luni, 7 martie 2011

Postul ca terapie



Dragele mele, de ieri a inceput postul. Postul este unul dintre cele mai vechi si mai eficiente tratamente universale. El este folosit instinctiv de către animale care, in momentul imbolnavirii, încetează sa mai manance.
Postul consta in abtinerea totala sau reducerea seminificativa a cantitatii de mâncare ( se elimina din hrana totate produsele animale directe sau indirecte) pentru o perioada de timp mai lunga de zile. Efectul postului este benefic sub toate aspectele.
Corpul se curată de toxine, reziduri si de " otravurile chimice" continute in hrana noastră de zi cu zi.
Postul a jucat si joaca un rol important in diferite religii, inclusiv in cea crestina, unde are si o conotatie spirituala, dar eu aici mă limitez in a va explica aspectele sale terapeutice. Postul poate fi ținut fără probleme de orice persoana matura ( nu minora). Efectele sale pozitive sunt direct proportionale cu durata sa. Un post de o luna poate duce la adevărate minuni in ceea ce privește rezultatele.
Bineinteles ca nu intra aici mancarea gatita cu mult sos si prajelile. Nu intra produsele de post din supermarketuri. Alimentatia trebuie sa fie una ușoară, formată din fructe, legume si frunze verzi, germeni, seminte ( in , canepa, floarea soarelui, susan, dovleac), alune, nuci, fasole, naut, linte, soia.

Câteva elemente importante privind practica terapiei prin post.

Pentru creșterea eficienta a postului, dar si pentru a-l face mai suportabil, se recomanda ca pe durata sa sa se bea multă apa. Se bea cam un pahar de apa la jumatate de ora. Se pot bea sucuri de legume si fructe diluate.
O atenție deosebita se da atunci când se trece din nou la alimentatia normala. Treptat se trece la lapte, oua si in final la carne.
In aceasta perioada, beti si suc de tarate, dar mai diluat. Ajuta la detoxifierea organismului si este foarte bogat in baze.
Sucul de tarate:
5 linguri de tarate la 2 litri de apa. Se lăsa peste noapte, iar dimineața se strecoara printr-un tifon sau printr-o strecuratoare de ceai mai deasa.