sâmbătă, 19 februarie 2011

In ce ne mai îmbrăcăm, doamnelor?

Mi-ar plăcea sa fiu o fashion icon, chiar mi-ar plăcea, dar îmi lipseste ceva,imaginatia probabil, foarte necesară pentru acest lucru. Si totuși sunt o mare fana a siteului net-a-porter, citesc, fără sa-mi scape niciun număr,
revistele Bazar si Elle, drept care am sa-mi dau singura titlul de "Stiutoare in ale modei".
Sincer, speram sa plece iarna asta odată, nu îmi place aceasta vreme urata si friguroasa si oricât as încerca sa fiu zen, sa privesc partea buna a lucrurilor si sa îmi vad de viața într-un mod cât mai plăcut, ei bine, nu pot. E frig, e intunecat si mi se face dor de soare si de primavara. Iar când mai trebuie sa mă gândesc si la ce mă imbrac, îmi vine sa strig.
Din cauza meseriei mele, hainele sunt purtate doar pe drum spre munca, la teatru si la filmari când ajung mă schimb. Deci, asta este o alta drama a mea, nu apuc sa-mi plimb hainele. Asta si din cauza ca am o viața socială destul de săracă, dar despre frustrarile astea vorbim cu alta ocazie. Acum sa ne concentam la cele 5 tendinte in moda, bineinteles pe care trebuie sa le respectam primavara-vara asta.
1. Este vremea asocierilor provocatoare, a nuantelor vibrante, tari puse in evidenta de materiale pretioase. Imbracati -va in galben, neon, turcoaz, albastru electric, verde, portocaliu. O sa fiti surprinse ce bine veți arată in aceste culori pe care poate le considerati turbate.
2. Costumele barabatesti, la mare moda, sezonul acesta, asa ca nu ezitati sa mai imprumutati si de la el cu un sacou, o camasa si de ce nu poate chiar si un pantalon. Fac o paranteza sa va povestesc ceva. Într-o zi o vad pe Adela Popescu îmbrăcată in niște boyfriend-pants perfecti. O întreb de unde i-ai luat, caut asa ceva de mult. Îmi răspunde simplu, " de la raionul barbati". Deci indrazniti!
3. Mizati pe ținute vaporoase, in tonuri de albastru sau imprimeuri diafane de bleu cu alb.
4. Sexy si retro, revin tinutele anilor '70. Inspira-te din tinutele Biancai Jagger sau a Lizei Minelli.
5. Nu evitati combinatiile de alb si negru.
Ce îmi place mie din ce se mai poarta anul acesta sunt, buzele hot. Pe lângă clasicele buze roșii indrazniti cu cele mai intense nuante de portocaliu, roz si fructe de pădure.
Cararea pe mijloc, este un trend care mie îmi convine de minune, dar si cocurile de balerină sunt la moda, asa ca gata cu coafuri compicate si cu mult volum.
Tenul, trebuie sa arate proaspăt ca o primavara, asa ca nu îl încarcati cu mult fond de ten. Doar unul ușor, translucid si un blush roz, piersica sau maro natural, te vor face sa pari mai frumoasa si cu trasaturi diafane.
V-am făcut un scurt istoric de must have-uri ale sezonului care urmează, must-uri care le-am spicuit de pe bloguri si reviste de specialitate.


Va pup cu drag!

16 comentarii:

  1. Buna Ioana!!!Mie imi place mai mult cararea pe o parte...aceea nu este la moda?? :).Imi mai plac bluzele lungi cu colanti sau pantaloni stramti pe picior cum sunt blugii srtamti etc.Parul lung si desfacut este cea mai frumoasa cuafura(parerea mea) care le sta bine ferelor....Am vazut ca acum este la moda agrafa aceea,nu stiu daca o sti,glamuret...Mi-am luat si eu una,este buna ca iti poti face mai multe cuafuri cu ea si nu-ti mai trebuie agrafe sau prinzatoare de par,dar ,bineinteles ca nu strica sa le ai si pe acelea :).Te pup!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Ioana! Am si eu cateva intrebari si curiozitati totodata pt k am vazut k te pricepi. Am 20 de ani si as vrea sa-mi recomanzi si mie o crema de ochi, un anticearcan bun si ceva de dat pe par inainte sa-l indrept. Mi-ar placea sa faci o postare despre machiaje foarte bune...rimel..blush etc...cele pe care le folosim mai des mai ales. Te pup. Denisa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca esti o asa cunoscatoare in ale modei de ce te imbraci asa urat de fiecare data? Nu te supara pe mine dar mereu esti criticata

