duminică, 17 octombrie 2010

Incaltarile fara toc



Urasc incaltarile casual, fără toc si aici intra toate incaltarile cu talpa aceea subtire si tocul de maxim 1 cm...
Cum e posibil sa fie aceste incaltari "in trend"? Va spun sincer ca acum 6 ani, pana sa merg aproape zilnic in Buftea la filmari , nu mă dădeam jos de pe tocuri. Nu extraordinar de mari si subtiri , dar erau acolo un minim de 5 cm.
Cine si de ce a inventat moda asta cu balerinii???
De ce ?
Noi femeile sub 1,70 cm nu avem ce caută in asemenea incaltaminte.
Suntem mai grase, mai mici , cu glezne groase si lipsite de sex-appeal...
Nu mă credeţi?
Intrebati orice bărbat ce părere are despre aceşti balerini?
Eu pe toţi bărbaţii pe care i-am întrebat mi-au dat acelaşi răspuns.
Sunt moartea senzualitatii si a feminitatii, si atunci va întreb , de ce sa purtam asa ceva? Pentru ca sunt comozi si e mai sănătos ? Nu e adevărat!!! Eu ,după o zi întreaga de stat in balerini ( la filmari pt ca in viaţa reala refuz sa port asa ceva) am dureri groaznice de calcaie. Se pare ca e mai sănătos un mic toc de 3-5 cm decât asa fără toc. Arunci de ce sa purtam aceste incaltari?  Pentru ca sunt la moda ?
M-am intrebat de foarte multe ori, care este granita intre "ce iti sta bine "si "la moda", amandoua citatele sunt valabile daca stai de vorba cu un designer, dar eu de multe ori am fost criticata pentru felul in care ma imbrac ,desi era ceva care imi placea si dupa parerea mea  imi statea si bine... Atunci care e secretul ?
Eu cred ca l-am descoperit cel putin in ceea ce ma priveste, ma imbrac cum cred ca imi sta bine, mai tin si cont de parerea barbatului cu care traiesc si  caut in disperare incaltari comode cu ceva toc...

22 de comentarii:

  1. :-)))) Sa stii ca si eu, cand nu am tocuri, ma simt ca un mic cimpanzeu care nu stie cum sa mearga! Parca as fi desculta! Singurele momente cand balerinii ma ajuta sunt atunci cand conduc sau cand chiar trebuie sa merg foarte mult pe jos, sa stau in picoare sau la ocazii cand nu tin neaparat sa fiu sexy si feminina ( :-D ). Dureri de calcaie, totusi, nu-mi amintesc sa fi avut! ;-)
    Auzi, dar ce-ai vrut sa spui cu "suntem mai grase, mai mici, cu glezne groase si lipsite de sex-appeal"? Sau te refereai la faptul ca balerinii ne fac sa par asa? Hmmm... Poate. Avand in vedere ca noi doua avem cam aceeasi conformatie, sunt 100% de acord ca ne sta mai bine cu toc. ;-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da , balerinii ne fac sa parem asa. Ştii bine ca un toc îţi face piciorul mult mai frumos si glezna la fel , arată mai bine intr-un pantof cu toc decât in balerini. Sa fim seriosi , si balerinele stau pe varfuri când sunt incaltate in balerini :))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ioana imi place foarte mult de tine si te apreciez sincer pentru talentul tau de actrita si in general pentru ca esti o femeie minunata.Dar lasa-ma,te rog,sa te contrazic,cel putin din punctul meu de vedere..am 1.64 si 48 de kg,in concluzie am sub 1,70 si nu sunt "mai grasa" (mi-as dori eu sa ma pot ingrasa putin :)) ).Arat normal,am picioare foarte lungi si glezne absolut normale si balerinii nu m-au facut niciodata sa par altfel.Imi plac pantofii cu toc,dar uneori chiar nu sunt potriviti.Cand am de la 7 la 19 cursuri si trebuie sa ma plimb intre 4 locatii diferite din colturi diferite ale Bucurestiului..nu iti mai da mana chiar asa usor sa te plimbi pe tocuri(de masina nu se pune problema..ca n-as ajunge niciodata la timp).Am incercat de cateva ori sa port,dar spatele ma omoara,de calcaie ce sa mai spun (si am purtat doar tocuri de 5 cm).In plus,cand ai u prieten nu cu mult mai inalt ca tine,nu cred ca e chiar ok sa te afisezi dupa modelul Moni si Iri.
    In rest..sunt de acord ca anumitor femei un pantof cu toc le face piciorul mult mai frumos,dar nu trebuie generalizat (pe mine nici nu prea ma avantajeaza pentru ca in anumite momente ma fac sa par si mai slaba decat sunt)

