sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Pielea, diagnostic rapid

Poate ca a venit vremea sa vorbim si despre fata. E un subiect care încerc acum sa-l abordez, dar despre care vom tot vorbi mult timp de acum încolo  . Nu de putine ori am ales crema nepotrivita, sau nu am stiut cum si ce trebuia sa fac sa am un ten frumos , proaspat si tanar. Recunosc sunt si cam obsedata de asta, din cauza meseriei.
Pielea noastră este formata prin suprapunerea a trei straturi principale de celule: epiderma, derma si hipoderma.
Prin epiderma se înţelege stratul superior, nevascularizat. Spre bucuria noastră, ea se renoieste continuu, producand noi celule, care se transforma si mor. Zilnic sunt aruncate şase grame de celule moarte, iar pielea are nevoie de 28 de zile ca sa se primeneasca in întregime.
Renoirea celulara este deosebit de intensa in timpul somnului profund, înainte de miezul nopţii,  atunci productia de celule se dubleaza,deci CULCATI-VA CAT MAI DEVREME!
Derma este stratul de mijloc al pielii. El conţine vase de sânge, fibre musculare si unele glande,fibre nervoase si organe senzoriale. Derma este stratul cel mai vascularizat si deci, cel mai receptiv la mesaje.
Hipoderma este bogata in tesut conjunctiv si mai ales in celule grase.
Poate ca nu va interesează toate aceste aspecte, dar mă ajuta sa ştiu ca vi le-am scris, atunci când vom vorbi despre întreţinere" tineretii".
Sigur ştiţi ca si pielea este de mai multe feluri, ten gras, ten uscat, ten normal, ten mixt, ten sensibil. Dar tenul se modifica hormonal sau  in funcţie de starea psihica, de ceea ce mancam, de temperatura de afara, de stres, de aceea invatati sa va cunoasteti, sa va evaluati singure starea tenului vostru.
1. Obervati-va din cap si pana in picioare: silueta, ten si par.
2. Invatati sa va cunoasteti ritmul corpului, al tenului
Eu o sa va dau câteva indicii despre fiecare ten in parte, iar ca aceasta postare sa nu para doar un capitol dintr-o carte, deşi sincer va spun, stau acum cu 4 cărţi in brate ca sa va lamuresc cât mai bine despre cum stau lucrurile cu fata, tenul nostru .
Piele normala: cine o are, sa profite de ea, ten uniform, porii aproape invizibili, o stralucire naturală. Echilibru!
Masca recomandata de 2 ori pe săptămâna: seminte de floarea soarelui decojite ( neprajite), un pumn, o lingura de miere,o lingura de ulei de masline. Se amesteca totul, după ce semintele au fost rasnite si mierea putin incalzita. Se amesteca bine toate trei ingredientele si se intind pe fata, gât si decolteu. Se lăsa sa actioneze 20 de minute si se îndepărtează cu apa calda.
Pielea mixta: Zona T , tradeaza o piele mai grasa, dar pe restul fetei pielea poate fi perfect uscata.
Masca recomandata:
O lingura suc de struguri, o lingura suc de lămâie, o lingura de miere incalzita. Sau câteva boabe fara samburi, se zdrobesc , se stoarce lamaia si cu o lingura de miere se amesteca bine, eu le fac la blander. Se întinde pe fata, gât decolteu si se lăsa 15-20 minute . Se îndepărtează cu apa calda.
Pielea grasa: simptome: puncte negre,apariţia cosurilor printr-o stocare in exces a sebumului.
Masca recomandata: câteva boabe de struguri, un albus de ou, suc de lămâie, miere lichida sau incalzita si o lingurita drojdie de bere. Se amesteca totul la blander si se întinde pe toată fata, evitand zona ochilor. Se lăsa 15 minute si se îndepărtează cu apa calda.
Pielea uscata: este mai sensibilă, predispusa la ridare.
Masca recomandata: un cartof fiert in coaja, lapte gras fiert preferabil cu caimac si o lingurita miere de albine . Se omogenizeaza totul si se aplica pe fata, gât, decolteu. Se lăsa sa actioneze 15-20 minute si se îndepărtează cu apa calda.
Pielea sensibilă: iritabila, alergica,pare sa nu suporte nimic.
Masca recomandata : banana, o lingurita de ulei de masline si o lingurita de miere. Totul omogenizat si întins pe fata, gat si decolteu. Se lăsa 20 -30 minute si se îndepărtează cu apa calda. Pentru ten sensibil eu recomand masca hidratanta de la Avene, care m-a ajutat foarte mult când aveam probleme din cauze necunoscute încă.
Tenul cuperozic, un ten care are vizibil venectazii, zone roşii . Masca recomandata: un albus de ou bătut pana se face spuma si apoi adăugate câteva picaturi de lămâie . Se aplica masca pe zonele afectate si se lăsa sa actioneze 5 minute. Se clateste cu apa calda, se tamponeaza cu un prosop si de da apoi cu o crema din gamele create pentru acest tip de piele. Aceasta masca o puteţi repeta mai des pe săptămâna.
Acestea fiind zise. Examinati-va pentru ca urmează in curând un nou capitol. Va doresc o săptămâna frumoasa!

