duminică, 14 noiembrie 2010

Incepe postul

Incepe postul...
Asta este un alt secret al meu, tin posturile, aproape in fiecare miercuri si vineri  in timpul anului si postul Pastelui si al Craciunului. Nu o sa vorbesc despre ce inseamna postul din punct de vedere religios, este mult prea intim pentru mine, dar va pot recomanda ca in aceasta perioada sa renuntati la carne, sa mancati mai multe fructe si legume.
 Acum e momentul sa va detoxifiati si sa va pregatiti pentru mancarurile grele din perioada sarbatorilor.Daca reusiti ca in aceasta perioada sa dati si un kg, doua jos e si mai bine. Asta este un secret pe care l-am invatat de la Nicoleta Luciu. Inainte de o perioada in care stiu ca voi manca mult , sa tin o cura de slabire usoara .
Am descoperit de curand germeni de linte, sau germeni de grau la fel  si germeni de naut, foarte sanatosi, plini de proteine si gustosi, de adaugat in salate. In fiecare weekend se va mananca peste, deci mancati fara oprire peste gatit asa cum va place voua , mai putin pane sau prajit. Sigur stiti ca omega 3,6,9 se gasesc in carnea de peste, dar poate nu stiati ca acesti acizi grasi nesaturati sunt foarte sanatoasi si ajuta la slabit si la scaderea colesterolului.
Omega 3 este un bun antiinflamator si anticoagulant.
Omega 6 influenteaza calitatea parului, unghiilor si ajuta la mentinerea balantei hormonale si emotionale.
Omega 9 ajuta la mentinerea sanatatii articulatiilor.Deci manacati peste.
Nu uitati de fructele tineretii, v-am mai scris despre ele GOJI, sunt foarte bune si cum frumusetea vine din interior, nu uitati sa le consumati in iaurt sau in salate, 20-30 de grame pe zi.
Pentru ca e post, incercati sa fiti mai buni, mai putin stresati, bucurati-va ca vin sarbatorile.
Incepeti de acum si faceti cumparaturi pentru Craciun ca sa evitati aglomeratia din acea perioada.Eu deja am liste cu persoanele dragi carora le voi da cadouri.Ganditi-va de pe acum ce ati vrea sa le luati, faceti mici anchete ce si-ar dori sau de ce au nevoie apropiatii vostri.
Pentru relaxare va recomand cateva picaturi de lavanda combinate cu eucalipt intr-o lampa de aroma terapie.
Se gasesc la  magazinele Bamboo si lampi electrice. Sunt foarte practice, dar daca vreti o atmosfera mai romantica vi le recomand pe cele cu lumanare.
Va mai recomand ca stimulent de dimineata, sa puneti in lampa respectiva cateva picaturi de  ulei rozmarin, menta si coriandru. Altfel veti pleca la servici ,daca atunci cand va beti cafeaua respirati si un aer curat si aromat. Puteti sa va faceti propriu parfum din 10 picaturi de ulei  de levantica, 10 picaturi de ulei de  ylang-ylang, 6 picaturi de ulei de  palmarosa si 4 picaturi  de ulei de ghimbir. Acest parfum este pentru atragerea fiintei iubite, asa ca daca va impacati bine cu mirosul nu ezitati sa-l folositi.Veti avea un parfum unicat creat chiar de dumneavoastra.
Beti ceaiuri, nu le ocoliti, ceaiuri aromate,care parca iti incalzesc si trupul si sufletul.
Acestea sunt alte mici secrete ale mele pe care le impartasesc azi cu voi. Daca mai aveti intrebari, va raspund cu drag. Va doresc o saptamana buna!

24 de comentarii:

  1. Libertatea.ro m-a directionat spre blogul tau...uite asa mai afla omul cine are blog si cine nu...

    ...Ioana, sunt bune sfaturile tale...stiu ca un stil de viata sanatos aduce multe avantaje si la nivel psihic si la fizic...doar trebuie sa pun si in practica...ceea ce e mai greu, avand in vedere viata mea caotica de studenta :(

    ...peste in loc de pizza, mar in loc de chips, apa in loc de coca-cola...e greu, al naibii de greu...but we don´t give up.

