duminică, 10 octombrie 2010

Afrodiziac

Foarte ciudat este sa constat ca, intr-o societate plina de publicatii in care se promoveaza sexul si nuditatea, afrodiziacele sunt un subiect tabu... De ce? Cum se poate ca in secolul 21 sa ne mai rusinam de acest subiect?
Probabil ca va ganditi, " dar ce-ti veni, draga?". Intr-o zi eram la un magazin bio din care obisnuiesc sa mai imi cumpar una alta pentru ingrijirea trupului . In timp ce ma uitam printre rafturi la diverse, o gasca de tineri, intra in magazin si cum se face ca pun ochii exact pe un borcan cu o poza sa-i zicem destul de sugestiva... Era un afrodiziac. Au inceput la glume si  la mistouri, unele mai vulgare, altele mai infantile, dar eu care pot spune ca eram interesata de produs nu mi-am mai permis a-l cumpara. Mi se facuse rusine.
Sunt sigura ca toti acei tineri nu stiu definitia cuvantului " Afrodiziac" ,care da, asa se scrie cu Z. Acum am vazut si eu in DEX.
AFRODIZIAC=  substanta care stimuleaza apetitul sexual. Deci, nu te ajuta sa fii mai performant ci doar iti stimuleaza apetitul. Daca esti o persoana mai stresata , mai ocupata, mai obosita, treci printr-o perioada mai proasta si nu vrei ca asta sa-ti afecteze viata de cuplu, poti fara rusine sa apelezi la un afrodiziac natural. Afrodiziacul nu are legatura cu VIAGRA, nu, afrodiziacele sunt acele substante care maresc dorinta si stimuleaza activitatea sexuala. Denumirea lor vine de la zeita greaca a dragostei si adorintei, Afrodita. Din cele mai vechi timpuri au fost in atentia oamenilor.In prezent, un numar din ce in ce mai crescut de persoane sufera din cauza cenusiului cotidian. care predomina in societatea actuala.
 Acum o sa va dau cateva plante care sunt considerate afrodiziace si care se regasesc in alimentatia noastra de zi cu zi : ceapa. usturoiul, mierea, telina... Nu  lasati falsa pudoare sa va afecteze relatia cu partenerii vostrii , fiti vigilenti si gasiti solutii sa pastrati o armonie in cuplu, pentru ca pana la urma asa va trece si criza mai usor :)

5 comentarii:

  1. Este foarte dragut ca explici cuvantul pentru cei care nu stiu ce este ala afrodiziac si cum se scrie corect...dar cred ca ar trebui sa fii mai intai atenta la corectitudinea textului tau si mai apoi sa faci pe lupul moralist. Daca nu ai remarcat greseala, corect se scrie "a-l cumpara"...cu cratima. E simplu!..;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, asa e , a fost simplu, dar eu nu am făcut aici pe moralista. Pur si simplu m-am mirat de ceea ce mi s-a întâmplat si atât. Odată cu voi am aflat si eu ca se scrie cu Z , credeam si eu ca se scrie cu S. Iar definitia vine doar sa întărească ceea ce cred eu despre acest subiect. Păcat ca ai căutat sa mă prinzi cu o gresala in loc sa comentam ideea... Poate data viitoare ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. vreau si eu sa fac bani ca tine cu aceste reclame pe blog,zi-mi si mie cum fac ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce oameni rai..Multumim Ioana de sfaturi !

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Ioana, esti o tipa super dragutza si te apreciez pt ca asa din putinul timp pe care il ai iti faci timp si pt a lasa cateva randuri aici pe blog ...randuri pe care imi place sa le citesc si imi face multa placere sa ma relaxez citindu-le! Eu te-am cunoscut acum cativa ani si pe Papi cand se filma "Daria iubirea mea" si mi-ai lasat o impresie buna de atunci si inca o mentin ...la fel si despre Papi pot spune acelasi lucru ! Cat despre micuta voastra nu mai am cuvinte cat este de dragalasa ! Sa ramaneti tot asa iar daca e sa te schimbi Ioana ,sa te schimbi numai in bine ! Pupici pt voi !

    RăspundețiȘtergere