20 de comentarii:

  1. Buna Ioana, stiu cum e cu pielea :(, am o intrebare nu stii nici un tratament naturist pentru cicatrice? Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Ioana mamica,te lasa fetita(daca nu ma insel)la calculator?Cat despre ingrijirea tenului,bune sfaturi,doar sa ai timp.Tu evident ca trebuie sa-ti faci,dar banuiesc ca ai si un pic de ajutor.Fain blogul tau,sper sa ma mai primesti in vizita.O zi frumoasa alaturi de familie.

    RăspundețiȘtergere
  3. :* salut ioana super dioagnosticul pielii...:X pup

    RăspundețiȘtergere
  4. buna ioana . multumesc din nou ptr sfaturi. un weekend placut ! love, Mara

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim din suflet pentru informatiile si sfaturile acordate,esti inegalabila draga Ioana!!!te admir extrem de mult.pupici.Cristina

    RăspundețiȘtergere
  6. Beatrice, nu mă lăsa :( .postarea asta am făcut-o când a dormit azi la prânz, pe iPhone. E greu, dar mă descurc. In pauze La filmari, când doarme, găsesc timp sa mai scriu. Pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Ştiu ceva, pentru cicatrici, dar cel mai bine îţi recomand mezoterapie homeopata, nimic chimic, la doamna doctor Cristina Bogdan de la Naturophatia. Zi-mi dacă eşti interesata si te pun in legătura cu ea. Dacă nu o sa-ţi scriu ceva tratamente naturiste dar trebuie sa te ajuti si de alimentatie. Da-mi un semn si îţi zic in funcţie de răspunsul tau.

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna Ioana,de cate ori pe saptamana imi pot face o astfel de masca? in cazul meu pentru ten uscat.Vreau sa mai adaug,multumesc eu personal pentru ceea ce impartasesti aici. Am 22 de ani insa,uneori ma privesc in oglinda,ma simt batrana,problemele si greutatile vietii asa cum fiecare dintre noi le intalneste poate ne imbatranesc.Toti avem probleme,cu siguranta si tu te-ai confruntat cu atatea nestiute de noi insa ai mers mai departe. Traiesc intr-o tara straina,mi-e atat de greu fiindca nu am prieteni,am un iubit de milioane. Suntem noi doi,amanddoi ne iubim nespus insa suntem uneori rapunsi de greutatile vietii.As vrea sa trec peste asta, sa fiu mai happy pentru varsta mea insa,chiar nu stiu cum sa incep. Cand avem 16-17 ani aratam asa bine,in ultimii 2 ani am inceput sa am celulita, si putina burtica.Eu ma ingrijorez acuma pentru asta si vreau sa fac ceva,daca mai astept inca un an doi deja se depune e mai greu sa scap de celulita sau vergeturi.Provin dintr-o familie modesta,nu am posibbilitatile nici acuma cand sunt intr o tara straina sa merg la un masaj anti celulitic,sau sa imi fac un tratament scump. Insa cand pot alerg,folosesc o crema de fata mai bunutza,macar atat,demachiere corecta cu un demachiant bun si o apa tonica,mai citesc si pe internet.Insa e o faza si cu internetul asta,mi-e frica sa incerc tot felul de chestii,pe fata mea. De aceea blog ul tau e binevenit si sunt sigura,si ai si mentionat ca ai incercat multe din secretele frumusetii tale.Frumusetea pleaca si din interior,insa viata a fost dura cu mine,vreau sa uit sa merg mai departe insa... mi-e greu ...unde sa gasesc puterea asta in mine?...cand ma ridic,imi moare iar o persoana draga,cand iar gasesg frumusetea vietii,nu am de munca ....si tot asa.Aseara am descoperit blog-ul tau il voi citi si voi incerca cateva din sfaturile tale de aici, secretetele impartasite cu noi. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. buan ioana. imi poti recomnda un medic nutritionist, am 5 kg in plus si nu reusesc sa scap de ele.multumesc.pupici si FELICITARI pt blog

    RăspundețiȘtergere
  10. Am trecut prin toate postarile deja, asa cum am promis am citit tot blog-ul(ma bucur ca l-am descoperit exact in timp pentru o schimbare in viata mea). Astept urmatoarea ta postare insa ce e mai important de maine incepe schimbarea pentru mine.Sunt mai optimista si mai increzatoare in fortele proprii.Maine imi voi achizitiona uleiurile de care ne-ai vorbit si cat de curand trec pe la piscina cu tratamentele la mine.In sauna,ce masca de fata hidratanta sa aplic?e oke cea pentru ten uscat?(un cartof fiert in coaja, lapte gras fiert preferabil cu caimac si o lingurita miere de albine . Se omogenizeaza totul si se aplica pe fata, gât, decolteu. Se lăsa sa actioneze 15-20 minute si se îndepărtează cu apa calda)Te mai rog ceva, pentru unghii ce tratament pot aplica? cum sa le fac mai tari,mai rezitente?Voi incepe de maine usor usor, sa pun in aplicare ceea ce am citit aici, voi reveni si iti voi spune ce schimbari am observat. Tin sa mentionez faptul ca nu imi fac tratamente de par,nu am facut niciodata, nu am facut niciodata gomaj, nu am aplicat pe fata o astfel de masca decat una pentru pori si cred ca imi usuca mai tare pielea(nu am sa o mai folosesc).Deci? ce zici? o adevarata provocare nu? e si pentru mine o adevarata provocare:))) a...sa nu uit,unde pot gasi uleiurile? la farmacie e bine? te pup

