luni, 16 iulie 2012

Atelierele lunii iulie MiniArtShow

Desi e vacanta, noi nu ne-am  oprit activitatea si in luna iulie avem doua teme interesente pentru cei mici.
Asa ca cei care se afla in Bucuresti sunt invitati sa participe la noile noastre ateliere de creatie si educatie prin teatru.

Pentru copiii de 1-4 ani, avem un atelier de educatie prin teatru si creatie numit "Omida Mancacioasa". 
Atelierul are la baza cartea "Omida mancacioasa" de Eric Carle
Eric Carle este recunoscut şi iubit în întreaga lume pentru originalitatea ilustraţiilor şi designul inovativ al cărţilor pentru copii pe care le-a creat. Cea mai cunoscută dintre cărţile sale, "Omida mâncăcioasă" (The Very Hungry Caterpillar), publicată în 1969, a câştigat inimile a milioane de copii din toate colţurile lumii, a fost tradusă în 45 de limbi şi s-a vândut în peste 25 de milioane de exemplare. Eric Carle a ilustrat peste 70 de cărţi şi multe dintre ele au devenit best-seller, ajungând la vânzări de peste 84 milioane de exemplare în toată lumea.
Cu ajutorul micutei omide, care va fi formata chiar din copiii participanti la atelier, vom  parcurge o saptamana din viata micutei vietati. Astfel ca vom invata din experienta ei sa numaram si  zilele saptamnii, iar dupa lunga calatorie ne vom transforma in fluturi frumosi si colorati.
In partea de creatie, din pamant amestecat cu seminte de iarba, ne vom creea propria omida , pe care o vom lua acasa si o vom hrani cu multa apa.

Cel de-al doilea atelier al lunii este mai special si este dedicat prescolarilor.
Si acesta are la baza o carte interesanta si simpla. 
"Scoala Ursilor" de Hiroyuki Aihara este o poveste aparent simpla, o zi din viata celor 12 ursuleti, o zi de scoala. Dar este ilustrata pentru a stimula inteligenta si imaginatia copilului.
La acest atelier ne propunem sa-i pregatim pe cei mici pentru scoala, dandu-le in joaca niste notiuni clare si adevarate despre acest spatiu.
Apoi trecem prin mai multe ore : de matematica, de desen, de citire , de sport si ultima este ora de lucru manual, unde vom construi cate un urs din pamant si seminte de iarba.
Avem si tema pentru acasa. Trebuie sa udam ursuletul cat mai des ca sa-i creasca blana.
Actrita  Nicoleta Rusu si eu,  coordonatoarele atelierului, va invitam  copii si parinti intr-o frumoasa calatorie in lumea fascinanta a povestilor. 
Cu ajutorul lor ne vom juca dar vom si invata diverse notiuni importante pentru cei mici. 
Atelierele au loc la Hobby Cafe, o cafenea frumoasa si prietenoasa la 3 minute de zona Unirii.

Programul lunii iulie este:                     

21.07.2012 - Omida mancacioasa ,ora 11.00

22.07.2012 - Scoala  ursuletilor ,ora 11.00

28.07.2012 - Atelier pictura,ora 11.00 

Inscrieri: ioanaginghina@yahoo.com0749419999
Ne gasiti si AICI    sau 
http://www.miniartshow.ro/