miercuri, 19 septembrie 2012

Dieta cu struguri - detoxifierea organismului

Multi dintre voi mi-ati scris AICI ca va confruntati cu diverse probleme ale pielii, acnee, dermatita seboreica sau caderea parului. La fiecare in parte v-am raspuns ca poate fi si o problema interna. De multe ori alimentatia este "vinovata" de majoritatea problemelor noastre si mai ales ale pielii.
M-am gandit sa va recomand o dieta de curatare si detoxifiere care ajuta foarte mult corpul si pielea. Dieta cu struguri.
Sunt fructele sezonului, deci gasiti struguri sanatosi in piata.
Dieta cu struguri  curata organismul si imbunatateste metabolismul. 
Nu numai strugurii sunt cei care ne ajuta in aceasta dieta ci si  samburii, care contin cantitati mari de polifenoli care contracareaza procesul de imbatranire.
Deci cautati soiuri cu samburi.
Dieta cu struguri este relativ usoara de tinut deoarece strugurii sunt satiosi. 

Ei  sunt bogati in minerale cum ar fi potasiu, magneziu, fier, calciu, fosfor si cobalt. Aceste substante contribuie la imbunatatirea functiei cerebrale, consolidarea sistemului musculos si osos, precum si cresterea gradului de asimilare a unor vitamine. Urmand  dieta cu struguri iti vei curata corpul de toxine.
Studiile efectuate au aratat ca struguri reduc riscul de cancer pulmonar. Astfel dieta cu struguri este deosebit de utila fumatorilor inraiti.

Dieta se poate tine 3 sau 7 zile. 
Dieta cu struguri tinuta pentru 3 zile e simpla si aveti nevoie de 4 kg pe care sa-i impartiti asa:
Dieta cu struguri – Ziua 1 – 0,5 kg
Dieta cu struguri – Ziua 2 – 1,5 kg
Dieta cu struguri – Ziua 3 – 2 kg
Intervalul dintre mese trebuie sa fie de aproximativ 2 ore. Pe durata dietei  se poate consuma apa plata sau ceaiuri de plante.
In aceste 3 zile veti pierde cel putin 2 kg.
Daca alegeti dieta cu struguri pentru 7 zile va recomand o zi de post negru, doar apa plata sau ceaiuri din plante. Aceasta procedura va va curata intestinele si va pregati corpul pentru cele 6 zile de detoxifiere.
In timpul celor 6 zile ar trebui sa consumati zilnic cate 1,5 kg de struguri.
- in aceste zile veti putea pierde minim 4 kg.
Atentie insa la revenirea din aceasta cura. Se face treptat, fructe , legume crude sau sub forma de sucuri. Ciorbe si supe de legume si apoi usor cerealele si produsele animale. 
Exista posibilitatea ca in timpul aceste cure sa va constipati. In timp ce tineti dieta cu struguri trebuie sa stiti ca strugurii sunt digerati mai greu.In timpul acestei diete incercat sa combinati plimbarile cu exercitiile fizice usoare. Daca va simtiti constipat, incercati sa consumati struguri cu pielea subtire si beti ceaiuri din anasan, chimion si/ sau cimbrisor.

Dieta cu struguri, de altfel ca orice dieta necesita multa vointa. Este greu sa consumati doar struguri o saptamana intreaga, dar in luna septembrie cand exista multe soiuri de struguri proaspeti este ideal de tinut aceasta cura.

Exista cazuri cand, in timpul dietei cu struguri pot aparea dureri de cap sau de spate. Daca intampinati aceste probleme se recomanda consumul de apa calda si este recomandat masajul. Daca starea nu se imbunatateste, atunci dieta trebuie intrerupra.

Dupa aceasta cura veti fi uimiti cat de bine va arata pielea voastra. Nu exista persoana care sa nu vada rezultate rapide in aceasta cura.
Cura de struguri curata organismul de toxine, reduce eficient obezitatea, regleaza meolismul, intareste sistemul cardioscular. Cura de struguri curata si infrumuseteaza tenul si pielea, combate acneea, eruptiile cutanate, ajuta la vindecarea dermatozelor rebele, precum si a altor boli. In urma procedeelor de dezintoxicare declansate prin cura, pielea devine stralucitoare si catifelata, iar surplusurile de greutate sunt cu usurinta eliminate.

Va astept cu intrebari dar si impresii de la cei care se incumeta la o astfel de cura.
Eu sincer voi tine una mai lenta cu doar 2 zile pe saptamana de struguri timp de o luna.