duminică, 4 martie 2012

O zi pe saptamana de post si sanatate


V-am promis ca voi veni cu o idee, deloc originala, prima care a promovat aceasta fiind Ligia Pop, de a manca o zi pe saptamana, sanatos.
Propun sa facem un eveniment al nostru, al celor care vrem o schimbare in bine a corpului si de ce nu si a sufletului nostru, ca o zi pe saptamana, sa mancam sanatos, dar sa fim si mai buni, mai zambitori, mai calzi si atenti cu cei din jurul nostru.
Propun ca aceasta zi sa fie vineri, o zi speciala in saptamana, in care oricum suntem mai pozitivi datorita faptului ca e ultima zi de munca din saptamana.

Propun ca in aceasta zi sa bem doar sucuri de fructe si legume, sau pentru cei care nu pot asta , atunci sa manance doar salate crude din fructe sau legume.
Stiu veti zice ca unii sunt bolnavi si nu tolereaza cruditatile, dar gasim si pentru ei, ceva supe crema de legume, cu cereale integrale, fructe si legume facute doar la gratar sau cuptor.

Ce ziceti, facem asta, acum cand incepe primavara, soarele ne bucura mai mult cu razele lui calde si blande, zapezile se topesc, vine martisorul si natura prinde viata?

Pentru cei care zic DA!
Atunci am un meniu  pregatit pentru o zi:

Dimineata: un smoothie din banana, suc de portocala si sucul de la o lamaie, ananas si miere daca mai e nevoie. Totul pus in blender pentru 30 de secunde si gata, am obtinut o bautura delicioasa si sanatoasa.

Gustare: un morcov si 10 migdale, alune crude.

Pranz: o salata mare din : salata verde, patrunjel verde, ceapa.
 Un dressing din avocado, ulei de masline , sare si  piper, totul mixat la blender si pus peste salata. Se poate aduga si o lingurita de seminte de in, sau o conserva de ton.

Gustare: un fruct, chiar banana daca nu va face nimic altceva cu ochiul, sau poate o budinca raw vegana din banana, unt de cocos topit, cacao, vanilie si miere. Toate mixate in blender si veti obtine o delicioasa budinca sanatoasa.

Seara: 
 Pt cina va recomand ceva usor, o supa crema de rosii, iar daca nu aveti bulion facut de voi asta toamna, atunci luati rosii in bulion de la supermarket. E cel mai bine asa. Nu cumparati rosii acum, pentru ca nu au niciun gust si sunt pline de chimicale, mai bine luati un produs romanesc de rosii in bulion, care cel mai probabil a fost facut tot din productia de rosii din toamna trecuta.

Sper ca v-am ajutat si veti tine cont de invitatia mea la o zi de sanatate pe saptamana. In fiecare saptamana voi venii cu idei si retete noi, ca sa nu aveti niciun motiv sa raspundeti cu NU invitatiei mele.
Va pup cu drag!
PS:
Nu uitati ca in luna martie aveti o reducere de 5% la orice comandati de pe www.veganlife.ro
Codul este: MAR12VILG5. Aici gasiti produse bio si naturale de calitate.