miercuri, 20 februarie 2013

De ce e buna apa pe stomacul gol

Intr-o dimineata mergand spre munca, am prins la radio un interviu cu Loredana Groza, artista pe care eu una o admir.
Prima intrebare a fost "ce faci primul lucru cand te trezesti dimineata?" , iar ea a raspuns " beau un pahar de apa calda pe stomacul gol".
Acest lucru il fac si eu si Alexandru de foarte mult timp, dar de ce?
La ce ajuta?
Stiu ca ajuta la digestie, la hidratare, la ten, la slabit, dar oare e adevarat?
Se pare ca apa calda chiar ajuta la silueta.
Sunt foarte multe persoanele care re­curg la acest mic "truc" atunci cand lupta  cu kilogramele in plus sau vor sa se mentina.
Unul sau chiar doua pahare generoase de apa calduta, par­fumate cu o felie de lamaie, dimi­neata, pe stomacul gol, imediat dupa trezire pot face minuni. Nu sunt putine persoanele care sustin ca in cateva luni, fara o dieta speciala, poti scapa de aproximativ 3 kilograme cu ajutorul acestui mic truc.
Apa  ajuta silueta!
Apa calda ajuta clar la accelerarea tran­zitului intestinal, mai ales dimineata. Apoi, apa calduta poate fi un bun vehicul pen­tru bunatatile si, mai ales, grasimile din micul dejun, care vor stagna mai putin la nivelul digestiv superior unde ar putea fi absorbite.
Asa se explica efectul minune al apei calde baute dimineata. Usor, usor, cateva calorii in minus pe zi, un tranzit mai bun si, in plus, un bun ritual, care men­tine atentia focusata pe "dieta". De altfel, in medicina traditionala chineza, apa cal­da pe stomacul gol face parte din reme­diile de atac la obezi. Poti sa ii spui si ceai, evident, cu conditia sa nu fie deloc indulcit cu miere sau zahar.
Mai tineti minte dieta prin care frumoasa Mihaela Radulescu a reusit sa scape definitiv de aproximativ 30 kg cu care ramasese in urma sarcinii?
Ingredientul secret al divei nu era altul decat...ciorba!
Dieta  a fost recomandata si supravegheata de cele­bra nutritionista Mihaela Bilic, care, dupa editarea profilului alimentar al Mihaelei  a remarcat ca ea se poate satura cu adevarat mancand cior­ba.
De multe ori suntem prinse in diete sofisticate cu tot felul de gramaje sau combinatii care mai de care mai ciudate si complicate si astfel uitam de lucrurile simple.
Apa mentine silueta si sanatatea. Apa este unul dintre aliatii medicilor nutritionisti pentru mentinerea siluetei.
Apa este extrem de importanta.
Deci daca vrem sa fim frumoase si sanatoase nu trebuie decat sa bem APA!
Pupici!