marți, 5 aprilie 2011

Siropul de artar




Sigur ati auzit de acest sirop prin filmele americane sau dacă nu, ati auzit de cura de slabire cu siropul de artar. Eu vin sa vi-l recomand ca si indulcitor. Eu l-am descoperit de ceva timp si îl si folosesc de atunci. E bun, chiar foarte bun.Siropul de artar este foarte sanatos, iar din acest punct de vedere nu exista absolut niciun fel de dubiu. Ca simplu extras natural detine, in functie de zona si de pamantul in care a crescut arborele, foarte multe minerale. Majoritatea vitaminelor se pierd totusi in timpul fierberii si al prelucrarii acestuia.
Cu toate acestea siropul de artar reprezinta in primul rand un aliment cu un continut foarte ridicat de zahar. Acesta indulceste alimentele chiar mai tare decat zaharul. De aceea siropul de artar nu este recomandat persoanelor care sufera de diabet. Amestecat cu suc de lamaie, chili si apa reiese un sirop dietetic pentru cei care sunt la cura de slabire.
Top modelul britanic Naomi Campbell a declarat ca siropul de artar, sucul de lamaie si ardeiul iute de Cayenne sunt ingredientele "secrete" care o ajuta sa aiba o silueta de invidiat, conform ziarului online dailymail.co.uk
Naomi Campbell urmeaza o dieta de detoxifiere, bazata pe un cocteil special, ale carui ingrediente sunt siropul de artar, sucul de lamaie, ardeiul iute de Cayenne si apa.
"Incerc sa urmez aceasta dieta de trei ori pe an. Cea mai lunga perioada a fost de 18 zile. E bine sa iti detoxifiezi organismul din cand in cand", a declarat modelul britanic.
Criticii acestei diete, care consta intr-un consum zilnic mai mic de 600 de calorii, spun ca este daunatoare pentru sanatate. Naomi Campbell a marturisit in interviul acordat realizatoarei americane de televiziune Oprah Winfrey de "pasiunea" ei pentru aceasta dieta.
Naomi Campbell nu este singurul star care a laudat efectele benefice ale acestei diete. Cantareata americana Beyonce a reusit sa slabeasca 10 kilograme in doua saptamani, urmand aceasta dieta, pentru rolul din musicalul "Dreamgirls".
La randul ei, actrita britanica de 37 de ani, Gwyneth Paltrow, a scris pe blogul ei despre aceasta cura: "Nu este ceva pe care ai putea sa il caracterizezi ca fiind "dragut" si nici " usor". Cu toate acestea, a dat rezultate".
Desi criticata de specialisti pentru efectele daunatoare asupra sanatatii, se pare ca avertismentele nu le-au impresionat pe vedetele hotarate sa scape de kilogramele in plus. 
Totuși sunt si unii nutritionisti care spun ca siropul de artar, in amestec cu apa si suc de lamaie proaspat stors, consumat trei zile la rand, ajuta organismul sa se detoxifice.
Eu vin sa va spun ca este un foarte bun înlocuitor al zaharului.Este un indulcitor natural si are mai putine calorii decat mierea si zaharul. O lingura de sirop natural de artar ne asigura 22% din necesarul zilnic de mangan si 5% din cel de zinc. Manganul are un rol important in producerea energiei si a antioxidantilor din organism, in timp ce zicul are rolul de a preveni agravarea aterosclerozei. Tot zincul protejeaza sanatatea aparatului reproductiv al barbatului.
Concluzie, m-as baga la cura cu sirop de artar, suc de lamaie si chili, căci ardei Cayenne nu știu unde sa găsesc si dacă reușesc  o sa va spun exact: unde am găsit ingredientele, cât am slăbit si cum m-am simțit.
Pana atunci, voi inlocuiti zaharul cu acest sirop!