miercuri, 19 ianuarie 2011

V-am vorbit de regimul ovo-lacto- vegetarian, dar o sa va scriu acum un regim care dupa parerea mea este usor de tinut, deoarece nu iti impune o anumita cantitate de mancare si nici ore fixe. Eu una , din cauza programului, nu pot sa tin regimuri de genul acelora cu ore si cantitati  fixe.
Acest regim mai are o calitate, este regimul cu care a slabit Nicoleta Luciu si Iuliana Luciu. Stiti foarte bine cat s-a ingrasat Nicoleta in timpul sarcinii si cat de bine arata acum. Secretul este acest regim, pe care vi-l recomand cu caldura.
Vreau sa-l tin si eu, dar putin adaptat la noul meu stil de viata, adica fara carne.
Incepe cu 2 zile de legume crude si lactate cu pana la 6% grasime. Mancati cat vreti branza de tip Fagaras sau perle de branza de la Tnuva, e favorita mea sau eu mai prefer si branzica de casa de la Covalact. La fel nelimitat, puteti manca in aceste zile chefir( ajuta si la digestie), sana, iaurt, branza de vaci, toate acestea combinate cu legume.Eu prefer perle de branza cu ardei gras rosu, e asa de bun. Mancam , Nicoleta si cu mine, in prostie, asta la filmari.
Dupa aceste 2 zile, urmeaza 4 zile de lactate pana la ce ora vreti voi, iar cand va saturati de lactate, faceti 3 ore pauza si mancati fara oprire carne cu salata. La carne intra orice fel carne( nu peste) fiarta, friptura la cuptor sau gratar, iar la salata intra toate legumele crude insa fara rosii, porumb, mazare, fasole,cartofi.
Acum va dau niste idei excelente de salate gustoase. Nu ezitati sa folositi condimente,sunt foarte sanatoase si dau un gust  bun salatelor.
Eu de exemplu am mancat ieri o salata gustoasa din sfecla rosie cu morcov si cu patrunjel, toate date pe razatoare si acrite cu lamaie. Tot asa combinatia de varza cu morcov este foarte gustoasa ,dar sa nu uitam de salata de rucola , e foarte buna, toate acestea cu o friptura gustoasa langa, nu fac decat sa va satisfaca pofta de mancare  si odata cu asta , slabiti.
Dupa cele 4 zile urmeaza alte 2 zile de lactate cu legume, zile care fac trecerea la alta etapa. Urmeaza 4 zile cu lactate dimineata, pana la ce ora decideti voi, trei ore pauza si apoi legume, dar de data asta, cu peste. Pestele poate fi gatit cum vreti voi, prajit sa nu fie, in rest merge orice fel de peste. Aici eu folosesc in salatele de mai sus, cateva bucati de peste afumat, sau sprot, mai intra aici si fructele de mare, marinate, fierte, la gratar sau cum vreti voi.
Apoi iar 2 zile lactate cu legume. Urmeaza apoi 4 zile de lactate pana la ora decisa de voi, 3 ore pauza si  carne cu legume gatite. La legume gatite intra si ciorba, dar fara grasime extra. Ciorba poate fi cu legume de tot felul, si carne, nu smantana sau  bors. Borsul poate fi inlocuit cu lamaie. Puteti maca legume la gratar, sau la cuptor cu carne cata vreti, este voie.
Urmeaza iar cele 2 zile de lactate cu legume si iar 4 zile cu lactate dimineata, 3 ore pauza si un singur fel de fruct.Fructul si cantitatea nu conteaza, dar nu e voie sa amestecati fructele, doar un singur fel.


