marți, 23 aprilie 2013

Meniu de post pentru o zi



Revin la indemnul meu catre voi de a manca macar o zi pe saptamana de post.
Cand zic post, ma refer la eliminarea produselor animale.
Este foarte important pentru corpul nostru, ca macar o zi pe saptamana sa-i dam doar produse vegetale.
Daca ai senzatia ca este imposibil, iata ca vin in intampinatea ta cu un meniu exact pentru toata ziua.

Mic dejun

O cana de grau fiert de cu seara, nuci tocate marunt, miere si un mar proaspat taiat.
Se aseaza in straturi, prima data graul, se pune peste amestecul de miere cu nuca si al treilea strat se aseaza marul taiat cubulete, sau dat pe razatoare.
Este un mic dejun extrem de hranitor si foarte gustos.

Pranz

Piure de linte

E mancarea mea  preferata  in post.
E nevoie de : 1cana de linte, 2 morcovi, 3 cartofi, 1ceapa,  ulei si sare dupa gust.

Se punea lintea la fiert cam 20 de minute, apoi se adauga morcovii si dupa inca 10 minute se pun cartofii.
Se mai lasa 20 de minute la fiert . Se caleste ceapa, dar cu apa si ulei, nu prajala si peste se adauga amestecul de linte, morcovi si cartofi , dupa ce l-am strecurat.
Se adauga sare dupa gust.
Se poate servi cu salata. E foarte bun :)

Cina

Cartofi copti cu salata.

Sunt o mare mancatoare de cartofi copti la cuptor.
Sunt gustosi si hranitori si nu ingrasa daca nu mancam paine si ii combinam cu salata.

Daca se doreste a mai rontai intre mese, sau desert, recomand morcovi, migdale crude, un fruct de sezon.

Garantez ca o zi de post pe saptamana iti aduce muuulta sanatate si ii da corpului energie.
Inceraca sa vezi ca nu e greu.
Promit sa va ajut cu sfaturi si alte retete.
Va pup!


Inspiratie: "Retete pentru sanatatea noastra" Elena Pridie