    ...o saptamana cat mai frumoasa si tie
    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. multumim pentru sfaturi. Doar citind despre lucrurile astea si parca sunt mai relaxata, daramite sa le si pun in practica. Ai un stil foarte cald de a scrie, imi place foarte mult! Ma bucur ca ne impartasesti secretele tale.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Ioana.Sunt uimita la cite te pricepi,nu ma asteptam de la tine.Sunt f bune sfaturile tale.Eu am37 de ani si o familie frumoasa si fericita .Avem un baietel de 5 ani jumatate si nu prea avem timp pentru atitea rasfaturi,dar acum ca am descoperit blogul tau am sa incerc sa-ti urmez sfaturile.Iti multumesc f mult si mult succes in tot ce faci.Carmen

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim frumos Ioana!O sa tin cont de sfaturile tale si ma bucur ca esti deschisa si le impartasesti cu noi!

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Ramona , te rog sa incerci sa renunti La Coca cola . E otravă curată. Uite cum facem, La o sticla de cola sau mai bine la un pahar , bei si unul de apa plata, ce zici? Pentru mine dacă pentru tine nu vrei. Asa mă lupt si cu sora mea, mai mica ... Of of tineretul si cola lui :))))

    Pt Anonim cu baietel de 5 ani, trebuie sa-ţi gasesti timp si pentru tine, băiatul tau merita o mama relaxata si fericita. In crema de corp pune câteva picaturi de ulei de susan, ulei de vit A si ulei de migdale dulci. Rasfata-ţi pielea mai mult acum in sezonul rece. Pentru par pune câteva picaturi de ulei de menta in sampon sau de ylang-ylang, iar când infasori parul in prosop pune 2 picaturi de ulei de scortisoara. Asta dacă îţi place mirosul , asa parul va avea putin din acest miros pana la următoarea spălare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Ioana,
    Multam fain pentru sfaturi, sunt pretioase. De unde cumperi germenii de naut? Ii gasesc cumva la Plafar?

    Pupici si felicitari pentru blog:)

    Cris

    RăspundețiȘtergere
  7. Ioana spune-ne si cate ceva despre ingrijirea parului!daca ai da si denumirea produselor ar fi ideal!!te pup si numai bine!loredana

    RăspundețiȘtergere
  8. Cris, germenii i-am găsit la Cora, raionul cu produse bio , cutia are 75 grame si costa 2,6 lei...pup

    RăspundețiȘtergere
  9. Am o postare mai veche si despre îngrijirea parului, dar dacă vrei pot ca următorul subiect sa fie despre îngrijirea parului. Chiar mâine am timp sa vorbim despre asta... Pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna Ioana,
    Am descoperit blogul tau de curand si imi place foarte mult,as vrea sa stiu de unde ai luat fructele COJI,am citit aici de ele.Merci
    Anca

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna Anca, fructele Goji le-am gasit la PLAFAR, in Plaza. sunt magazinele naturiste, Plafar, asa se numesc.pup

    RăspundețiȘtergere
  12. buna Ioana :)

    ...mersi pt incurajari...oricum am redus mult cantitatea de coca-cola...incerc sa beau doar un pahar pe zi...nu pot sa renunt de tot, ca m-am obisnuit cu gustul, si parca imi lipseste ceva daca nu beau...chiar daca stiu ca este cancer curat :(

    ...am citit ca maine postezi despre ingrijirea parului, ma intrebam daca iti vopsesti parul sau este culoarea ta naturala? Straluceste foarte fain! Folosesti ceva pt stralucirea parului?

