sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Uleiurile esentiale si cele vegetale.

Pentru ca tot am vorbit despre masti naturale, vreau sa va povestesc ceva despre uleiuri si ce pot face ele, ca noi sa fim mai frumoase si mai sanatoase.
Exista doua feluri de uleiuri. Uleiurile esentiale si uleiurile vegetale.
Uleiurile esentiale sunt lichide aromate,fara grasimi, care se gasesc in mod natural in diferite parti ale palntelor, ierburilor, florilor, fructelor, lemnului si mirodeniilor.Ele constituie cea mai mare forta vitala a plantei si au capaciatatea de a ne intari sistemul imunitar si de a ne stimula aptitudinile naturale de vindecare a corpului nostru.
Uleiurile esentiale sunt substante volatile,care contin  hormoni,vitamine si au proprietati antibiotice si antiseptice. Se pare ca uleiurile esentiale aplicate pe piele patrund pana in straturile cele mai profunde si se raspandesc in diferite organe,glande si tesuturi ale corpului.
Imediat ce au trecut de epiderma, intra in micile vase capilare ale dermei si, prin sange,sunt transportate in tot corpul.
Exista mai multe feluri de a folosi uleiurile esentiale.Dar patru sunt principale.
1. Pot sa fie adaugate in cremele noastre, in uleiurile de masaj si in lotiuni.
2, Pot sa fie aplicate direct pe piele, dar combinate cu un ulei vegetal.
3. Pot sa fie turnate in baia, alaturi de sare de baie, sau ulei vegetal sau folosite in sauna.
4. Pot sa fie vaporizate in casa, in saloane, la locul de munca, cu ajutorul unui vaporizator special.
Deci ,uleiurile esentiale se folosesc cu un suport de ulei vegetal. Ele sunt in concentratie mult prea mare pentru a fi aplicate direct pe piele.
Uleiurile vegetale,au propriile lor calitati terapeutice.Totusi, nu orice ulei vegetal poate fi folosit pentru ingrijirea pielii.
Iata o lista cu uleiuri vegetale ce pot fi alese.
Uleiul de sambure de caisa, ideal pentru tratamentele faciale.
Uleiul de avocado, este recomandat pentru intregul corp.Ajuta la prevenirea vergeturilor in timpul sarcinii.
Uleiul de migdale dulci, bogat in vitamine, in minerale si in proteine, el poate sa fie utilizat pentru toate tipurile de piele.Putine persoane sunt alergice la acest ulei,dar depinde si de calitatea acestuia.
Uleiul de samburi de struguri, acesta este bogat in vitamine, in minerale si proteine. Intra foarte repede in piele,tonifica si curata pielea, deci se foloseste in tratamentele  faciale.
Uleiul de Jojoba, cunoscut pentru puterea lui cicatrizanta, ajuta la resorbirea excesului de sebum.
Uleiul de masline. Cand acesta este folosit in cosmetica, fortifica unghiile, diminueaza durerea arsurilor, trateaza eczema si constituie un tratament excelent pentru parul uscat.
Uleiul de trandafir este foarte bogat in vitamina C.In 1978 doctorul Carlos Vasquez a descoperit ca uleiul acesta este excelent pentru tratarea cazurilor de arsuri grave.Plagile se vindeca mult mai repede. In plus ajuta la cicatrizare si la revenirea fermitatii pielii.
Acestea sunt cateva uleiuri vegetale, despre care stiu si eu, am citit si le-am folosit. Ele sunt mai multe, dar cam aici se opreste stiinta mea in ale uleiurilor. Mai vreau sa va spun ca atunci cand va preparati un amestec pentru ingrijirea pielii, trebuie sa incorporam o cantitate mica de ulei esential pentru unul sau mai multe uleiuri vegetale. Doza recomandata pentru uleiuri faciale de exemplu este de 2 picaturi de ulei esential la 5 ml de ulei vegetal. 5 ml inseamna cam o lingura. Asa imi masor eu.
Sper ca v-am ajutat cu aceste explicatii si va invit la o Duminica plina de  frumusete. Procurati-va cateva din uleiurile care v-au facut cu ochiul si fiti creative.

