marți, 30 noiembrie 2010

Frumusetea vine din interior

Pentru a avea o piele mai frumoasa, trebuie sa va schimbati in primul rând alimentatia. Trebuie mancate multe alimente proaspete, ca ele sa păstreze toate substantele nutritive. Alimente care favorizeaza sănătatea si frumusetea pielii si a parului sunt legumele,nuca de cocos, marea descoperire a nutritionistului Nicholas Perricine, nutritionist celebru al vedetelor de la Holowood si cerealele.
Ar trebui sa aveţi mese regulate, sa mancati încet si cu plăcere.
 MARE SECRET : beti apa calda, pe durata întregii zile. Este o metoda de a va stimula metabolismul pielii si favorizeaza schimbul lichidelor din corp. Curele de apa calda favorizeaza starea generală de bine, purifica corpul si permit chiar o vindecare rapida in cazul dermatozelor.
Beti ceai si nu cafea, beti sucuri naturale, din fructe si legume si nu sucuri acidulate sau diferite racoritoare din comerţ care pe lângă calorii proaste mai sunt si pline de chimicale.
Dacă vreţi mai revin asupra alimentelor care sunt foarte importante pentru a fi  tânara cât mai mult timp.
Acum sa trecem la câteva sfaturi pentru pielea mixta, ea fiind cel mai des întâlnita la persoanele de sex feminin.
Aici mă incadrez si eu, dar v-am mai spus ca sunt si la persoane cu piele sensibilă si iarna mă cam transform in persoana cu pielea uscata. Vara in schimb predomina pielea mai grasa, asa ca iata cum am ajuns experta in îngrijirea tuturor tipurilor de piele.
In primul rând, nu uitati sa va demachiati dimineaţa si seara, este foarte important. Eu mă demachiez cu un demachiant lichid pentru tren sensibil de la Bioderma. E bland, bun si demachiaza foarte uşor si machiajul rezistent la apa. Persoanelor cu tenul gras le recomand si un săpun de fata lichid specific tenului gras, seboreic, cel de la Vichy fiind foarte bun, dar m-am împăcat foarte bine si cu cel de la Avene. Eu mai folosesc si săpun pentru bebelusi ( am tot timpul in casa) , dar asta, recomandabil persoanelor cu tenul mixt.
Pentru ten uscat, nu recomand săpun, poate ceva delicat, dar folosit cât mai rar, doar arunci când se simte nevoia, in rest demachierea cu demachiant si tonic este destul pentru tenul uscat. Recomand pentru toate tipurile de piele apa termala. Pe mine una m-a salvat de multe probleme si acum Alexandru o foloseşte si el zilnic in loc de aftershave. E calmanta, e hidratanta, dar persoanele cu tenul uscat sa nu o lase sa se usuce pe fata.
După ce am curatat bine fata, urmează crema. Acum, ar trebui sa scriu o carte despre crema de fata. Recomand o analiza la dermatolog, el va poate recomanda si produsele de îngrijire de zi cu zi, dar dacă totuşi nu vreţi sa mergeţi la doctor pentru a cumpara o crema, atunci va recomand produsele de farmacie, dermatocosmeticele, sunt mai multe game, pentru toate tipurile de ten. Crema de zi sa aibă un minim de protecţie solară 15  acum iarna, iar noaptea o crema nutritiva, hranitoare, dacă e cazul si antirid. Poate ca acum e cazul sa folosiţi si un ser, care sa ajute pielea sa facă fata schimbărilor de temperatura.
Ochii, nu ii neglijati, daţi-i cu crema, aici merge si mai grasa. Pielea din jurul ochilor este cea mai sensibilă si predispusa ridurilor, asa ca hraniti-o din plin. Recomand masaje pentru aceasta zona , dimineaţa 5 minute. Asa veţi scapă de cearcane si pungi si veţi arată toată ziua proaspata si odihnita.
Obisnuiesc sa-mi fac din ceai verde cu iasomie bucati de gheata, pe care dimineaţa când mă trezesc, le plimb pe fata, gât si decolteu. Mai am o cutie cu gheata in congelator, tot un fel de tonic dar si hranitor compus din: 1/8 dintr-o cana, suc de morcovi, 1/2 dintr-o cana ceai concentrat de menta,1/4 ceai de musetel, 1/2 suc de lămâie . Acesta îţi revigoreaza instantaneu fata si îl recomand seara după o zi grea, in care ati stat in fum sau va simtiti tenul încărcat.
Cu mai multe sfaturi vin in postarea de weekend, dar poate ca vreţi sa ştiţi ceva concret, asa ca va astept cu idei si cu propuneri.

28 de comentarii:

  1. Se poate folosi sapun pentru a spala fata,insa un sapun facut natural, din uleiuri vegetale,sapun care contine glicerina prin saponificarea uleiurilor.De fapt aici este marea diferenta intre sapunurile naturale facute manual si cele din comert:cele naturale contin glicerina,iar cele din comert nu,pentru ca ei scot glicerina si fac asa zisele sapunuri cu glicerina transparente.Ei ,ar fi multe de povestit,dar si asa m-am cam lungit.Iti doresc un sfarsit de saptamana frumos si linistit.