Cam asta ar fi cura de slabire. Ordinea poate fi aleatorie, adica daca nu va place pestele puteti sa mai stati la carne cu legume inca 4-5 zile cat vreti voi. Ideea este ca de la o schimbare la alta, sa faceti cele 2 zile de lactate cu legume, asta este obligatoriu. Dar daca vreti sa stati mai mult de 4 zile la o etapa, nu este nicio problema. Atunci cand va plictisiti de ea , faceti cele 2 zile de trecere si va alegeti voi etapa urmatoare.
Sper sa ma ascultati si de azi toate care aveti nevoie sa intrati la cura. Fetelor, vine primavara si nu vrem sa ne prinda cu kg in plus.
Va pup si astept pareri dar si rezultate de la voi.

38 de comentarii:

  1. buna draga ioana , multumesc ptr. regimul diversificat! love, mara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ioana, si cam cate kg se pot slabi? Eu am nevoie urgenta sa dau jos extrem de rapid 10 kg. De dieta Nicoletei numai cu supa si compot ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  3. nu vreau sa fiu rautacioasa dar mie mi se pare criminal regimul asta...zau asa! bafta celor care vor sa-l tina si care si reusesc sa se tina de asa ceva-este practic un fel de regim disociat-pana la urma cred ca tot mai sanatos e sa mananci cu masura si cu bun simt-nu ca m-as incadra-ma straduiesc...sper sa si reusesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi se pare foarte nesanatoasa acesata dieta, aici mai sus eu am dat o dieta sanatoasa, nu cred ca slabesti mai mult de 2-3 kg pe saptamana.Poti sa o incerci pe cea cu compot, daca esti asa disperata sa dai jos urgent. Eu am mai incercat o dieta, dar cum nu am avut nevoie sa dau mult jos am tinut-o doar 3 zile. Daca mananci doar carne, orice carne si mezeluri, in cantitati mari, nu conteaza, slabesti foarte repede si mult, dar bea ceai antiadipos pentru ca te si constipi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu mi se pare asa greu, Bhealthy, pe bune, eu sunt o mare gurmanda, mananc foarte mult si mai ales dulciuri, de aceea imi trebuie un regim in care cantitatea sa nu conteze.Plus ca e sanatos.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi se pare o dieta usoara si gustoasa.o sa incerc si eu si am sa-ti spun parerea despre aceasta dieta. dar ma apuc dupa examene ca acum nu-mi sta capul la diete. te pup.si multumesc pentru sfaturi.

    RăspundețiȘtergere
  7. buna seara la tine ioana , am citit dimineata postarea ta mi s-a parut interesant m-am gandit ca nu ar strica ceva "nou" sa incep , de obicei incerc sa mananc bine dar gatit majoritatea timpului nu dau urme de ingrasare dar nici nu slabesc cu acest ritual . dimineata am inceput cu legumele si iaurtul plain probiotic vad ca rezist , la ora 5 am o clasa si am impachetat deja morcovii , iaurtul si sticla cu ceai verde. te rog nu uita sa ne postezi rezultatul tau si cel al prietenei tale o sa revin cand vad "miscari mai rapide in ceea ce priveste hainele " te pup dulce .... love MARA.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mara, 2 din prietenele mele au slăbit cu dieta asta, chiar 3. Nico 9 kg iar Iuliana 10kg. Astea 2 zile sunt mai grele, dar mănâncă brânză perle, 6% grăsime cu salata verde, rucola, roşii chery. E foarte buna. Bafta ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Deci...2 zile lactate si legume
    4 zile lactate
    2zile lactate si legume
    4zile dimineata lactate si dupa amiaza peste cu salate
    2zile lactate cu vegetale
    4zile dim.lactate si apoi salate si carne
    Eu asta am inteles,daca nu am inteles bine te rog sa imi zici.multumesc ff mult! Mirela

