sâmbătă, 30 iunie 2012

Dieta fara carbohidrati

De cateva saptamani, mai precis  o luna, o prietena de a mea tine o dieta, destul de simpla si permisiva cu care a slabit  5 kg.
Mie mi s-a parut extraordinar sa slabesti fara mare efort 5kg.
Secretul este foarte simplu, fara  carbohidrati.
Insa exista si carbohidrati buni, iar pe aceia nu trebuie sa-i evitam. Stiu ca suna cam general asa ca o sa va explic. 
Carbohidratii pot fi buni sau rai, trebuie sa stim sa-i alegem. Carbohidratii cu eliberare prelungita sunt asa numitii carbohidrati buni in timp ce aceia cu eliberare rapida (din alimente prea procesate) nu sunt tocmai buni.
1 gram de carbohidrati contine 4 calorii! Pana la 50% din necesarul caloric zilnic trebuie sa provina din carbohidrati. Altfel spus, la o dieta de 2.000 de calorii zilnic, 1.000 de calorii trebuie sa provina din carbohidrati – respectiv 250 g carbohidrati. Ceea ce depaseste aceasta cantitate se depune pe ici, pe colo si ne ingrasam!
In timpul digestiei, organismul extrage zaharul din carbohidrati si il transforma in combustibil, pe care il ardem sau il stocam. Daca il ardem e bine, inseamna ca suntem suficient de activi pentru a utiliza eficient energia din alimente. Daca organismul nu reuseste sa arda combustibilul, acesta este stocat in organism si in timp apar kilogramele in plus.
Legumele si fructele sunt si ele carbohidrati si nu sunt excluse din aceasta dieta. Totusi atentie la fructe, mancati-le crude, cat mai putin procesate si de preferat sunt fructele cu indicele glicemic cat mai mic.
Excludeti, pastele fainoase fie ele si integrale, orezul, cartofii, dulciurile, painea.
Spor la treaba!