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Alexa, nu trebuie sa-mi dai dreptate, doar ca asta e părerea mea.si eu muncesc mult, stau mult in picioare si de multe ori pe tocuri, dacă rolul meu o cere... Anul asta e mai lejer din punctul asta de vedere, dar anul trecut am stat tot timpul pe tocuri.
    Nu cred ca un toc de pantof Oxford ( gen barbatesc) nu te-ar avantaja si sunt si comozi. La fel cismele gen calarie sau ciocate au ceva toc si sunt comode. La genul asta de incaltari m-am referit...pu

    RăspundețiȘtergere
  5. ai putea purta toc, chiar si de 5-6 cm, timp de 36 ore, fara pauza?...cat dureaza o garda normala?....
    sau dupa?...nu cred!!!!!si nu o spun fara sa fii incercat acest lucru ...in astfel de momente balerinii sunt divini si ajungi sa-i iubesti din tot sufletul.
    in alta ordine de idei, eu zic ca atitudinea face totul.....nu sunt balerinii chiar "moartea pasiunii"....orice articol de vestimentatie sau incaltaminte nu face 2 lei fara o atitudine corespunzatoare....in asta consta feminitatea si senzualitatea...dar poate ma insel, ca-s doar un umil om.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am mari dureri de calcaiele de La balerini si asa am aflat ca nu este sănătos sa nu ai niciun pic de toc. Trebuie sa ai 3-5 cm de toc dar nu cui . Bărbaţii ce sa mai zica, ei nu au balerini :))))

    RăspundețiȘtergere
  7. eu am 1.81 inaltime si nu port tocuri. am un motiv evident!... dar vara asta am fost la banchetul de sf.de facultate si aveam o pereche de sandalutze cu toc f.mic..de vreo 3 cm, destul de mult pt mine care nu port tocuri aproape deloc, si m-am simtit ingrozitor vazand colegele mele, de o inaltime apropiata cocotzate pe tocuri de peste 8 cm, si aratau f.bine. asa ca mi-am propus k, la fiecare "eveniment"(nunta, banchet..) sa-mi cumpar sandalutze sau pantofiori cu toc destul cat sa simt eu ca e TOC, fara sa ma tem k sunt mai inalta decat prietenul meu, pt k pana la 1,90 ai lui dau bine si eu cu tocuri;)) pupici
    p.s.: felicitari pt telenovela. salutari lui radu valcan! :">

    RăspundețiȘtergere
  8. Stii,Ioana, eu de cand sunt gravida, sunt fortata de imprejurari sa incalt balerini. Ei , nu-ti spun, ca ma simt de parca as merge in genunchi :(((((.....Toata incaltamintea care o am e numai cu tocuri intre 8-12 cm. ,dat fiind faptul ca sotul meu are 1,96 si eu 1,63 ,se produce oarecum un"contrast "8((( ....asa ca ma folosesc de aceste trucuri sa pot privi lumea de la inaltime ;)))))Incerc sa privesc optimista situatia, icurajandu-ma cu ideea ca eu pot vedea de la joasa inaltime si furicile ce misuna pe pamant ,pe cand Oli are nevoie de un benoclu sau microscop sa vada soarecii de la inaltimea lui :)))). ....De-abea astept sa ma eligantez :))) ,dupa ce nasc ;))

    RăspundețiȘtergere
  9. Exista o multitudine de modele de balerini din care poti linistita alege ceva finut, de bun gust si elegant. Nu trebuie sa te cocoti neaparat pe tocuri mai ales daca nu stii merge pe ele. Prefer sa vad fete purtand balerini decat pseudoumblatoare pe tocuri :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu sunt pro balerini si sunt sub 1.70. Ba chiar intre o pereche de balerini si niste tocuri cred ca as alege balerinii :) parerea mea.

    http://women-and-stuff.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  11. Fetelor pro balerini, nu mă convingeti. Ieri am deschis subiectul acesta si la filmari, ei bine , regizorul Iura Luncasu, Radu Valcan, Augustin Vizitu si alţi colegi bărbaţi mi-au spus ca nu găsesc nimic sexy in aceste incaltari.
    Eu una nu va contrazic , sunt comozi , dar dacă vreţi sa fiti sexy, sa aratati bine la un eveniment, întâlnire , petrecere , etc ... nu va incaltati cu balerini. E părerea mea :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Interesant subiect... cat despre mine, eu sunt pro incaltaminte fara toc, intodeauna am fost. Am purtat... de fapt am incercat tocuri o data sau de doua ori (!), dar mi-am dat seama ca nu e pt mine din anumite motive, inclusiv comfort, si nici sexy nu stiu daca aratam...
    PS: ...sunt baiat, deci nu te mai mira :P OK, si dupa parerea mea, tocurile te fac sa arati mai sexy.