    ...te-am pupat,
    noapte buna ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. buna ioana
    toate sfaturile pe care ni le dai sunt foarte practice si usor de urmat
    poti sa imi dai cate sfaturi de ingrijire pentru
    ten
    o zi bua si multa sanatate
    multumesc
    gabriela

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna! Eu ma aflu in Japonia si urmaresc de aici filmul IUBIRE SI ONOARE in care si tu joci si joci FOARTE BINE!!Datorita celor care au infiintat MOZILLA pot viziona filmul.Pt. ca cei de la postul acasa au facut saitul ca sa poata viziona doar cei din tara....dar asta este!
    Recunosc ca imi plac majoritatea acorilor din acest film cu unele nici exeptii care sunt personale si nu are rost sa ti le spun.
    Imi placi foate mult si iti urez mulu mult succes in cariera ta,cat si in viata ta personala!! Multa bafta!! Delia

    RăspundețiȘtergere
  15. buna!am o intrebare.......te la cati ani ai inceput sa te machezi?pentru ca arati foarte fumoasa.....eu am 13 ani si ma machezi foarte des....ore ii bine?....esti frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  16. Ramona , iti multumesc mult, e culoarea mea naturala.La 25 de ani mi-am facut suvite, gresala vietii mele.Apoi in 2 saptamani m-am vopsit culoarea mea naturala, sau ma rog, ceva foarte aproape si gata cu schimbarile.
    Acum as mai vrea eu schimbare dar nu ma lasa :) Poate la anu';)

    RăspundețiȘtergere
  17. @ DElia , multumesc mult.
    @ Anca, ma machiez de la 20 de ani, asa era pe vremea mea, interzis machiajul,dar si acum ma machiez doar la munca si in rest, doar rimel,fard de obraz si asa la o zi mai speciala un fond de ten si restul. Am constatat ca arat mai tanara cu mai putin machiaj :)
    @ Gabriela, pentu fata cred ca o sa fac 3 postari speciale, e mult de vorbit acolo si chiar trebuie sa ma ajutati cu intrebari ca sa va pot ajuta pe toate.
    Daca vrei sa ma intrebi ceva acum, ce iti e tie urgent, eu iti raspund cu mare drag.

    RăspundețiȘtergere
  18. Salut ! eu am trimis mesajul acesta sa te intreb cum te-ai lansat tu in viata de ''vedeta'' foarte buna ca sa pot spune asa ... joci superb in telenovele nu cred ca este om sa nu te admire pentru tot cea ce faci si mai ales ca te intreti superb ... te-am intrebat asta findca asi cam dori si eu de mult timp sa joc si eu alaturi de tine , nicoleta, adela , diana etc . de mica imi doresc dar sunt ''departe'' de bucuresti dar m-as bucure si daca as face macar o reclama .. pup si apropo ai o fetita superba sa-ti traiasca si eu am 12 ani :*:X pup

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna Ioana! Multumim frumos pentru retete si tipsuri. Eu am postat pe blogul meu https://deamyworld.wordpress.com/ o reteta de preparare a pestelui la cuptor si o retea de papanasi cu branza. Sunt mancaruri usoare, sanatoase si atunci cand este dezlegare la dulce sunt perfecte.
    Imi place mult blogul tau si il urmaresc , desi nu urmaresc filmele de genul pentru ca nu imi plac telenovelele. Oricum, mult succes in toate!

    RăspundețiȘtergere
  20. Daiana iubita, eu am terminat facultatea de teatru si sunt actrita cu acte. Am dat o grămadă de castinuri, probe, ca sa ajung aici, si acum mai dau, asa e in meseria asta.
    Eu pot sa te ajut cu nişte adrese sau nr de tel ale unor agenţii de Casting, dar dacă nu eşti din Bucuresti e mai greu sa vii la probe. Pup si at mai astept pe blog cu drag :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Deamyworld, sunt foarte bine venite retetele, si char mă voi uita sa vad ce reteta ne-ai propus... Pup

    RăspundețiȘtergere
  22. Draga mea Ioana, esti superba mersi mult cred ca m-ar ajuta adrese sau nr. de telefon :) cand ai timp sa vedem cum sa mi le dai ca sa nu le postezi pe blogul tau ...date de contact ceva ... :) pup

    RăspundețiȘtergere
  23. buna fatima ma numesc adina si as vrea sa imi dai si mie sigur daca vrei dieta pe care a folosit-o nicoleta lucie te rog! si imi place cum joci te pupu dule

    RăspundețiȘtergere