miercuri, 6 februarie 2013

O data pe saptamana ne ingrijim acasa

Orice ingrijire trebuie sa inceapa cu o curatare mai profunda, asa ca revin cu o reteta de peeling pe care v-am mai scris-o acum catva timp, dar care a avut mare succes.

Peelingul apicol

V-am mai scris cu alte ocazii despre mierea de rapita, care pentru mine este nelipsita acum. Are o culoare alba si un gust deosebit, iar pe piele face minuni.
Peelingul apicol cu miere de rapita este bland, recomandat chiar si pentru tenul sensibil. Acesta curata adanc porii si indeparteaza delicat celulele moarte fara a agresa tenul.
Mierea de rapita este un bun activator la nivelul circulatiei sanguine cu un ph ridicat si aciditate destul de slaba. De aceea ea este un foarte bun gomaj natural.

Dupa aceasta curatare trebuie sa urmeze o masca care sa hraneasca bine pielea, dar care trebuie bine aleasa dupa fiecare tip de ten.

O masca pentru orice tip de piele este cea din miere, polen, suc de mandarina si ulei de masline.
O gasiti AICI in detaliu cu gramaje cu tot.
Masca cu ghimbir, despre care ma tot intrebati in ultimul timp este de curatare, deci intra tot la peeling. Daca alegeti sa faceti aceasta MASCA CU GHIMBIR atunci renuntati la peelingul apicol.
E mult prea agresiv pentru fata.

Alte masti recomandate si incercate de mine sunt: masca cu zer si masca cu miere si avocado.

Masca cu zer

O treime de ceasca cu ovaz tinut cateva ore in zer. Strecurati bine. Adaugati o capsula de vitamina A si amestecati bine. Aplicati pe pielea curata si lasati 10-15 minute. Clatiti cu apa calduta.

Pentru zona ochilor, atat de sensibila si de predispusa la riduri, recomand o masca mai grasa, nutritiva si hidratanta, din miere si avocado.
Se pot pune in acelasi timp mastile pentru a economisi timp.

Masca cremoasa cu avocado si miere

2 linguri de avocado facut piure, 3 linguri de miere, un ou. Amestecati cu grija, apoi aplicati pe fata curata.

Atunci cand stati cu masca de ochi pe fata, sa puneti peste, cate o bucata de tifon, sau comprese sterile. Inchideti ochii si relaxati-va in timp ce stati cu aceste ingrediente pe fata. Respirati adanc si ganditi-va la ceva frumos.
E bine sa alternati mastile si ingredientele lor pentru a beneficia de cat mai multe vitamine si minerale.
Este foarte importanta aceasta ingrijire profunda o data pe saptamana, este ca o investitie in dumneavoastra din care nu veti iesi in pierdere.
Va pup si va invit la rasfat home made!