    RăspundețiȘtergere
  2. buna ioana., te felicit din nou and multumesc ptr sfaturi , placerea mea: sa citesc sfaturile oferite de tine ,te rog mult nu lasa timpul sa plece slowly.. si asta o spun cu cea mai mare sinceritate , in timpul ce postezi pe acest blog , te rog in agenda ta adauga toate aceste subiecte ptr. a scrie o carte incetul cu incetul... sper ca realizezi cat de mare folos toate acestea mentionate de tine sunt ptr intreaga feminitate.te pup , te ador si te urmaresc cu drag. noapte buna la tine , and later....love , MARA.

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte foarte interesant Ioana. O sa-l iau ca pe un sfat personal pentru ca si eu am aceleasi probleme ca tine: gras vara si uscat iarna. Mersi frumos si abia astept urmatoarea postare. pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Beatrice orice sfat ne ajuta, asa ca lungeste-te cât vrei ca ne ajuti ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. M-am gândit si eu la asta, Mara, dar nu le-am păstrat, m-am bazat ca rămân aici pe blog.
    Dacă vreţi sa vorbim de o problema anume, sa-mi ziceti. Pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte utile sfaturile tale.:) Daca vrei sa ne impartasesti cate ceva despre alimentatia ta....ce mananci, cand, daca eviti anumite alimente. te pup.

    RăspundețiȘtergere
  7. LA multi ani! De ce nu incerci sa mai schimbi aspectul blogului?:)

    RăspundețiȘtergere
  8. super frumoasa esti!te-am admirat la emisiunea "dansez pentru tine" arati minunat !nu am avut ocazia sa urmaresc una dintre vedetele din tara mea atat de aproape asa cum tu mi-ai intrat la sulet , am parasit tara imediat dupa liceu si mi-a fost greu sa descoper talentele tarii mele. te sarut si imi doresc sa comunic cu tine mai aproape.love , MARA.

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca doresti te pot ajuta eu in legatura cu aspectul blogului, nici ceasul nu e setat bine:)Laura

    RăspundețiȘtergere
  10. Adina, eu nu prea sunt un exemplu bun de urmat in alimentatie, dar pot face o postare despre asta. Acum ţin post, in aceasta perioada, asa ca nu mananc proteina animala. Mănanc salate chioare, supa crema de legume, fructe, lapte de soia, încerc sa nu mananc pâine multă, si sa evit dulciurile. Nu prea îmi iese, dar mai am un secret, fac sport, merg la sala de 3 ori pe săptămâna.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu mă pricep la asta, sunt varza. Blogul mi l-a făcut o prietena care stia ca-mi doresc, acum pt mine e ok. Important e sa comunicam. Sunt acum in proces de a-mi face un site... Multumesc mult , Laura , dar dacă insisti sa schimbi ceva, da-mi un mesaj privat pe facebook si vorbim acolo. Pupi

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc mult Mara, unde eşti plecata?

    RăspundețiȘtergere
  13. buna ioana , sper ca ai avut distractie la emisiunea "dansez" a fost fain sa urmaresc un program de nota 10. sa-ti raspund la intrebare sunt plecata in USA DE 13 ani mai exact in florida . ma bucur ca am gasit acest blog , lately a devenit o obisnuinta sa intru sa te salut si sa te urmaresc admirandu-ti vastele cunostinte in ceea ce priveste produsele naturale. recunosc ca nu e simplu "m-am pierdut in una din zie" intr-un magazin naturist unde erau numeroase sticle , sticlute cu uleiuri de tot felul. degeaba sunt daca habar nu avem cum sa le combinam si asa incet prin intermediul blogului tau incerc sa " amestec " una cate una .multumesc mult , ma bucur mult ca am placerea sa comunic via blog cu tine . te pup and later... love , MARA.

    RăspundețiȘtergere
  14. N-am stiut ca urmeaza sa-ti faci site, atunci asteptam site-ul:)Laura

    RăspundețiȘtergere
  15. buna fetelor!cateva sfaturi usor de realizat si ieftin la cost tot pentru o piele frumoasa ar fi de exemplu inainte de dus masaj cu zat de cafea...e anticelulitic si imbunatateste circulatia sangelui lasand si pielea fina.pentru indepartarea celulelor moarte se poate face un gomaj cu ulei de masline si doua linguri rase de zahar...foarte eficient dar de doua ori pe saptamana.iar daca in crema de corp oricare ar fi ea sprutezi doua jeturi de parfum inainte de a o intinde pe piele vei purta acelasi miros original ca parfumul.va pup fetelor...loredana

    RăspundețiȘtergere
  16. Mă bucur sa fiu de ajutor, draga Mara... Pup

    RăspundețiȘtergere
  17. Foarte bune sfaturile Loredanei, eu obisnuiesc sa-mi fac gomajul cu cafea, recomandat seara. Îţi lăsa pielea catifelata si nu mai e nevoie de crema. Zatul îţi lăsa un ulei pe piele.
    Nu sunt de acord cu parfumul in crema. Poate asa , doar când vreţi sa aveţi o noapte specială. Dar parfumul nu e sanatos pentru piele. El este vinovat de petele maronii, de aceea nu e bine sa va daţi cu parfum si sa va expuneti la soare.

