duminică, 18 martie 2012

Sapunurile REVERTO


Acum ceva timp m-ati intrebat ce fel de gel de dus folosesc.
Ei bine, nu mai folosesc de mult gel de dus, cam de cand am descoperit AICI sapunurile REVERTO.

Scurta prezentare:
Ce este sapunul?  
Din punct de vedere chimic sapunul este o “sare”. Sapunul este obtinut prin saponificarea grasimilor cu o solutie care contine hidroxid de sodiu. Saponificarea este o reactie chimica, caracterizata printr-un proces de hidroliza bazica a grasimilor, care are ca rezultat formarea sapunurilor si liberarea de glicerina.
Explicat mai simplu, pentru a obtine un sapun sunt necesare trei componente: grasimi, apa si hidroxid de sodiu (sau hidroxid de potasiu pentru sapunurile lichide). Atunci cand acestea sunt amestecate are loc “saponificarea” cu rezultatul ei final – sapunul care contine glicerina.

Sapunul nu contine hidroxid de sodiu

Produsul finit nu contine hidroxid de sodiu, acesta serveste la obtinerea sapunului, dar prin saponificare este neutralizat. Cantitatea de hidroxid de sodiu este astfel calculata incat, odata cu terminarea procesului de saponificare, orice urma de alcalinitate dispare.

Glicerina  

Fiecare sapun Reverto contine glicerina, un produs ce rezulta in mod natural, in urma procesului de fabricatie manuala. Aceasta glicerina rezultata in mod natural, echilibreaza hidratarea pielii atragand si mentinand apa la nivelul pielii, fara a interveni in functiile naturale ale pielii. Glicerina retinuta este valoroasa, emolienta si face sapunul mai bland cu pielea dumnevoastra decat sapunul obisnuit.
 Glicerina rezultata in urma saponificarii este un produs foarte valoros, de multe ori extras. Noi garantam ca sapunurile Reverto contin toata glicerina obtinuta in urma saponificarii fara alte interventii.

Procesul de fabricatie  

Pentru sapunurile Reverto preferam procedeul “la rece”, o metoda traditionala care pastreaza beneficiile nutritive ale uleiurilor pentru ca aceastea sunt doar usor incalzite, fara a fi fierte, astfel incat se obtine un sapun cu mai multa glicerina, care hidrateaza si curata pielea.
Nu sunt adaugate parfumuri sintetice sau intaritori chimici – doar uleiuri vegetale pure, uleiuri esentiale si plante, condimente, flori, toate mixate pentru a crea un sapun fin si hidratant.

Sapunul vegetal  

Productia timpurie de sapun presupunea ca toate sapunurile sa fie facute din grasime animala. Intre timp au inceput sa fie extrase numeroase uleiuri, moment in care producatorii de sapun au creat sapunurile vegetale.
Sapunurile vegetale sunt chimic superioare celor care sunt facute din grasimi animale.
Uleiurile vegetale sunt mai usor absorbite de piele, in timp ce grasimile animale agraveaza unele probleme ale pielii, ca de exemplu eczema.

Sapunul obisnuit  

In general, atunci cand folositi un sapun comun, ca si bonus mai folositi arome sintetice, coloranti sintetici si conservanti chimici. Sapunul fabricat manual prin procedeul “la rece” retine mai multa glicerina, care catifeleaza in mod natural pielea. Glicerina este cel mai bun umectant, care atrage si retine apa la nivelul pielii.
Ingredientele naturale sunt foarte rar folosite in sapunurile comune.
Multe sapunuri disponibile in magazine, de fapt nu sunt sapunuri ci detergenti. Detergentii sunt un produs pe baza de petroleum, care tind sa usuce pielea.

Majoritatea sapunurilor fabricate manual au ca si ingrediente uleiurile esentiale, diferite plante utilizate pentru culoare, si nici un conservant chimic. Uleiurile esentiale sunt un produs pretios utilizat in aromaterapie pentru imbunatatirea starii psihice si proprietatile terapeutice pentru piele, iar plantele au calitati excelente care au fost exploatate inca din antichitate.

In acest moment folosesc un sapun detoxifiant cu alge, iar de doua ori pe saptamana am unul exfoliant cu scortisoara, care miroase divin si iti lasa o piele fina si matasoasa.
Pentru fata folosesc un sapun hidratant cu miere si ovaz pe care il alternez cu un sapun morcovi care pentru tenul meu mixt si cam alergic este foarte bun.
V-am scris despre aceste sapunuri ca sa stiti de ele. Mai gasiti AICI o gramada de sapunuri in diverse combinatii care sigur va vor face cu ochiul.
Va pupic si astept sa comentam!