26 de comentarii:

  1. buna ioana sunt o fana de a ta ..mi-a placut toate rolurile tale pana acuma mai ales cel din iubire si onoare te prinde bine acest rol...sper sa-mi raspunzi ..si daca ai facebook , id , mail ceva da-mi si mie adresa ca sa vorbim mai bine .bineinteles daca le dai

    RăspundețiȘtergere
  2. buna ioana , sunt mara am intrat sa te salut , esti o persoana plina de inspiratie . multumesc ptr . sfaturi. Have a lovely weekend!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Ioana,sfaturile tale nemaipomenite,ma simt onorata sa iti pot citi blogul.In legatura cu mastile faciale,poti te rog sa ma sfatui o masca homemade cu uleiuri,adica sa imi dai vreo reteta!!ms anticipat,pupici :* :) Cristina.

    RăspundețiȘtergere
  4. pe mess intru ca sa vorbesc cu ai mei, stam mult, ore si vorbim in weekend, in rest nu îl folosesc, mai am Facebook dar am multe cereri de prietenie La care nu apuc sa le dau add. Da-mi un mesaj privat in care sa-mi spui ca eşti tu si te cer eu de prietena ;)
    @ mara îţi multumesc pentru ca mă urmaresti . Pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Cristina, in principiu ar trebui sa ştiu ce tip de ten ai. Azi, eu de exemplu îmi voi face un gomaj din comerţ , de la Academie. Găsit exclusiv in saloane, dar care îl recomand pentru cele cu ten sensibil, care nu suporta
    gomajul cu particule abrazive. Eu sunt una dintre ele. Apoi aplic o masca cu argila, simpla, argila cu apa, pentru curatarea tenului, iar apoi azi de exemplu îmi voi face o masca nutritiva, din cauza ca tenul suferă cel mai tare la aceste schimbări de temperatura. Masca e cu
    miere, o lingurita, o lingurita de suc de lămâie, ulei de masline sau de migdale dulci si un galbenus de ou. O intinzi pe fata, gât si decolteu, si o laşi sa actioneze 20 de minute. Pup

    RăspundețiȘtergere
  6. buna!....pentru cosuri ce as putea folosi.....:)??.....ca m-am saturat de cosuri si punte negre:)???:)

    RăspundețiȘtergere
  7. ioana buna sunt tot Daiana .. da-mi un mesaj privat si mie cu messul tau ca sa imi poti da si mie adresa cu nr de contact pt ce am vb .. :X pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna Ioana, vreau sa iti spu ca imi esti foarte draga inca de cand te-am vazut in prima telenovela romaneasca, esti o femeie foarte frumoasa si de asemenea te admir foarte mult pentru ca ai o familie frumoasa, un job ideal(in viziunea mea) si am observat sa stii foarte multe secrete de beauty ce sa zic esti cum era si titlul emisiunii "de 3x FEMEIE". PUPICI

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna Ioana!Am intrat intamplator pe blogul tau,fara foarte mari sperante!Adica ma asteptam sa gasesc un blog de vedeta,formal si cat se poate de rece!Ei bine m-am inselat si ma bucur enorm pentru chestia asta!
    Asa ca vreau in primul rand sa iti urez tie si familiei tale multa sanatate si putere de munca!
    Si ca sa fiu putin on am sa scriu un ritual de frumusete,extrem de simplu si la indemana oricui.Pentru ca eu am un ten sensibil si fac alergie cam la orice crema de fata(deocamdata medicii nu au reusit sa afle cauza)am zis sa incerc ceva bio sau home made.Se face infuzie de ceai de musetel si stai sub prosop cam 10 minute,cat sa ti se deschida porii.Apoi faci un gomaj cu malai.Si dupa ce ai clatit pui frumos o masca de 4-5 ling. de miere de albine amestecata cu putin lapte.Rezultatul?O piele frumoasa,revigorata si hidratata! Simplu,ieftin si bun! Mult succes

