miercuri, 27 februarie 2013

Din seria uleiurilor care fac minuni - Uleiul de Jojoba

Pentru ca multe dintre voi cauta un ulei natural, bun pentru fata, dar care sa nu ingrase tenul, iata raspunsul: uleiul de jojoba.
Jojoba este un arbust mereu verde, care creste in deserturi. In prezent acest ulei este foarte cunoscut si folosit in industria cosmetica.
Eu il recomand pentru toate tipurile de ten, chiar si cel mixt spre gras, pentru ca nu este un ulei care sa lase tenul incarcat.
Este indicat si in cazul tenurilor cu probleme, acnee, fisuri, dermatita, pentru zona din jurul ochilor si a gurii, unde se fac cele mai multe riduri si pentru ingrijirea pielii dupa barbierit.
Chiar si in ingrijirea parului face minuni. Cu 10-15 minute inainte de spalare, la radacinile parului se aplica uleiul de jojoba. Se maseaza si se frictioneaza usor.
Pentru parul uscat si devitalizat se aplica uleiul pe pieptene si se piaptana parul de 2-3 ori pe zi.
Este eficient ca si tratament pentru "caderea parului". Dar recomand sa-l inbunatatiti cu cateva picaturi de ulei eteric de eucalipt si salvie.
Mie nu imi lipseste din casa acest ulei pe care il folosesc destul de des, combinat sau simplu pe fata si mai ales in jurul ochilor seara.
Este pentru mine si un excelent demachiant mai ales cand ma dau cu un mascara rezistent la apa.
Daca voi l-ati incercat si in alte combinatii astept sa-mi le scrieti si mie!
Va pup!