marți, 4 decembrie 2012

Legenda bradului de Craciun poate veni la tine acasa!


MiniArtShow are pregatit pentru voi un nou spectacol. Acesta poate fi vizionat in cadrul atelierelor noastre din data de 8 si 15 decembrie.
Insa daca vrei sa faci o petrecere de Craciun mai speciala cu copii si pentru copii, nu ezita sa ne inviti si vom veni sa-i bucuram pe cei mici cu " Legenda Bradului de Craciun"
Prin acest spectacol ne propunem, sa facem o calatorie in timp si sa descoperim impreuna de unde vine traditia impodobirii bradului.

Vom trece prin pomul druizilor care era cunscut sub numele de " Arborele Universulu" si prin alte legende interesante care ne vor invata cum s-a ajuns la minunatul brad de Craciun din zilele noastre.
Copiii spectatori ne vor ajuta ca aceste legende sa prinda viata si vor fi implicati direct in toate, pentru ca prin acest joc, ei sa invete aceste legende.
La atatia brazi impodobiti este imposibil sa nu apara si Mos Craciun.
Speram ca v-am trezit interesul si va asteptam la impodobit.
Detalii: www.miniartshow.com
0749419999
Ne mai gasiti si pe www.miniartshow.ro
http://www.facebook.com/miniartsshow?ref=hl


Legenda bradului de Craciun

Se spune ca imparatul Irod, auzind ca s-ar fi nascut Mesia, a ordonat omorarea tuturor pruncilor cu varsta sub doi ani. Sfanta Fecioara, auzind toate acestea, l-a infasurat pe micul Iisus in scutece si a plecat alaturi de Iosif dorind sa fuga nevazuta astfel incat sa isi poata salva copilul.
Pe drum insa tropotul calaretilor Imparatului se auzea venind din urma , apropiindu-se infricosator de repede, iar Maria stia ca acestia vin sa caute posibili fugari.
Atunci de teama a rugat un stejar sa isi aplece crengile si sa o ascunda vederii garzilor imparatului Irod.
Insa stejarului i s-a facut frica si a refuzat.

Bradul cu crengi generoase
Atunci un bradut i-a spus Mariei: “Eu nu ma tem de garzi, n-am fructe sa le apar, frunzele mele sunt precum tepii si oamenii de obicei fug de mine. Eu va pot acoperi cu drag asa cum pot mai bine sub crengile mele dese.”
Atunci Maica Sfanta s-a ascuns sub crengile bradului tocmai cand garzile imparatului treceau prin acel loc. Nu i-au vazut pentru ca bradul si-a asezat crengile cat mai bine sa-L protejeze pe Iisus.
Atunci Maria a iesit din mica ascunzatoare si i-a rostit stejarului: “Asa mare si falnic cum esti ai sa tremuri tot timpul de acum inainte.”
Apoi catre brad: “Tu bradutule ai salvat viata Fiului meu. Fie ca tu sa ramai vesnic verde, sa capeti o mireasma iubita de oameni, sa prinzi proprietati care sa vindece oamenii si toti sa te iubeasca si sa te impodobeasca pentru ca ai adus atat de multa bucurie in sufletul meu. Oamenii sa nu mai fuga de tine, ci sa te iubeasca si sa te celebreze.”
Si de atunci, Bradul de Craciun a devenit simbol al bucuriei si sperantei, fiind impodobit cu nerabdare si cu bucurie de copii, dar si de adulti, prezenta sa fiind corelata cu bucuria Nasterii Domnului.

Sursa Kidz.ro