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga Anca, La tine e o problema hormonala cu care greu poţi sa te lupti. Îţi recomand ca seara sa-ţi faci 7 zile La rând masca de argila. Se găseşte peste tot, plafar, farmacie, supermarket... Încearcă asta, si mai poţi sa dizolvi aspirina in apa si sa-ţi dai local pe zonele cu cosuri înainte de culcare. Dar numai pe zonele acelea, altfel usuci tare fata. Pup

    RăspundețiȘtergere
  11. Daiana, unde sa-ţi dau mesaj privat? Cel mai simplu este sa-mi dai tu mesaj pe Facebook. Dar, parca mi-ai dat si eu te-am cerut de prietena, nu e asa? Pe mess nu intru, nu am timp. Pe facebook intru si răspund la mesajele private. Hai ca ne găsim noi pana la urma ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Giorgiana, îmi doresc sa fiu asa, dar e cam greu :)
    De mica mă pasioneaza tot ceea ce înseamnă îngrijire corporală. Pe la 16 ani mă dădeam cu lapte Doina pe corp imbunatatit cu ulei de masline. De atunci tot studiez, improvizez si decopar lucruri. Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ana, multumim mult pt reteta, eu am un ten sensibilizat de la atâta machiaj. Asta mă face extrem de pretentioasa la îngrijirea fetei. Eu de exemplu am o mica cuperoza pe care o ţin in frau si de aceea nu pot face aburi. Totul la rece.te pup si te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna Ioana,stiu ca o sa para ridicol insa as dori foarte mult sa aflu preferintele tale in materie de parfum si fond de ten,care marca este preferata ta!!ms anticipac.PUPICI.Cristina.

    RăspundețiȘtergere
  15. Parfum... Sunt fan parfumuri dulci, preferatele Kenzo Jungle, Chanel alure. Ca si fond de ten folosesc acum ceva de la Makeup forever, trebuie sa mă uit acasa cum se numeşte exact, parca fluid.pupi

    RăspundețiȘtergere
  16. da pe facebook e ok :) o sa-ti dau mesajul si sa ma bagi ca prietena atunci o sa putem discuta mai mult pe actorie :)

    RăspundețiȘtergere
  17. esti minunata.cum raspunzi tu la toata lumea, esti de apreciat. recunosc ca nu ai foat favorita mea din totdeauna, insa acum te admir foarte mult, imi place familia ta. micuta este divina, cu ochisorii ei minunati...hmmm o ador!
    ma bucur ca ne esti alaturi si ne impartasesti secretele tale. in fiecare zi urmaresc sa vad ce ai mai postat. mi-ar placea sa ne impartasesti si din ceea ce iubesti tu, ce muzica asculti, ce filme iti plac...
    te pup,
    maria

    RăspundețiȘtergere
  18. Iubita mea Maria, eşti foarte draguta, multumesc mult!
    Am încercat sa scriu despre lucruri de suflet si nu am avut asa succes, asa ca am început aceste secrete ale mele de întreţinere.
    Când o sa-mi vina, o sa mai scriu si de suflet, dar vine Craciunul si Revelionul si vreau sa fiti frumoase, sa radiati de sănătate si fericire.
    Te pup si te mai astept :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna Ioana , multumim mult pentru sfaturi ,si pentru lamuririle vizavi de uleiurile esentiale . Pentru mine esti un exemplu de femeie adevarata .

    RăspundețiȘtergere
  20. Intradevar,Ioana esti nemaipomenita :) tin sa iti multumesc pentru tot ce ai facut pina acum,ai reusit sa ne uimesti cu posturile tale pe blog pina la rolul pe care il interpretezi in telenovela:esti "INEGALABILA" si de aceea te admir pina-n maduva oaselor!!pupici :** :))))))Cristina.

