sâmbătă, 30 aprilie 2011

Cura Nicoletei Luciu

La cererea dumneavoastră am mai publicat o data aceasta cura. Dacă aveți întrebări legate de ea, va răspund cu drag. 
Sucul cu spirulina merge in aceasta cura, doar ca renuntam la banana si miere. Nu o sa mai fie asa gustos , dar e sanatos ;).
 Puteți bea ceai verde fără indulcitor 2-3 cani pe zi si spirulina, sa o luați ca si un supliment alimentar. O găsiți in farmacii! 

V-am vorbit de regimul ovo-lacto- vegetarian, dar o sa va scriu acum un regim care dupa parerea mea este usor de tinut, deoarece nu iti impune o anumita cantitate de mancare si nici ore fixe. Eu una , din cauza programului, nu pot sa tin regimuri de genul acelora cu ore si cantitati  fixe.
Acest regim mai are o calitate, este regimul cu care a slabit Nicoleta Luciu si Iuliana Luciu. Stiti foarte bine cat s-a ingrasat Nicoleta in timpul sarcinii si cat de bine arata acum. Secretul este acest regim, pe care vi-l recomand cu caldura.
Vreau sa-l tin si eu, dar putin adaptat la noul meu stil de viata, adica fara carne.
Incepe cu 2 zile de legume crude si lactate cu pana la 6% grasime. Mancati cat vreti branza de tip Fagaras sau perle de branza de la Tnuva, e favorita mea sau eu mai prefer si branzica de casa de la Covalact. La fel nelimitat, puteti manca in aceste zile chefir( ajuta si la digestie), sana, iaurt, branza de vaci, toate acestea combinate cu legume.Eu prefer perle de branza cu ardei gras rosu, e asa de bun. Mancam , Nicoleta si cu mine, in prostie, asta la filmari.
Dupa aceste 2 zile, urmeaza 4 zile de lactate pana la ce ora vreti voi, iar cand va saturati de lactate, faceti 3 ore pauza si mancati fara oprire carne cu salata. La carne intra orice fel carne( nu peste) fiarta, friptura la cuptor sau gratar, iar la salata intra toate legumele crude insa fara rosii, porumb, mazare, fasole,cartofi.
Acum va dau niste idei excelente de salate gustoase. Nu ezitati sa folositi condimente,sunt foarte sanatoase si dau un gust  bun salatelor.
Eu de exemplu am mancat ieri o salata gustoasa din sfecla rosie cu morcov si cu patrunjel, toate date pe razatoare si acrite cu lamaie. Tot asa combinatia de varza cu morcov este foarte gustoasa ,dar sa nu uitam de salata de rucola , e foarte buna, toate acestea cu o friptura gustoasa langa, nu fac decat sa va satisfaca pofta de mancare  si odata cu asta , slabiti.
Dupa cele 4 zile urmeaza alte 2 zile de lactate cu legume, zile care fac trecerea la alta etapa. Urmeaza 4 zile cu lactate dimineata, pana la ce ora decideti voi, trei ore pauza si apoi legume, dar de data asta, cu peste. Pestele poate fi gatit cum vreti voi, prajit sa nu fie, in rest merge orice fel de peste. Aici eu folosesc in salatele de mai sus, cateva bucati de peste afumat, sau sprot, mai intra aici si fructele de mare, marinate, fierte, la gratar sau cum vreti voi.
Apoi iar 2 zile lactate cu legume. Urmeaza apoi 4 zile de lactate pana la ora decisa de voi, 3 ore pauza si  carne cu legume gatite. La legume gatite intra si ciorba, dar fara grasime extra. Ciorba poate fi cu legume de tot felul, si carne, nu smantana sau  bors. Borsul poate fi inlocuit cu lamaie. Puteti maca legume la gratar, sau la cuptor cu carne cata vreti, este voie.
Urmeaza iar cele 2 zile de lactate cu legume si iar 4 zile cu lactate dimineata, 3 ore pauza si un singur fel de fruct.Fructul si cantitatea nu conteaza, dar nu e voie sa amestecati fructele, doar un singur fel.


Cam asta ar fi cura de slabire. Ordinea poate fi aleatorie, adica daca nu va place pestele puteti sa mai stati la carne cu legume inca 4-5 zile cat vreti voi. Ideea este ca de la o schimbare la alta, sa faceti cele 2 zile de lactate cu legume, asta este obligatoriu. Dar daca vreti sa stati mai mult de 4 zile la o etapa, nu este nicio problema. Atunci cand va plictisiti de ea , faceti cele 2 zile de trecere si va alegeti voi etapa urmatoare.
Sper sa ma ascultati si de azi toate care aveti nevoie sa intrati la cura. Fetelor, vine primavara si nu vrem sa ne prinda cu kg in plus.
Va pup si astept pareri dar si rezultate de la voi.