joi, 21 octombrie 2010

Femeia

Datorita rolurior pe care le-am construit , am studiat diferite femei , din diferite timpuri , de diferite natii din diferite locuri. Una mai exotica, alta mai vulnerabila, una mai delicata, alta mai colerica, dar toate aveau ceva in comun... Erau femei.
Cu sute de ani in urma , femeia se chinuia in numele frumusetii sa aibă o talie mica si pielea albă. Asta era un semn de noblete , de eleganta si de virtute pana la urma. Stau si mă uit la poze cu femei din epoci de mult trecute, femei cu parul lung si foarte coafat, pline de senzualitate ascunsa sub nişte rochii spectaculoase, făcute sa atragă priviri , care vin sa spună " uite-mă cât de frumoasa sunt, si asta nu e tot . Sa vezi ce se ascunde sub aceasta rochie..." ... Mâini albe, lipsite parca de viata , delicate care ştiu atâtea si totuşi fragile si vulnerabile.
Peste timp femeia se vrea cât mai bronzata si cât mai dezbracata. Rochia lunga si ampla se transforma in scurta si stramta, mâinile cu unghii colorate strident vor sa emane un altfel de senzualitate... De fapt e aceeaşi femeie, nesigura, sclava frumusetii si a canoanelor de moda. Se vrea in trend, se vrea desteapta, din ce in ce mai egala cu bărbatul, dar e la fel de vulnerabila si dependenta de societate...
Alte femei, sunt cele de origine araba, femei dedicate familiei, bărbatului , copiilor, femei care trăiesc pentru a fi cea mai frumoasa soţie si cea mai buna mama, femei care vor sa fie doar femei si atât .
Ciudat e ca de multe ori in societatea in care trăiesc vad in jur multe persoane de sex feminin care au uitat sa fie femei.Au uitat ce înseamnă feminitate, au pierdut fragilitatea si candoarea si acel lucru sfânt care doar noua femeilor ne-a fost dat sa-l trăim : maternitatea...
Sa ne aducem aminte ca suntem speciale, suntem femei.

7 comentarii:

  1. Tu, ai avut sansa sa traiesti acele momente in "Aniela " , cand femeia plina de mister isi ascundea trupul in acele rochii dantelate,lasand parul cu bucle sa pluteasca in adierea vantului si prin mersul ei gratios , reusea sa prinda barbatii in mrejile seductie si sa-i imbete cu parfumul trupului. Eu cred ca unii barbati,din zilele noastre vorbind si-au piedut rabdarea de descoperi femeia ,de a intra in jocul ei enigmatic, de a o cuceri,de a o dezbraca de mister. De aceea ,astazi o parte din femei au uitat ce inseamna feminitate pierzand increderea in sine lasandu-se total dezinteresate de aspectul fizic. Altele cad in cealalta extrema ,devenind vulgare prin tinuta extravagata pe care o abordeaza. Poti fi sexy elegant si poti fi sexy extravagant. Depinde de fiecare femeie cum percepe acest lucru : a fi sexy. Eu raman la ideea ca femeia e frumoasa atunci cand isi pastreaza naturaletea si feminitatea. ;)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca femeie esti si sotie/iubita, si mama dar si TU. Ideal ar fi sa poti sa le implinesti pe toate, in niste limite ale normalului pe care ti le impui si intre care te simti confortabil, indiferent de ce se poarta ca si haine, machiaj, caracter, vorba,gandire; fiindca, pana la urma, se poarta ce iti sta bine..si ce iti sta cel mai bine daca nu chiar propria persoana? Atata vreme cat nu esti falsa, ci esti TU, esti fericita si emani asta si celor din jur. Daca am reinvata sa fim permisivi si intelegatori unii cu altii si sa ne acceptam asa cum suntem ( asta neinsemnand sa acceptam actele de grosolanie, mocofanie sau violenta etc., ci doar acele mici imperfectiuni care ne dau savoare ) am fi in primul rand OAMENI impliniti si apoi..intr-adevar..femei si barbati..si copii.. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Adi , esti dragut :)
    @Adina , asa e , sunt o norocoasa pentru ca pot trece prin atatea identitati si ca imi pot da drumul la imaginatie, si mai si gastig bani pentru asta :) ,chiar ca sunt norocoasa...
    @ kiraarik , asa este trebuie sa te ingrijesti si de sufletul tau, altfel frustrarile nu te vor lasa sa evoluezi. Defecte ,nu avem ci suntem oameni cu parti bune si rele :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, ai dreptate, daca e sa ne gandim ce e e defect si ce e calitate, observam ca depinde de context, si astfel un asa zis defect poate deveni la un moment dat o calitate.

    RăspundețiȘtergere
  5. buna.sunt mare fan am 10 ani si imi place cum joci daca vrei nr meu de telll 0732569333.te iubesc te rog contacteazama as vrea si eu sa joc in iubire si onoare

    RăspundețiȘtergere
  6. ma numesc tot ginghina gabriel-relu sunt din jud galati stau in brasov si as vrea sa o cunosc nr tel 0761680172

    RăspundețiȘtergere