    RăspundețiȘtergere
  10. Da Mirela, cam asta e, dar nu e 4 zile doar lactate, nu este asa ceva.Daca vrei poti tine, 2 zile lactate cu legume, apoi cate zile vrei lactate dimineta, fara legume, 3 ore pauza si apoi carne cu legume crude. Cand vrei sa treci la peste, atunci faci 2 zile de lactate cu legume, in aceste zile aveti voie si un ou, am uitat asta sa va zic. Apoi faci cate zile vrei de lactate dimineata, 3 ore pauza, apoi peste cu legume crude.Si tot asa pana cand te plictisesti de aceasta etapa ,dar care trebuie sa tina minim 4 zile, treci apoi la ciorbe de ex. si tii tot asa: dimineata lactate, 3 ore pauza si apoi ciorba, sau carne cu legume gatite, dar aici nu mai ai voie legume crude. Acum cred ca ai inteles mai bine cum sta treaba. pup

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna Ioana:...mi se pare foarte interesant ceea ce postezi pe blog, la mai multe astfel de posturi:X...ce voiam sa te intreb este ca intr-unul din posturile tale ai zis de o pudra cu fond de ten Duo Mat de la Make Up Forever...as dori sa-mi spui de unde as putea sa mi-o cumpar...am intrebat la Sephora, dar ziceau ca nu au avut asa ceva... multumesc si astept raspunsul tau...sa ai o zi minunata:*

    RăspundețiȘtergere
  12. buna ioana, ma numesc ana si sunt noua pe blogul tau ...imi place reteta pe care ai postato o sa incerc si eu ..am nevoie sa slabesc vreo 6 kg pt ca am nascut acum 3 luni o fetita superba....dar am ramas cu 6 kg peste..si ma tot chinui sa le dau jos ..promit k de maine incep cu lactatele si legumele ...sper sa reusesc...o sa te anunt progresul meu...o mica intrebare seara pot sa mananc pt k am inteles k dupa ora 6 seara nu este bn sa mai mananci pt k te ingrasi...astept raspuns..pupici multi...Ana

    RăspundețiȘtergere
  13. hehe, pai si la mine dulciurile sunt problema :( in rest...carne mananc f rar, prajeli fast-food deloc...dulciurile insa...rezist f greu la ele
    eu va urez bafta la toate! sa slabiti cat va doriti...eu una nu ma pot alatura voua, desi si eu vreau sa slabesc cateva kg, pt ca mi-e f clar ca nu m-as putea tine de el

    RăspundețiȘtergere
  14. Draga Mihaela, produsele astea le gasesti in magazinul cu produse Make Up Forever. Acesta este vis a vis de Marriot, dar mai mergi putin în dreapta, asa cum stai cu spatele la Marriot. Adică nu e chiar fata in fata cu hotelul. Sper ca ai înţeles. Dar dacă mergi in zona nu ai cum sa nu-l vezi.pup

    RăspundețiȘtergere
  15. Teoretic nu e bine sa mai mananci după 7 seara, dar in aceasta dieta nu e nicio restrictie de genul asta. Eu îţi recomand sa mananci ultima data cu 3 ore inainte de ora La care te bagi in pat.pup Ana si bafta

    RăspundețiȘtergere
  16. Bhealthy, ştiu cum e fără dulciuri, dar îţi marturisesc ceva, eu la cura asta mananc batoane de slăbit. Nu sunt de slăbit căci au muuulte calorii dar combinate si cu sport merge. Chiar nu pot fără nimic dulce.pup

    RăspundețiȘtergere
  17. ms mult ioana...este o persoana deosebita..si ca actrita minunata.....sper sa reusesc sa ma tin de dieta..azi este prima zi..te anunt daca am reusit sa dau jos ceva ...pupici multi....Ana

    RăspundețiȘtergere
  18. In primele 2 zile o sa vezi diferenta, parca te mai tragi asa, la tot corpul. Eu zic sa mergeti pe acest regim, dar sa consumati si multe legume, ca sa va luati vitaminele de colo.Salatele trebuie sa fie cat mai colorate.

