sâmbătă, 4 septembrie 2010

Romania

De când am născut simt o nevoie acută de a pleca din tara noastră draga , atât de frumoasa dar populata de oameni prosti( intru si eu aici pt ca stau cu mâinile in san si nu fac nimic). De ce are legătura cu Ruxandra , fetiţa mea? Pt ca mă întreb aproape zilnic in ce lume am adus acest copil si dacă va reuşi ea sa se adapteze unei societăţi atât de bolnave.
De ce scriu asta? Pentru ca azi l-am auzit pe Presedintele Romaniei care ne-a zis sa avem grija de noi si sa nu ne bazam pe stat... Cum domnule Basescu( marturisesc ca l-am votat prima data)sa nu mă bazez pe stat? Când statul îmi ia impozite peste impozite si nu îmi da nimic. Câtă umilinta sa mai induram? De ce sunt eu datoare la stat dacă nu primesc nimic in schimb? Muncesc de 10 ani ca sa ma intretin singura si sa am grija de mine, dar cum sa fac sa am străzi civilizate pe care sa circul sau sa am siguranţă ca dacă mă duc intr-un spital sunt tratată  la fel de civilizat, cum sa fac sa " Traiesc bine" când de la an la an muncesc la fel de mult dar veniturile îmi sunt tot mai mici pt ca impozitele sunt tot mai mari la stat. Nu înţeleg de ce nu ne iubeste statul asta , când noi suntem cei care ii dam sa manance, noi suntem contribuabilii...
Am făcut un copil si am crezut ca pot sa-i ofer un trai decent, civilizat, asa cum eu nu am avut in perioada comunista, dar in ciuda eforturilor pe care le fac nu reuşesc acest lucru si atunci ce îmi rămâne de facu?
Va invit dragi guvernanti, miniştrii si cum va mai numiti voi cei de la conducerea ţării , in parc la groapa cu nisip unde e plin de excremente de câine si hartii si mucuri de tigara sa va lăsaţi nepotii sa se joace acolo alături de copilul meu si sa va uitati in ochii lor si sa le spuneti ca " traiti bine"...

9 comentarii:

  1. Draga Ioana,
    Eu zilele astea trec printr-o depresie acuta. De 2 ani, de cand sunt plecata din tara, de multe ori mi se face dor de Romania, de prietenii si de rudele de aici. Acum, ca sunt acasa, si vad de aproape tot ce se intampla, am ajuns la o concluzie foarte trista (si am plans de m-am umflat): nu ma mai vad traind in tara mea pe termen lung (asta, bineinteles, daca nu se vor schimba lucrurile). Incepand de la un lucru banal, acela ca in Romania mi-e frica sa conduc si in Italia nu, pana la perspectivele mele profesionale. Pacat de atatia oameni extraordinari, pe care ii vad din ce in ce mai tristi si mai pesimisti, si pacat de adevaratele valori, care nu mai sunt luate in seama. Nici nu stiu cand si cum s-ar putea schimba ceva! Sau poate....

    Te imbratisez cu drag,
    Alex

    RăspundețiȘtergere
  2. Statul nu ne iubeste pentu ca nu are nimic de castigat din asta. Deja castiga destul... si ii suntem indiferenti. Conducerea este, imi cer scuze, proasta. Raul trebuie taiat de la radacina. Bravo ca nu l-ai votat si a doua oara! El le spune "sa traiti bine" celor care sunt langa el, nu noua. Acolo este problema... si copiii nostri vor suferi din cauza asta. Cat mai putem, sa incercam sa le facem un viitor mai bun. Asta ne ramene de facut... Ultimele patru randuri din mesajul tau ar trebui, cum am mai spus, sa ajunga pe biroul presedintelui, parlamentarilor, guvernantilor. Sa ne dea un raspuns fiecare... Nu vor putea! Rusine, rusine, rusine, conducere fara capacitati, fara sentimente!

    Felicitari, Ioana! Sunt putini care spun lucrurilor pe nume. Prea putini. Oricum, chiar daca ar fi mai multi, slabe sanse sa ne facem ascultati si/sau sa se schimbe ceva. Cum am spus, raul trebuie taiat de la radacina. Si de aici se intelege totul...