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna Ioana,eu sunt la o cura de slabire, te-as ruga daca poti, sa ne dai un exemplu de meniu pentru slabit . Tu cum reusesti sa te abtii de la dulciuri si cu ce le inlocuiesti?Multumesc mult !

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna Ioana ma numesc Grama Denisa citesc despre secretele tale dar recunosc nu leam incercat eu am 11 ani si am problime cu tiroida si fac cura de slabire.Si mai vreau sa spun ceva pentru cura de slabire e simplu poti sa mananci dulce de exemplu iaurturi de fructe eu mananc iauturi numai de la activia si sunt multumita.
    Vreau sa iti impartasesc o zii de regim .Doctorul mi-a dat niste medicamente fiinca eu trebuie sa fac 6 saptamani de regim si am pana acuma 3 saptamani si am observat ca stomacul meu mi sa micit si sunt multumita .OK va zic cum fac ma trezesc beau o jumatate de medicament pe stomacul gol ma duc la scoala eu la ora 10:00 am pauza de la ore mananc un mar la ora 13:30 sunt acasa mama mea imi prepara o mancare din carne de pui fiarta cu orez sau niste cartofii fierti si dupaia daca mie mai foame mananc un iaurt sau multe fructe .Merge regimult si de 3 saptamani nu am mai mancat carne de porc si nici nu o sa mai mananc .Va mai spun ceva nu vreau sa ma intrebati ce medicament iau adica cum se numeste fiinca eu locuiesc in germania si numai aici se gaseste acest medicament .Va pup si sper sa imi lasati mesaje dar nu cred ca o sa va raspund pana luni sau marti fiinca voi fii ocupata cu teste la scoala si cu mult invatat va pup.Si pe tine Ioana

    RăspundețiȘtergere
  23. Si eu va multumesc mult pentru aprecierile voastre.Ma bucur cand imi scrieti ca sunteti multumite de ceea ce se intampla pe blogul meu.Chiar vreau sa fac ceva care sa ajute cu acest blog si daca macar o persoana e mai fericita citind aceste postari atunci eu mi-am facut datoria.Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  24. Despre cure de slabire nu prea am ce sa va spun, eu una nu tin, si manaanc foarte multe dulciuri.Acum de cand sunt in post alimentar mananc dulce doar batoane de slabit, care sunt de post si sunt foarte bune la gust.Mai mananc si credeale inregrale cu lapte de soia si miere sau in loc de miere adaugati fructe uscate,sunt dulci si dau un gust bun cerealelor.
    Pot sa te safatuiesc sa mananci dulce pana in ora 12 ziua, asa pana seara ai timp sa arzi caloriile.Mananca cat mai multe salate si ciorbe, nu ingrasa si iti tin si de foame.Daca ai putea sa mananci din 2 in doua ore ceva, putin ,e si asta o varianta de a slabi, dar conteaza si ce mananci si cat.
    M-am gandit ,daca vreti sa vorbim de cure de slabire, sa o rog pe Nicoleta Luciu sa imi dea niste variante de cure de slabire, iar apoi sa va raspunada ea, prin intermediul meu, sau chiar direct ea, daca o prind la filmari intr-o pauza. Ce ziceti?
    Eu sunt pentru mult sport.Eu in ziua cand ma duc la sala mananc orice, am liber caloric.

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna Ioana . Ma numesc Liliana si iti multumesc pentru raspunsuri .Eu am slabit aproape 25 kg cu ajutorul regimului Nicoletei si eu inlocuiesc dulciurile cu batoanele de slabit .Astept sfaturile de la tine si Nicoleta si iti multumesc ca iti faci timp sa ne raspunzi si te gandesti la noi si ne dai sfaturi de frumusete .

    RăspundețiȘtergere