    RăspundețiȘtergere
  19. interesant!!! am citit toate comenturile voastre si daca l-a inceput strambam din nas..ajunsa la sfarsit ...m-a pus pe ganduri...ce-ar fi daca as incerca si eu??!!
    Singura faza ar fi ca trebuie sa gasesc lactate aici( fiind in alta tara) probabil ca au iaurt..dar nu stiu daca au gen perlute de branza..sau alte combinatii. Blogul tau,Ioana, e atat de interesant incat n-am putut sa nu te adaug la mine in lista...:P tine-o tot asa...si multumim pt sfaturile tale sincere...nu multi ar face asta!! te pup

    RăspundețiȘtergere
  20. Camy, iubita mea, acum e momentul sa intri la dieta. Nu vezi câte suntem. Asta ar trebui sa te ambitioneze. Gândul ca ne chinuim toate si nu eşti singura... Nu gasesti brânză de vaci? Si o faci cu smantana 12% grăsime. Dacă nu îţi poţi face tu singura in casa. Iei lapte degresat si îl fierbi, cand e aproape fiert pui zeama de la o lămâie sau calciu lactic( dar probabil ca nici asta nu îl gasesti in alta tara) si o sa vezi ca laptele se branzeste. Iei o strecuratoare si îl strecori si o sa-ţi rămână doar brânză ;) hai camyyyy!!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna ioana.Am citit mesajul tau:).De la ce varsta poti tine cura de slabire??....eu prefer sa fac sport in loc sa tin cura de slabire,deoarece sunt inca in crestere si oricum mie imi place sa fac sport:).tu ce preferi??

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu e bine sa ti cura de slabire daca ai sub 18 ani decat controlata de un nutritionist, asa dupa ureche chiar nu e bine, dar iti recomand un regim de viata sanatos din care sa elimini dulciurile si sa le inlocuiesti cu fructe, draga Alexandra.

    RăspundețiȘtergere
  23. buna draga ioana , vreau sa-ti spun ca am slabit 1kg ce ma bucur !!!!!!!!mi-a fost greu m-am umplut cu apa dar e buna reteta ! multumesc .love maRA

    RăspundețiȘtergere
  24. mersi Ioana ...m-ai convins...am sa incerc!!! te pup

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna Ioana,
    sucuri de fructe, facute de noi in casa, avem voie? ce bauturi putem consuma pe perioada dietei?

    RăspundețiȘtergere
  26. buna, Gabi sunt.....vroiam sa-ti multumesc pt aceasta dieta, sper sa o tinem cat mai multe si sa ajungem la greutatea visata.....24 zile tine aceasta dieta, sper sa reusim....te pup si iti doresc numai bine....multumim

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu aveți voie sucuri de fructe decât dacă sunteți in săptămâna cu fructul ales de voi.
    Consumati apa goală sau cu lămâie si sucuri de legume :)

    RăspundețiȘtergere
  28. Pt întrebări, va astept la ultima postare. Nu mă mai întorc la comentarii aici. Va răspund cu drag acolo :)

    RăspundețiȘtergere
  29. tu esti actorul meu preferat din iubire si onoare si tin foarte mult la tine te pup si ai grija de tine!
    cu draga teodora!

    RăspundețiȘtergere
  30. ioana, tu cate kg ai slabit cu aceasta dieta?

    RăspundețiȘtergere
  31. Am slăbit cam3kg într-o săptămâna, dar nu am vrut sa slabesc mai mult!

    RăspundețiȘtergere
  32. sa inteleg ca l-ai inceput de o saptamana? ce inaltime ai tu?
    multumesc pt primul raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  33. Nu, eu l-am ținut doar o săptămâna. Eu acum nu mai mananc carne, am mai mâncat, dar mult mai rar si de aceea nu-l mai țin. Nici nu mai vreau sa slabesc. De luni o sa țin postul Pastelui. Am 1,65m puo

    RăspundețiȘtergere
  34. Ioana, multumesc mult pentru raspuns. tu esti foarte subtirica si daca ai dat 3 kg intr-o saptamana, e de foarte bine. pup!!!!

    RăspundețiȘtergere
  35. Nu sunt asa supla, dar dacă slabesc mai mult mă fac foarte slaba la fata :( pup

    RăspundețiȘtergere