miercuri, 20 iunie 2012

Sapunurile Jovis cu lapte de capra

Capra Amalteea, cea care l-a hrănit pe micul Jupiter, a fost răsplătită, zeul zeilor transformînd-o dintr-o biată capră într-o mare constelaţie. Se spune că regina Egiptului, Cleopatra, era atît de frumoasă datorită băilor pe care le făcea în lapte de capră, cunoscut pentru calităţile antiinflamatorii la tenurile cu probleme, sensibile ori îmbătrînite. În reţete vechi, se recomandă utilizarea branzeturilor în cosmetică, mai ales branza de capră, pentru eliminarea pistruilor. Branza se amestecă cu ulei de floarea-soarelui, şi se aplică imediat după baie. În combinaţie cu mierea de albine, elimină vanataile. În aplicaţii exerne sub formă de comprese, zerul din lapte de capră ajută la vindecarea eczemelor şi degerăturilor.


De aceea cand am vazut noile sapunuri cu lapte de capra din magazinul on-line Organik ), nu am ezitat sa mi le cumpar:
-Sapun cu lapte de capra si Laptisor de matca - Jovis Homemade Beauty 
-Sapun cu lapte de capra si Namol de Techirghiol - Jovis Homemade Beauty 
-Sapun cu lapte de capra si Aloe Vera - Jovis Homemade Beauty 

Nu ma pot abtine sa le folosesc pe rand, ele avand combinatii diferite, deci actioneaza diferit, asa ca le alternez. 
Sapunul cu lapte de capra si laptisor de matca, il folosesc si pe corp, iar pe fata mai ales seara. Imi lasa pielea moale si hidratata asa ca nu mai pun decat niste crema in jurul ochilor.
Adevarate comori pentru piele si sanatate, laptisorul de matca si laptele de capra conlucreaza pentru crearea unui sapun excelent pentru pielea matura sau uscata, hidratant si tonifiant. Fara uleiuri esentiale dar cu o aroma suava si delicata, acest sapun natural este potrivit si pentru cea mai sensibila piele.

Beneficiile laptisorului de matca pentru piele

efect antirid; diminueaza ridurile si previne aparitia altora noi
regenereaza, tonifica si revitalizeaza pielea
diminueaza acneea
hidrateaza in profunzime
ofera catifelare si stralucire tenului
stimuleaza productia colagenului natural, care reda elasticitatea pielii

Dimineata folosesc sapunul cu lapte de capra si namol de Techirghiol. E un sapun care imi matifiaza tenul si il curata, asa ca e bun sub machiajul de zi.
Namolul de Techirghiol prezinta o mineralizare care il clasifica printre primele namoluri terapeutice din lume iar proprietatile sale deosebite il atesta fara indoiala drept un ingredient pretios pentru ingirjirea pielii. Imbogatit si cu uleiuri esentiale prin excelenta purificatoare (tea tree, ienupar), "Ambrozia - namol de Techirghiol" este un sapun destinat cu precadere tenului incarcat, problematic, deoarece asigura o detoxifiere si curatare in profunzime, insa ingrijirea in acelasi timp delicata pe care o ofera pielii il face potrivit si pentru celelalte tipuri de ten.

Sapunul cu lapte de capra si Aloe Vera il folosesc cand am pielea mai iritata sau cu mici pete de rosii. Imi calmeaza tenul instantaneu.
Gelul de Aloe Vera adaugat din belsug imprumuta din proprietatile sale deosebite sapunului iar pudra de rozmarin si uleiul esential de busuioc adauga un plus de prospetime, facand acest sapun potrivit pentru ingrijirea tenului normal, mixt si chiar gras sau acneic.

Voi nu le comandati ca mine pe toate si luati ceea ce  credeti voi ca vi se potriveste tipului de ten pe care il aveti.
Pupici :)

Produse cosmetice bio gasiti AICI