    RăspundețiȘtergere
  4. Alexandra, îmbracă-te cum vrei tu, trebuie tu sa te simți bine si sa-ți placa ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Îți recomand pentru aceasta vârsta, draga Denisa crema de ochi si o crema hidratanta de la AVENE . Sunt creme foarte blande si bune, iar tie doar atât îți trebuie, hidratare si o baza de machiaj. Anticearcan bun, îl recomand pe cel de la MAC. Am auzit ca au venit si la noi in Cocor, parca, asa ca nu mai sunt asa greu de găsit. Promit o postare despre machiaj :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Vreau mai mult!
    Scrie mai mult despre acest subiect!Combinatii de culori,texturi din cele mai indraznete si interesante,din ce ai citit,auzit si chiar din ce ai vazut..
    E un subiect foarte interesant.
    Desi niciodata nu ma imbrac la moda,combinarea culorilor pentru mine este importanta.Ma imbrac in ce ma simt bine si ce culoare mi se potriveste.Degeaba se spune ca anul asta se poarta mov ca doar nu am sa am toata garderoba mov,sau poate ca nu-mi sta bine cu culoarea respectiva.
    Nu ar trebui sa fii surprinsa ca cineva te critica.Nu uita ca esti o persoana publica si nu poti sa le fii tuturor pe plac.Dar nu uita ca ai si fanii tai care indiferent de ceea ce porti ei te admira pentru ceea ce esti. Te pup
    Scrie-ne te rog despre combinatiile de culori pentru ochii caprui si albastri. Despre cum ar trebui sa ne machiem daca avem ochii mici,sau rotunzi spre exemplu.Amgasit cateva lucruri pe net dar totusi daca e ceva ce stii de la cei care te machiaza mi-ar placea sa le impartasesti cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Iulia, știu ca mai sunt si criticată. Dacă te critica înseamnă ca existi ;) . Promit un subiect despre machiajele sezonului ;) pupi

    RăspundețiȘtergere
  8. Ms ms ms.De abia astept.te puuup

    RăspundețiȘtergere
  9. Ioana poti sa imi zici si mie cum se numeste melodia aia din min 32 din ep 1 filmata in beled de nor te rog rumos multumesc

    RăspundețiȘtergere
  10. hmm ..
    asteptam cu nerabdare si articolul cu dintii albi:>
    :X

    RăspundețiȘtergere
  11. Mâine întreb, dar chiar nu știu despre care vorbesti. Muzica se face separat de noi, deci nu știu când si ce muzica se pune. Dar încerc. Pup

    RăspundețiȘtergere
  12. Da, o sa fac si despre dinti, ți-am promis ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. Melodia este de la nunta din primul ep a Nicoletei Luciu.

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna Ioana!!As vrea sa te intreb si eu cum se numeste melodia aceea care au pus-o atunci la nunta lui Coco si Abdoulahd(nu stiu daca se scrie asa:))...Cand Coco a vrut sa-i faca o surpriza sotului ei si a chemat cateva dansatoare..este o melodie arabeasca....Daca poti te rog sa-mi zici si mie,imi place foarte mult coloana sonora din Iubire si onoare,mai ales melodiile arabesc...Te pup:*

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna!Ioana,da-mi si mie te rog un sfat,vreau sa ma ingras...de mancat manac si tot nu se pune.vrun sfat ceva?:*

    RăspundețiȘtergere