    RăspundețiȘtergere
  18. Ioana ar fi bine sa asterni aceste artificii ale frumusetei intr-o carte!sunt multe adolescente si nu numai, care nu stiu toate aceste lucruri sau chiar neglijeaza acest aspect...mai ales pielea cea de pe corp si se trezesc mai tarziu cu vergeturi care mari remedii nu au din cate am inteles!!asa o carticica slim poate de poseta...sigur vei avea succes!!te poop!loredana

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna Ioana. Am intrat de cateva ori sa citesc blogul tau dar acum e prima data cand iti scriu ceva. Imi place sa ma informez despre tot ce inseamna corp,sanatate,alimentatie. Citesc dar dau sfaturi la altii si cam rar pun eu in aplicare. As dori un sfat de la tine. Este vorba de alimentatie..cam de o luna mananc nesanatos si incerc sa ma intorc la alimentatia care o aveam inainte dar desi imi pun in gand greu reusesc. Nu prea am vointa si stiu ca fara asta cam greu poti sa mananci sanatos. Da`mi un sfat ,cum as putea incepe, cu ce..alimente sanatoase care imi reduce pofta de paine[ ca mananc ingrozitor] Nu sunt cu dulciurile.Dar painea si sosurile cam imi plac prea mult.La fel si cu sportul.Sunt o lenesa..Uneori[cam rar] fac dar as vrea sa devina un obicei.Astept un sfat de la tine! Te pup.Si ai grija de tine!

    RăspundețiȘtergere
  20. toate bune si frumoase, imi placi dar nu si poza de azi din click care nu se mai potriveste cu imaginea ta. tu ce parere ai ?

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna,Ioana! Super tare blogul tău, câte cunoştinţe ai!!! Super, super!!! Felicitări! Pupici şi toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere
  22. Draga anca , pozele nud reprezinta "a fine art" fara sa fie adaugate impresii murdare , nuditatea e ceea ce uneori ne reprezinta adica naturaletea si in cazul ioanei isi spune cuvantul. Cate din noi ne dorim , sa pozam nude? nu ptr afirmare ptr increderea in noi insine , sa aratam nu lumii intregi ci noua ca ne simtim comfortabile cu ceea ce avem si mostenim! de cate ori a-ti stat in fata unei oglinzi imaginandu-va ca sunteti filmate din toate unghiurile ? cate din noi ne dorim si poate am participat la casting dar degeaba ? va rog sa fim mai intelepte si sa nu judecam lumea ! sa urmarim si sa aplicam sfaturile ioanei fara judecatii , ptr ca acest blog este blogul dansei si sa-i multumim ca isi face timp sa ne dea aceste superbe informatii despre sanatate , frumusete.numai bine , love , MARA.

    RăspundețiȘtergere
  23. Daca se va ivi ocazia, voi încerca sa scriu si o carte. Acum sa zicem ca-mi fac antrenamentul.pup

    RăspundețiȘtergere
  24. Draga Iulia, in primul rând nu ştiu cati ani ai ca sa te motive exact, dar La mine merge cel mai bine, cantarul si oglinda. Dacă ai s-o tii
    asa celulita nu îţi va da pace, asa ca trebuie sa te inarmezi cu ambitie si sa incerci sa mananci mai sănătos. Pentru început mănâncă pana in ora 12 ce vrei, apoi mănâncă uşor, sănătos si fără grăsimi, apoi mai vedem. Încearcă asa o săptămâna sa vezi dacă e mai bine. Nu îţi baga in cap " nu am voie" ci doar " am voie, dar pana in ora 12.pup

    RăspundețiȘtergere
  25. Draga Anca , nu am văzut clickul , nici nu am ştiut ca am apărut . Sincer mă interesează mai putin pozele si mai mult textul. Cred ca ştiu despre ce poza e vorba, apare mereu in click, dar nu are rost sa comentam despre asta. Poate cu alta ocazie...pup

    RăspundețiȘtergere
  26. Iti multumesc din inima pentru micul sfat.O sa tin cont de asta.Am 20 de ani:D..Te pup si ai grija de tine!

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna Ioana, imi pare bine ca am ocazia sa vb cu tine, si pot spune ca am intrat din curiozitate pe blogul tau si nu imi vine sa cred cata incredere imi inspiri prin naturaletea ta, mi-ar placea sa mai stam de vb, uite si blogul meu, pe care la fel ca si tine mi l-am dorit si am reusit sa il fac singura WWW.mihaelatache.blogspot.com, mi-a parut bine , te pup!

    RăspundețiȘtergere
  28. Foarte bune sfaturile tale:) am sa incerc si eu..trebuie sa recunosc ..mai am unele probleme in privinta alimentatie:) ceva de genul..nu ma pot abtine..imi este greu:)cat despre tine ejti foarte tare:) imi place:* te pwp

    RăspundețiȘtergere