt cel putin la fel de gustoase ca preparatele din bucataria “clasica” si, cu ocazia demonstratiilor din cadrul atelierelor sa le aratam ca mancarea raw se prepara mult mai usor, intr-un timp mult mai scurt, si cel mai important ca este mult mai sanatoasa.

Pentru cei care circula cu mijloace de trasport in comun, e bine de stiut ca in fata hotelului se afla statia autobuzului 102. Sunt 3 statii de autobuz pana la metrou, statia Aparatorii Patriei (linie directa pana la Unirii, 5 statii). In partea opusa, tot cu 102, se poate ajunge la autobuzul 123 (sunt 3 statii) care merge catre Piata Unirii. Link la Google Maps, pentru a vedea harta de mai jos marita aici http://ligiapop.com/2010/09/10/targ-dedicat-zilei-internationale-raw-vegan/harta-hotel-rin-grand/


Targul va fi deschis publicului larg, incepand cu ora 10:00-20:00, iar intrarea va fi gratis. Vom aveam expozanti, care vor oferi vizitatorilor o gama larga de produse diverse. De la electrocasnice de ultima generatie, carti de retete, legume si fructe bio, tavite si caserole cu seminte germinate si vlastari, uleiuri aromatice, si pana la delicatese raw vegan ambalate sau proaspat preparate. In concomitent cu expozitia, intr-o sala special amenajata vor fi demonstratii culinare si prezentari de sanatate, incepand cu ora 13:00.