    RăspundețiȘtergere
  13. perfecta dreptate ioana, nu exista termen de comparatie balerin, pantof cu toc :)))
    Fiecare e liber sa poarte ce vrea, cum vrea,unde vrea daca se simte bine in pielea lui,dar nici pe mine nu ma convinge nimeni ca o femeie arata la fel de sexii in balerini ca si in tocuri.

    te pup ioana si multa bafta

    Claudia

    RăspundețiȘtergere
  14. Parerea mea referitoare la subiect.
    - Tocul determina incordarea anumitor muschi care dau o forma frumoasa piciorului.
    - Tocul determina abordarea unei pozitii elegante. ( te face sa stai dreapta)
    - Mersul pe tocuri este elegant iar daca vrei poate fi chiar sexy.
    - Putin toc este recomandat medical. (Incaltarile ortopedice au putin toc. E vorba de o pozitie mai buna si de un mers mai sanatos. Nu e ok sa calci pe calcaie pentru ca nu se amortizeaza socurile. Mersul pe balerini exact asta provoaca)
    - Pantofii comozi, au talpa care are un mare rol si in amortizarea socurilor. Balerinii nu au talpa.
    Femeilor carora nu le pasa de cele enumerate mai sus sa poarte balerini. :)) Marian

    RăspundețiȘtergere
  15. Yeeeee , mă bucur ca au intrat si prezente masculine :)
    Ce ne-am face fără ei ... Pentru ei vrem sa fim sexy ...
    Cred ca pana la urma au câştigat tocurile , nu :)
    Cât am fost gravida am purtat si eu balerini si după ce am născut i-am dat... Jos balerinii :))))

    RăspundețiȘtergere
  16. Hey!!! Interesant subiectul. Sunt insarcinata in 7 luni si pana acum vreo 2 luni, cand burtica imi permitea si cand durerile de spate nu erau prezente, am purtat pantofi cu toc sau talpa epa (sper ca asa se numeste). Ce-i drept tocul nu depasea 5 cm pentru ca nu as fi riscat sa ma impiedic.
    ....am purtat si balerini-aici ce-i drept m-am orientat catre cei cu ceva talpa pentru ca urasc durerile de calcaie.
    Pana la urma cred ca e o chestiune de gust si stil. Nu toate femeile tind catre feminitate, din pacate.
    Aa....si pentru ca aminteati de inaltime....eu am 1.75 si ador tocurile.
    Abia astept sa nasc ca sa mai pot purta incaltaminte cu tocuri.

    Pupici tuturor!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. da Ioana. vreau sa ti spun si eu, si nu doar pt ca e mama mea dar , scumpa mea mama poarta tocuri de la 19 ani, si numai asa se incalta, cu tocuri, fie ele de orice forma, ma refer fie si cu talpa ortopedica pt ca la serviciul ei era necesar sa reziste, neputand doar pe tocuri dar in rest, poarta doar tocuri de marimea favorabila ei, minim 5cm oricum si mai mult cred, nu ma pricep sa estimez, u te pricepi. si multe femei o intrebau cum reuseste. nici eu nu stiu si nu e treaba mea dar o apreciez si mi-a creat astfel viziunea pe care treb sa o am asupra unei femei adevarate pe care sa o am langa mine, definita prin cochetarie, decentza, elegantza, bun gust si altele. :) te pup

    RăspundețiȘtergere
  18. Ioana, multumesc mult ca mi-ai deschis ochii. Fiidnca masor numai 1.69 o sa ma conformez si o sa arunc toti balerinii din dulap. Crezi ca pot sa imi pastrez pantofii sport? nu de alta dar mai greu sa alerg la sala pe tocuri....

    As fi foarte interesata sa citesc si alte comentarii de ale tale pe teme ca de exemplu:
    1. femeia, gatitul si curatenia
    2. sa fim asculatoare, tolerante si intelegatoare
    3. virgina la casatorie? pareri pro si contra
    4. pijamale vs desuuri

    Lasand gluma la o parte, stereotipurile sunt periculoase iar mentalitatea romaneasca este destul de putreda...

    RăspundețiȘtergere
  19. Si eu nu prea port balerini, adica cred ca cam 95% din incaltamintea mea este cu toc...imi place mie sa fiu femenina, asta este stilul meu de viata....si tare imi mai plac fustele ( nu neaparat cele scurte)....asa ca eu nu sunt "contra" balerini (uneori si de balerini este nevoie) dar cu siguranta "pro" tocurilor

    RăspundețiȘtergere
  20. da....ji eu adoooooor tocurile...dar din pacate nu le prea pot purta pt k snt inaaaltaa :)) dar totusi din cand in cand mai port si tocuri :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Ioana,super postare.Sper sa nu te superi ca am "sharuit-o" oe Facebook.Si eu ador tocurile;chiar ma uitam la ceva poze de-ale mele mai vechi de pe blog,atunci cand baieteii mei erau micuti si ieseam la plimbare tot pe tocuri eram.Nu foarte inalte,e adevarat.
    Dar,sincer iti spun,ca am doar o pereche de incaltari fara toc,sunt niste pantofi sport pe care ii port atunci cand conduc.

    RăspundețiȘtergere
  22. Bianca, te astept pe blog, mai sunt pe aici lucruri interesante. :)

    RăspundețiȘtergere