vineri, 26 noiembrie 2010

Mâinile

Mâinile, după cum probabil ştiţi, sunt cele care tradeaza vârsta unei femei. Un studiu publicat de către American Society of Plastic Surgeons in Iunie 2006, releva faptul ca cea mai buna modalitate de a aprecia vârsta cuiva este aceea de a-i privi...mâinile. De aceea trebuie sa avem grija de mâini ca de fata. Nu neglijati mâinile, care, ca  si fata sunt cele mai expuse la radicalii liberi. Atunci când va faceţi masti pentru fata, puneti o mica parte si pe mâini.
Mainile necesita gomaj cât mai des, chiar si zilnic, masaje cu creme speciale, hidratante, hranitoare, împotriva petelor. Este necesară si protecţie UV, pentru ca acestea provoacă imbatranirea.
Va recomand acum un fel de SPA pentru mâini care se poate face acasa.
Gomaj delicat cu tarate si malai, putin malai, ca sa nu-l faceti prea dur, frecati bine ca sa indepartati celulele moarte, apoi intr- un bol cu apa calda turnati o lingura, ulei de masline si o lingurita de ulei de migdale dulci. Stati asa cu mâinile in bol cam 10 minute. După, luaţi o lămâie si taiati-o in doua. Cu o jumatate frecati bine mana si mai ales unghile. Veţi vedea instantaneu cum mana se albeste si capătă o culoare sănătoasă. Apoi aplicati o masca din comerţ, eu folosesc DERMACEL ( le găsiţi in farmacie) sau orice masca doriţi si puneti-va nişte manusi de bumbac. Stati asa mult, chiar si o noapte întreaga dacă puteţi. Dimineaţa veţi avea nişte mâini foarte moi si fine.
Va dau o alternativa de masca, făcută in casa: o lingura de iaurt, o lingurita ulei de migdale dulci si un fruct. Daţi totul prin blander lasati-l 2-3 minute si apoi intindeti intr-un strat gros pe mâini. Stati asa cam 20 de minute apoi spalati-o si aplicati crema dumneavoastră obişnuita, de mâini.
In aceasta perioada folosiţi manusi când iesiti afara, sunt la moda si va protejează de frig. Înainte de a ieşi din casa daţi-va cu crema pe mâini si puneti-va manusi.

6 comentarii:

  1. salut ioana ... :* asa si fac eu cu maineile imi dau des cu crema pe maini si ma spal foarte des :X.. ce mai faci ??

    RăspundețiȘtergere
  2. ce idee!gomaj pentru maini!!asa e...nu trebuiesc neglijate!!eu pun crema in fiecare seara dar de gomaj chiar nu mi-a trecut prin cap!multumim Ioana esti o tipa de milioane!!poop!loredana

    RăspundețiȘtergere
  3. Daiana, eu una deşi e doar ora 22, mă pregătesc de culcare. Când o sa fac o pauza cu postarile despre frumusete, o sa va povestesc de copil :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Neaparat, gomaj la mâini , Loredana si masti, asta e secretul. Apa nu le face asa bine si chiar trebuie sa ne spalam pe mâini. Îţi mai recomand un gomaj cu zahăr brun si miere. E bun si hranitor...

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bune sfaturi, Ioana, multumim. Nu stiam ca esti pasionata de cosmeticele naturiste. Te invit si pe la mine daca ai chef: http://caietulminuni.blogspot.com/
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Promit sa intru si La tine , Deea ;) ...pup

    RăspundețiȘtergere