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga Oana, mă bucur ca ai găsit forţa sa mergi mai departe de fiecare data, si sper sa te ajute si răspunsul meu. In principiu pentru celulita si pentru burtica e nevoie de dieta. Azi m-am întâlnit cu Anca Turcasiu , care arată senzational. Dar mănâncă din 3 in 3 ore, fără grăsimi, fără dulciuri. Îţi recomand cartea Mihaelei Bilic, acolo pe lângă explicatii are si variante de meniuri. E foarte buna si cred ca o poţi comanda de pe net. Cred... Masca poţi sa o aplici de doua ori pe săptămâna. Dar pentru sauna, îţi recomand o masca din magazin, sau o crema nutritiva grasa. E putin ciudat sa mergi cu cartofii in geanta la sauna :)))) dacă poţi sa mergi o data pe săptămâna la sauna sa faci SPA-ul ieftin, iar o alta zi acasă, cu masca pe care ţi-am recomandat-o. Înainte de ea sa-ţi faci un gomaj bland, nu agresa foarte tare fata. O masca de argila ţi-ar prinde bine pe post de gomaj.apoi fa sport, aleargă, urca scari, plimba-te. Apoi ai grija de sufletul tau, cit poţi, puneti arome in casa cu scortisoara si portocala sa vezi ce bine o sa te simţi. Când ieşi din casa, aplica o crema cu fond de ten, hidratanta si care sa-ţi dea un aer ingrijit. Un blush roz pe obraji si un rimel si vei arată proaspata.
    Uleiurile le gasesti la plafar. Cel Putin aici in Romania. Te pup si astep sa-mi dai vesti bune.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cat am stat aici si mi-am scris pe un caietel ce am nevoie sa caut maine in oras ,mi-ai si raspuns:)Multumesc...referitor la cartoful in geanta chiar ma gandeam si eu ca o sa fie cam aiurea:)) si probabil ar trebui o altfel de masca din magazin iar raspunsul tau nu a intarziat sa apara.Am sa ma interesez de cartea cu pricina:)
    Voi reveni cu vesti zilele viitoare, te pup si o Duminica pacuta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  13. Maine o sa-ţi recomand un nutritionist bun, poate chiar 2. Am sa o întreb pe Iuliana Luciu, la ea am văzut rezultate foarte bune si pe Anca Turcasiu.
    @Oana pt unghii, ulei de masline incalzit si muiate unghiile acolo 10 minute...

    RăspundețiȘtergere
  14. Ioana, sa stii ca sunt plecata din tara :(, asi opta pentru tratamente naturiste. Pup

    RăspundețiȘtergere
  15. Nutritionista Iulianei, Marcisanu Monica 0722796790.

    RăspundețiȘtergere
  16. Pentru cicatrici, încearcă un amestec de 1 lingura ulei de catina, 1 lingura ulei de masline, 4 picaturi de ulei esential de mandarin, 4 picaturi de ulei esential de coriandru, 4 picaturi de lămâie.
    Acum eu îţi mai spun sa cauti fiole de colagen si elastina. Se gaseau intr-un timp si la noi, dar acum nu se mai găsesc. Poţi pune si vit A uleioasa.

    RăspundețiȘtergere
  17. 4 picaturi de ulei esential de lămâie... Pup
    scuze dar sunt cam obosita :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna Ioana !Numele meu este Defne. In primul rand te felicit din toata inima pt ca esti o actrita ft buna , te descurci in orice rol pe care il primesti si iti doresc sa ai mult succes , in cariera.Iti multumesc pt ce te implici sa te interesezi pt toate intrebarile noastre.Eu am 15 ani , ce crezi ca ar fi bine sa folosesc pt tenul meu? Eu folosesc o data la 3 zile un gelde curatire si tonic iar 1 pe saptamana o masca hidratanta crezi ca e bine ?Asi vrea sa slabesc 5 kg(sunt obsedata sa nu am burtica :d ) ai putea sa imi spui si mie cum pot slabi sanatos fara sa pierd calciu ,sa devin anemica sau sa fac celulite ?

    RăspundețiȘtergere
  19. buna ioana ...ce trebuie sa folosesc ca sa-mi dispara acneele???

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna Ioana.....te rog daca poti sa-mi spui ce crema foloseste Anca Turcasiu, am inteles ca e produs romanesc, o foloseste de foarte multi ani, si e foarte bunaaaa, si chiar cred pt. ca arata senzational.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere