sâmbătă, 22 decembrie 2012

A fi sau a nu fi vegetarian

In ultimul timp tot dezbat in stanga si in dreapta subiectul " alimentatie sanatoasa". A ajuns acest subiect atat de controversat incat imi este si frica sa-l abordez atunci cand sunt in public. Oamenii devin chiar agresivi daca le spui ceva ce nu vor sa auda. 
Chiar faptul ca tin post a ajuns sa fie un subiect tabu. Sunt foarte putini care ma incurajeaza, unii sunt indiferenti, dar ceea ce ma uimeste este ca majoritatea sunt impotriva.
M-am gandit atunci sa mai scriu inca o data despre acest subiect.
Eu nu sunt vegetariana si nici copilul meu, iar de sot ce sa mai zic, nici nu incape vorba, dar incerc sa tin consumul de proteina animala sub control.
Nu cred ca este sanatos sa mananci atata proteina animala cata mancam noi.
Nu exista masa in care sa nu avem cel putin 5% din aceasta proteina insa avem multe mese cu alte vitamine sau minerale.........  lipsa.
Ceea ce vreau sa va spun aici este ca trebuie sa consumati din toate alimentele. Trebuie sa va concentrati ca macar o masa  principala pe zi sa nu contina  proteina animala, iar o zi pe saptamana  sa tineti post. 
Credeti-ma ca nu va poate face acest lucru rau, dar va va aduce atata bine.
Este dovedit faptul ca prea multa proteina animala duce la un mediu acid in corp, care este un mediu extraordinar de prielnic pentru boli.
Alimentatia trebuie sa fie echilibrata,mincati  putin din toate si nu trebuie ca proteina animala sa fie majoritara.
Este foarte ciudat ca de cele mai multe ori, mai ales iarna, uitam sa bem apa, despre care nu cred ca trebuie sa mai discutam cat de necesara este corpului nostru, insa cand vine vorba de carne sau orice alta proteina animala, nu uitam sa o mancam de cel putin o data pe zi.
De ce oare se intimpla acest lucru? Nu am raspuns la aceasta intrebare inca, dar promit ca o sa-l caut.
Pana atunci va invit sa fiti mai atenti la procentul de proteina animala din alimentatia voastra si acolo unde este cazul mai inlocuiti-l cu proteina vegetala.
Va pup!