duminică, 27 februarie 2011

Machiajul primaverii




De la 1 Martie începe oficial primavara, deși se aude ca abia după 10 Martie vom avea parte de temperaturi mai ridicate. E normal sa fie asa, mama îmi spunea când eram copil, ca in aceasta perioada se lupta primavara cu iarna. Asta este si explicatia celor 9 babe din aceasta perioada, 9 babe schimbatoare ca vremea. Deci nu uitati sa va alegeți baba.
Oficial intram in primavara, dar iar revin la sfaturile mele mai vechi si va spun sa mancati fructe si legume pentru a va lua necesarul de vitamine si minerale, mancati seminte si alune, nuci si fistic, toate cât mai crude si mai putin procesate. Ceea ce mancati se va vedea si pe fetele voastre asa ca dacă vreți sa fiti cât mai frumoase mancati sanatos.
Începe si postul, de luni nu se mai mănâncă nicio carne, iar de săptămâna viitoare gata si cu lactatele, asta evident pentru cei care vor sa posteasca.
Tendintele in machiaj sunt destul de simple si clare, dar va recomand totuși ca sa tineti cont si de ceea ce va sta bine, asta este cel mai la moda, iar bărbații din jurul vostru asta vor aprecia cel mai mult. Ei habar nu au de tendinte...
O sa va scriu câteva cuvinte si despre noile produse in materie de machiaj, produsele sic ale primaverii.

BUZE HOT
Urmează un sezon domniat de cele mai intense culori neon, ce alterneaza totuși si cu clasicele nuante de fructe de pădure si inocentul natural. Celor care vor sa para mai tinere si diafane le recomand rozul, fie el, mat sau lucios. Buzele in nuante naturale rămân mereu in tendinte. Puteți aplica si un balsam cu reflexii sau rujuri cu texturi translucide.
Acordurile fructate sunt si ele in top. Nuante precum visiniu, roșu profund sau violetul sunt perfect reprezentate la Louis Vuitton, Givenchy si Sonia Rykiel.
Tonurile electrice de portocaliu, fucsia, corai, roz sau mixturi fluorescente, buze in nuante aprinse au fost principala directie prin care makeup artistii si-au adus contribuția in acest sezon al culorilor. Cea mai hot sursa de inspiratie este prezentarea Fendi, unde Peter Philips a creat pentru buze, trei machiaje diferite in tonuri electrice.


PRIVIREA INTENSA
Este in centrul agenției pentru acest sezon, cu gene lungi si accentuate si optiuni obținute de culoare, in variante pastel sau intunecate.
Se pune accent pe gene, gene false in multiple variante: una reținută si ladylike, una ce amintește de glamourul divelor de cinema si una romantica si extravaganta.
Taupe este nuantamomentului pentru un look elegant si discret, o combinatie de bej, crem si maro.
Multă culoare pe pleoape, un curcubeu pornind de la galben pai la roz delicat, de la violet intens la caramiziu vibrant si albastru-ciel.
Sa nu uitam de look-ul zis Fumé, clasica tehnica de a accentua intensitatea privirii si de obicei asociata cu negru sau gri închis , se joaca acum cu un gri metalizat sau nuante profunde de verde, bleumarin, întinse pe pleoapa superioară pana la sprancene.


TEN SUBLIM
Acest sezon aduce in prim-plan o alura diafana si curată, cu trasaturi sculptate in nuante calde si texturi bronzante. Atingeri aurite, tonalitatea uniforma a unei fete bronzate artificial a fost inlocuita de accente daruite de nuante luminoase, aplicate cu maiestrie. Cumparati-va neaparat o pensula pentru aplicarea fondului de ten, veți reuși cu ea sa intindeti culoarea uniform. Deasemenea folositi un fard bronzant pe pometi si deasupra sprancenelor pentru a crea imaginea unui chip bronzat sanatos de soare.
Minimalismul e si el la moda, chiar dacă culorile domina podiumurile, variantele de machiaj natural beneficiază de o interpretare actualizata. Fata nu are voie sa aibă imperfectiuni asa ca grija mare la aplicarea fondului de ten.
Fardul de obraz rămâne un produs esential pentru a defini un look varatic, fie in variante de roz sau in cea clasica de piersica. Veți arată cu aceste nuante, tinere, diafane si inocente.


