vineri, 5 aprilie 2013

ALCALINIZAREA CORPULUI- SANATATE



Legatura dintre boli si nivelul nostru de aciditate sau alcalinitate este evidenta. Cel care a fondat o intreaga teorie si practica pe aceasta tema, fondatorul a ceea ce se numeste Noua Biologie, este renumitul doctor american Robert Young.
Noua Biologie afirma că la baza celor mai multe boli se află o singură cauză, acidifierea organismului.
Ca sa exemplifice mai bine, el a luat ca exemplu un acvariu cu pesti
Ce se întâmplă când introducem în acvariu prea multă mâncare sau alimente necorespunzătoare (alimente care produc acidifiere, de exemplu: produse lactate, zahăr şi proteine de origine animală) şi peştii nu pot mânca sau digera întreaga cantitate şi restul începe să se descompună şi să putrezească. La descompunerea alimentelor se formează elemente toxice acidulate şi alte elemente chimice iar acest proces are ca rezultat şi mai multe produse secundare acidulate care modifică nivelul optim bazic.
Astfel se intampla si cu corpul nostru. Il intoxicam  cu poluarea aerului, cu fumatul, cu medicamente si cu prea multe alimente acidulate , care răstoarnă echilibrul lichidelor noastre interioare alcaline.
Câţiva dintre noi posedă un acvariu (corp) care abia mai poate fi întreţinut, totuşi reuşim să trecem peste o nouă zi, producând disfuncţii de echilibru din ce în ce mai grave, până când dărâmarea organismului devine inevitabilă şi suntem slăbiţi de simptomele cronice, deranjante şi neliniştitoare.
Nivelul pH-ului lichidelor noastre interioare are efect asupra fiecărei celule din corp. Organismul nu poate tolera excesul de acizi. De fapt întregul proces de metabolism este condiţionat de mediul interior alcalin echilibrat.
Ca o concluzie putem observa că acidificarea are efect asupra întregii vieţi şi duce la numeroase boli cum ar fi:
Obezitate, ingrasare
Probleme de inima si circulatie, tensiune mare, colesterol ridicat
Oboseala cronica
Candida si alte ciuperci, infectii bacteriene
Boli ale pielii, urticariile
Cancerul

Cum facem sa ne alcalinizam corpul este simplu, mancam sanatos, bem multa apa, facem miscare in aer liber cat mai nepoluat, renuntam a mai lua tot soiul de medicamente.
Aici gasiti o cura naturala de alcalinizare pe care eu am tinut-o acum un an.
Nu este foarte gustoasa, dar este super sanatoasa si va va face muuult bine.
O sa mai vorbim multe despre asta in postarile viitoare.
Va pup cu drag!