De cand fac atelierele pentru copiii, din ce in ce mai multe mamici ma intreaba cum sa faca sa schimbe alimentatia copiilor lor.
Ma bucura faptul ca usor, usor parintii realizeaza cat de importanta este alimentatia sanatoasa a copiilor.
Dar ce inseamna in mare o alimentatie sanatoasa?
Inseamna nimic in exces, proteina animala maxim 10% pe zi, cat mai multe cruditati, cat mai putine dulciuri si lista poate continua...
Insa, daca noi cei mari o data ce devenim constienti de ceea ce inseamna alimentatie sanatoasa, reusim sa ne schimbam obiceiurile alimentare, cu cei mici e mai greu.
Cum faci ca si cerealele gustoase cu ciocolata sau alt indulcitor nesanatos, extrem de procesate sa fie inlocuite cu cereale integrale fara zahar si fructe uscate.
Nu e simplu, dar nici imposibil. Pentru inceput amesteca-i cerealele " rele" cu cele sanatoase. Lasa-le inca de seara la inmuiat in iaurt sau lapte. Dimineata nu se va  vedea nicio diferenta dintre ele, iar  gustul va fi foarte bun.
Astfel  usor, usor procentul de cereale integrale va fi din ce in ce mai mare iar copilul tau nu va vedea si simti  diferenta.
Insa, mai poti face ceva. Atunci cand procentul de cereale interagle este peste 70% adauga putin indulcitor natural, vanilie naturala, scortisoara, poate chiar si cacao, pentru ca puiul tau sa nu observe diferenta, iar gustul sa fie pe placul lui.
Pentru a face o schimbare, insa nu e de ajuns sa te opresti aici.
Mai multe sfaturi data viitoare.
Va pup!
Atelierele MiniArtShow le gasiti pe www.miniartshow.ro sau pe facebook:http://www.facebook.com/miniartsshow?ref=hl "