Acum iata un TOP DE SEZON al produselor de machiaj ale primaverii pentru un look in tendinte si prețurile lor, făcut de revista BAZAR
1. Paleta blush G. Guerlain 263 lei;
2. Pudra iluminatoare Butterfly Fever, Lancome, 230 lei;
3. Creion pentru conturul ochilor, nuanta Smoky Grey, Dior, 103 lei;
4. Paleta pentru pleoape Ombres Perlees de Chanel;
5. Gloss inedit nuanta Candide Tangerine, Givenchy , 101 lei;
6. Fard de pleoape 1 couleur, Graphic Grey, Dior 132 lei;
7. Mascara Lash Arhitect 4D, L' oreal Paris, 65 lei;

15 comentarii:

  1. daca stii, te rog sa-mi spui de unde as putea sa cumpar ulei de argan pur (adica nu o crema care sa contina ulei de argan sau alte produse care sa-l aiba in compozitie...). Iti multumesc pentru sfaturi, le-am citit cu atentie si le voi pune in aplicare. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu îl iau de la Plafar, dar îl găsesc greu. Se pare ca e foarte greu de adus, ai nevoie de multe apobari. Dar caută si pana la urma vei găsi. Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu folosesc ulei de argan, il cumpar de pe site-ul http://www.biomonde.ro/cosmetice-bio-ten/uleiuri-si-unturi/ulei-de-argan-bio-50ml , este foarte bun, il aplic seara pe tenul curat.

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.florame.com/
    http://www.naturalparis.ro/ro/
    eu de-aici mi-am luat, au si preturile

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna,si eu folosesc ulei de argan,la fel,il aplic seara pe fata ferfect curata si nu numai,sunt foarte multumita de el.Eu il comand de pe site-ul orkanik.ro,au produse extrem de bune.

    RăspundețiȘtergere
  6. In centrul vechi, chiar langa farmacia si pana in bijuterie(mii de scuze, dar nu stiu denumirea strazii, dar cred ca este la intrate pe lipscani, vis-a-vis de BCR, si in apropiere de restaurantul de sushi) este un plafar. In au acolo in stadiu pur, dar costa cam 100 ron 50 ml. In ceea ce privesc rezultatele, sunt super!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ioana vreau sa te intreb daca ai folosit vreodata apa termala?am inteles ca poate fi folosita si ca tonic si pentru fixarea machiajului.Tu ai folosit vreodata asa ceva?
    Mi-am comandat si eu ulei de argan bio, abia astept sa soseasca sa-l incerc pentru pielea mea problematica.O sa revin cu impresii.
    Cu drag, Diana

    RăspundețiȘtergere
  8. Diana, folosesc apa termala de 10 ani, este un miracol, e buna la toate, dar dacă ai pielea grasa o lași sa se usuce, iar dacă e uscata pielea, te dai, o lași 2-3 minute si te stergi. Pup

    RăspundețiȘtergere
  9. Ioana, spre rusinea mea abia acum am descoperit blogul tau :(...Postarile de aici au tangenta cu domeniul in care activez si,in general, cu tot ce tine de feminitate. Felicitari! De astazi ma alatur si eu.

    Cat despre postul de mai sus, imi place faptul ca ne-ai dat mai intai cateva sfaturi de ingrijire si intretinere, pentru ca apoi sa putem aplica cu succes trucurile tale de infrumusetare.

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna!Ioana,da-mi si mie te rog un sfat,vreau sa ma ingras...de mancat manac si tot nu se pune.vrun sfat ceva?:*

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna Danielle, bine ai venit :)
    Poate ca ne dai si tu câteva sfaturi. Nu strica niciodată ceva nou. Pup

    RăspundețiȘtergere
  12. Vrei sa fi mai grasa :)))) of, te invidiez. Nu știu, mănâncă muuuult! Ia vitamine, si dacă manaci regulat si mult cred ca o sa reusesti. La asta chiar nu mă prea pricep :(

    RăspundețiȘtergere
  13. am 16 ani:))sunt destul de inalta..si am 43-35 de kg. macar pana la 50 sa ajung si o sa ma simt ok.bine eu din cls a4a dupa ce am fost operata am ramas slaba.. dar am tendinta de a ma ingrasa dupa iar slabesc... oricum multumesc mult.te pup:*

    RăspundețiȘtergere
  14. buna ioana sunt elena tiam mai scris iti multumesc ca neai aratat cum este machiajul primaveri esti extraordinara la filmari pa si daca afli ca se mai dau castinguri pentru filmele de acasa te rog sa imi zici

    RăspundețiȘtergere
  15. Îți zic de casting, dar probabil ca anul următor vor mai fi si alte castinguri. Pup

    RăspundețiȘtergere