Cum le facem si mai gustoase si mai nutritive?
Cu germeni din diferite boabe. Cu toții am auzit de germeni, dar i-ati folosit?
Eu una nu prea i-am folosit. Atunci când mai gaseam prin supermarket, la produsele de post, antunci ce mai cumpăram si mai aruncam o mana in salate, dar de când am citit cartea Ligiei Pop " Germeni si vlastari" mi-am dat seama cat de sanatosi sunt si câtă nevoie avem de ei.
Pentru cei/cele care nu aveți răbdare sa cititi mai multe articole despre acest subiect, o sa fac eu câteva spicuiri din cartea Ligiei.
" Germenii si vlastarii au ocupat un loc important in alimentatia oamenilor inca din vechime. Se mentioneaza ca popoarele asiatice ii consumau inca din anul 3000 I.H., pastrand traditia alimentara pana in zilele noastre.
Semintele germinate si crescute in vlastari sunt doze naturale concentrate de proteine, vitamine, minerale si enzime care vor fi ușor de asimilat si de folosit in corpul nostru."
Deci luam boabele de grâu, linte, hrisca, boabe de naut, le lăsăm peste noapte in apa multă la inmuiat, apoi scurgem apa, mai lăsăm ceva apa pe fundul vasului si udam când e nevoie ca mediul in care stau boabele sa fie in permanenta ud. In 2-3 zile aveți germenii gata.
Se pot păstra la frigider pentru câteva zile si se consuma, cum va spuneam, in salate.
O sa închei cu un citat al lui Hipocrates " Hrana sa va fie medicament"