marți, 21 mai 2013

M&M Open Workshop lansează în București două ateliere:



M&M OpenWorkshop, în parteneriat cu Institute, The Cafe lansează în luna mai 2013,  în București, două serii de ateliere de seară: Antropologie și Mozaic.

 

Atelierul de Antropologie

Atelierul de Antropologie, găzduit de Constantin Gatin, vă propune o serie de 6 întâlniri săptămânale, începând cu 21 mai a.c în fiecare marți de la ora 18.30,  la Institute, The Cafe situat în Știrbei Vodă, nr. 104-106. În cadrul atelierului, Constantin va aborda împreună cu participanții câteva subiecte despre realităţile cotidiene cu care ne întâlnim fiecare dintre noi şi care ne provoacă, nu de puţine ori, uimirea. Subiectele au fost selectate cu scopul de a fi apropiate intereselor şi experienţelor unui public urban cât mai variat, propunând în acelaşi timp câteva grile teoretice de citire a lor.

Atelierul este structurat în două componente:

Partea I:
Bucureşti şi bucureşteni – spaţiu, indivizi, comunităţi, simboluri – 21 mai a.c.
Cine sunt bucureştenii şi ce fel de oraş „construiesc” ei? Cât de publice sunt spaţiile publice, cum ia naştere un oraş şi care sunt poveştile lui?

Vecinătăţi urbane – arii naturale, unităţi ecologice, interacţiune socială – 28 mai a.c.
- Cartiere private închise cu bariere şi posturi de pază, străzi pe care răsună manele şi unde petrecerea ocupă carosabilul, cartiere cu centre de afaceri, cartiere cu baruri, cluburi şi terase, cartiere dormitor. Cine şi cum le populează?

Graffiti, street-art, subculturi – alternative la mainstream – 4 iunie a.c.
Pentru cine se întreba, privind zidurile acoperite cu desene şi simboluri graffiti, dacă artiştii din Lascaux şi Altamira au reînviat, am putea răspunde că ei probabil nici nu au murit vreodată. Care sunt noile valenţe ale artei stradale, cum este ea integrată fenomenului cultural modern şi cine sunt cei care o produc?

Partea a II-a
Loisirul de weekend – mall-ul şi clubul – 11 iunie a.c.
Este cunoscută afirmaţia că mall-ul a devenit noua catedrală a societăţii contemporane. Cât de „credincioşi” sunt bucureştenii şi ce fel de ritualuri îndeplinesc în cele peste 30 de mall-uri şi centre comerciale existente în oraş? Dar clubul? Este o activitate de relaxare şi frivolă sau una epuizant de serioasă?


Muzeul satului şi Muzeul ţăranului român – viziuni urbane despre lumea rurală – 18 iunie a.c.
Un muzeu este mai mult decât o colecţie de obiecte, ele fiind expuse nu doar cu scopul de a informa în mod obiectiv vizitatorii, ci şi pentru a ilustra idei sau chiar pentru a sugera concluzii. În Bucureşti există două muzee dedicate vieţii rurale, unul dintre ele devenind chiar un loc deosebit de modern şi de ...hip!

Corpul – ce îmbracă veştmintele şi cum să dezbrăcăm un corp – 25 iunie a.c.
De cele mai multe ori ceea ce acoperim concentrează mult mai mult atenţia decât ceea ce este lăsat vederii. Cum şi cu ce ne îmbrăcăm şi mai ales ce dezvăluim? Cât de mult din corpul nostru ne aparţine şi cât împărţim cu ceilalţi?

*Taxa de participare pentru partea I sau pentru partea a II-a a atelierului de antropologie este de 130 lei. Persoanele care doresc să participe la întregul atelier vor beneficia de o reducere de 25% din preţul celei de a doua părţi.
Dacă veniți cu încă doi prieteni, primiți o reducere de 10% pentru fiecare dintre voi. Reducerile se pot cumula.
Taxa de participare include materialele de prezentare, rechizitele, o cafea de primire și onorariul moderatorului.


Atelierul de Mozaic

Atelierul de Mozaic, găzduit de Saşa-Liviu Stoianovici, vă propune o serie de 4 întâlniri  începând cu 22 mai a.c în fiecare miercuri de la ora 18.30,  la Institute, The Cafe situat în Știrbei Vodă nr. 104-106.

Atelierul are ca obiectiv inițierea participanților în lucrul cu piese de ceramică (farfurii, căni) realizate manual  de către un meşter olar, special pentru acest atelier. Pe lângă obiectele ceramice, cursanţii pot alege să decoreze şi piese din lemn.

Atelierul este structurat in două părți: în prima parte (primele două întâlniri), participanții vor decora câte o farfurie şi o cană de ceramică, iar în a doua partea (următoarele două întâlniri) vor decora un bol de ceramică sau o ramă foto. Produsele din ceramică și lemn vor fi achiziţionate direct din micile ateliere a doi meşteri rurali din Lunca Dunării. Din punct de vedere tehnic, vor fi folosite piese speciale pentru mozaic.

*Taxa de participare pentru partea I (primele două întâlniri) sau pentru partea a II-a (ultimele două întâlniri) este de 110 lei. Persoanele care doresc să participe la întregul atelier (toate cele patru întâlniri) vor beneficia de o reducere de 25% din preţul celei de a doua părţi.
Dacă veniți cu încă doi prieteni, primiți o reducere de 10% pentru fiecare dintre voi. Reducerile se pot cumula.
Taxa de participare include obiectele de ceramică şi de lemn, piesele de mozaic, consumabilele utilizate (adezivi, chit, bureţi, pensete, şmirghel, folie de protecţie etc.), o cafea de primire și onorariul moderatorului.
Toţi participanţii vor primi un discount de 10% pentru taxele de participare la alte ateliere M&M. 


Înscrierile se pot face online, la office@mmopenworkshop.ro menţionând numele atelierului pentru care se face inscrierea.

Despre M&M Open Workshop

M&M Open Workshop este un start-up energic care promovează programe de petrecere a timpului liber şi dezvoltare personală ce îmbină dorinţa de a descoperi, încerca şi învăţa lucruri inedite cu plăcerea de a petrece timpul în locuri de poveste.

Programele se adresează atât tinerilor profesionişti, elevilor sau studenţilor, copiilor şi adulţilor care doresc să împartă ce au acumulat şi să continue să înveţe, dar si celor aflaţi în căutarea unui grup cu care să împărtăşească interese similare, profesionale sau de timp liber şi celor dornici de relaxare sau divertisment, de creativitate, frumos şi echilibru.

Contact: Monica Șomăndroiu

Event Coordinator

M&M Open Workshop

Tel. 0722 470 330