Se stie ca micul dejun este foarte important, asa ca nu-l putem neglija.
Nu uitati de taratele de psyllium si semitele de in, atat de hranitoare si bune pentru digestie. Se iau pe stomacul gol, cu o cana mare de apa.
Pentru ca multe dintre voi m-ati intrebat cu ce sa inlocuiti micul dejun format din cereale si lapte, o sa va scriu ceea ce mananc eu si chiar copilul meu ,
dimineata.
In primul rand o sa va mai scriu cum fac laptele vegetal de migdale, nuci, alune...
Lapte de migdale, nuci, alune:
1,5l apa,
O Cana de migdale,
3 linguri de miere sau orice alt indulcitor natural,
Vanilie pudra bio sau un baton.
Se pun in apa la hidratat migdale, cam o cana pentru 2l de lapte.
Minim 8 ore vor sta migdalele in apa, eu le pun peste noapte.
Se vor mixa toate ingredientele in blender pana la omogenizare, dar nu mai mult de un minut si jumatate.
Daca doriti ca laptele sa fie mai gras, atunci mariti doza de migdale( alune).
Se strecoara printr-un tifon si gata laptele. Se poate pastra la frigider timp de 2 zile.
Acest lapte amestecat cu cereale integrale, pe care sa le lasati la inmuiat cam o ora, vor fi un mic dejun sanatos si delicios. Mai puteti adauga mar ras, scortisoara si alte condimente, mirodenii care sa fie pe placul si gustul vostru.
Tot ca mic dejun, puteti combina acest lapte cu o banana, cacao, scortisoara si va iesi un shake delicios.
Nu stiu daca nu v-am mai dat aceasta reteta, dar e preferata mea si a Ruxandrei. Este o reteta luata din cartea Elenei Pridie " Retete pentru sanatatea noastra".
Granola:
4 cani fulgi de ovaz, 2 linguri susan, 1 cana nuci, migdale tocate marunt, 2 linguri seminte floarea soarelui, 3 linguri ulei cocos, masline, sau struguri, 3-4 linguri miere, 1/2 suc de fructe sau apa.
Intr-un castron se amesteca ovazul, susanul, nucile, semintele de floarea soarelui.
Intr-un alt vas se amesteca mierea, uleiul si sucul de fructe. Toata aceasta compozitie se amesteca bine cu celalalte ingredientele intr-un castron.
Apoi se pune acest amestec intr-o tava si se da la cuptor la foc foarte, foarte mic pentru ca altfel se arde. Se amesteca din 10 in 10 minute.
In aproximativ 30 de minute este gata, trebuie sa aiba o culoare rumen-aurie.
Se lasa sa se raceasca, ea astfel devenind crocanta. Se acopera si se poate pastra timp de 3-4 saptamani.
Se consuma cu lapte vegetal sau suc de fructe.
Se mai poate adauga dupa preferinta banane, mere, fructe uscate, care se pun in compozitie in ultimele 10-15 minute de stat in cuptor.
Cam astea ar fi recomandarile mele pentru un mic dejun facut in casa, extrem de hranitor si sanatos.
Va astept si pe voi cu idei, ca sa ne ajutam reciproc in aceasta lunga perioada de post.
Fulgi ovaz 1kg Sano Vita 8 roni;
Musli Crocant Bio secara, migdale , miere 400g 21, 50 roni;
Miez Caise Amarui Eco 250g TR PV 32 roni
Seminte floarea soarelui 500g Denes Otto 9,50 roni;
Zahăr brun de Palmier bio 500g BA PV 29 roni;
Sirop Artar C Bio 250ml Biorganik 38,50 roni;
Ulei samburi de struguri 250ml Solio 43 roni
Ulei cocos 500ml Indicom 26 roni;
Ulei migdale 250ml Solio 52 roni.
Aceste produse si multe altele le gasiti pe www.veganlife.ro si nu uitati de codul PROMOIOG care va aduce o reducere de 5% la comanda facuta.
Pe mine ma gasiti si AICI