    Octavian (FB)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum ai vrea sa aiba statul bani pentru noi, cand banii se duc pe excursiile lor in strainatate cu familia, mascate sub delegatii, cand se cumpara un stick cu 100 ron iar in carrefour acelasi stick costa 50 ron? Am lucrat acolo si stiu unde se duc banii nostrii.
    E mare pacat pentru copiii nostrii. Si eu muncesc dar banii sunt din ce in ce mai putini. Am ajuns sa ma simt vinovata ca imi iau o bluza de 30 ron in loc sa ii iau copilului ceva. Nu mi-am dorit niciodata sa traiesc in alta tara, dar acum simt ca nu mai suport umilinta la care suntem supusi. Si inca mai au "surprize" pentru noi...

    RăspundețiȘtergere
  4. Bataie de joc!!! De asta avem parte zi de zi si inca este bine, se anunta vremuri tot mai tulburi si mai grele pentru noi, oamenii de rand. Ni se percep biruri tot mai mari dar cu ce sa le mai achitam? Statul ne ia jumatate din salariul acela mizer si tot noua ni se reproseaza. Rusine!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt perfect de acord cu parerea ta si acelasi sentiment de a pleca din tara ma incearca si pe mine. Poate nici afara "nu umbla cainii cu covrigi in coada", dar nici nu cred ca e ca aici. Grecii, spre exemplu, au iesit in strada si s-a lasat cu morti, ba chiar au dat cu pietre si au incendiat cladirea Guvernului si asta pentru ca le taiasera doar 5% din salariu. Ma enerveaza la culme ca suntem lasi, desi la noi criza se manifesta mult mai dur - taieri de salarii de 25%. Suntem lasi pentru ca ii lasam pe altii sa ne calce in picioare, sa se foloseasca de banii nostri, sa plece in excursii pe afara, sa-si tina copiii la scolile din afara. Si cu noi cum ramane? Sa muncim ca fraierii, sa ne platim birurile ca altii sa se bucure. Suntem un popor prost!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. eu bine ca la anu plec in Spania! am fost si vara asta in vacanta..si ce sa zic..e atat de frumos acolo! nu este nici o groapa pe autostrada si cat despre justitie, acolo e foarte corecta i'ar barbatii nu au voie sa loveasca o femeie..Draga, Ioana iti recomand cu incredere Spania..deoarece e o tara minunata si limba e atat de usoara! :X

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai perfecta dreptate si iti sustin punctul de vedere.Nu cred ,insa ca fetita ta ca si baietelul meu trebuie sa se "adapteze" acestei "societati bolnave",ci cred ca ar trebui sa facem noi ceva concret spre vindecarea acestei societati pntru ca ei sa se poata bucura de tara lor. Nu e normal sa ajungi sa te simti nevoit sa fugi din propria tara lasandu-ti in urma parinti,bunici,prieteni etc. Daca iti este casa invadata de gandaci nu fugi din ea si o lasi prada acelor vietuitoare infecte ci lupti pt ati redobandi confortul in propriul camin. Asta cred ca ar trebui sa facem-o deratizare,dar impreuna si recurgand la solutii care sa genereze fapte concrete si nu la vorbe spulberate de vant. E dreptul nostru,iar stimatul domn presedinte (pe care si eu l-am crezut o data) sa fie invatat sa respecte. Te felicit Ioana pt acest post.Poate reusim totusi sa generam o schimbare si nu sa fugim pt ca fuga e un act de lasiatte. Eu cred ca asta datoram copiiilor nostrii.

    RăspundețiȘtergere
  8. waai..chiar ieri am auzit la radio..spunea ca Basescu a mers la un restaurant luxos si a cumparat cele mai bune mancaruri iar pe sotiei lui i-a cumparat flori..blablabla..poi..inca mai mare tupeu sa zica..Basescu cap de tinichea =))

    RăspundețiȘtergere
  9. Madalina Barbulescu17 decembrie 2010 la 02:06

    Citesc si plang.... de dor de tara si de familie si prieteni. Sunt in Anglia de 3 ani iar din ianuarie nu am servici cu toate ca caut cu disperare, orice... am studii universitare plus alte cursuri de specializare si experienta... se pare ca nu conteaza... noroc ca sotul meu lucreaza insa e greu ca femeie sa nu ai o oarecare independenta! Vreau sa vin acasa... dar la ce ma intorc, oare??? Mi se rupe sufletul si cu toate ca multa lume recunoaste greselile... nimeni nu face nimic, de ce nu facem ceva?? Haideti, fratilor sa facem ceva sa scapam de lichele... Curaj!!! Inca sper ca lucrurile s evor schimba in bine si ca atunci cand o sa spun ca sunt Romanca... n-o s amai zica lumea.. ah.. Budapesta/Ceausescu/tigani/Vlad Tepes... atat se stie despre noi.... si e trist, foarte trist. Vreau sa fiu mandra ca sunt Romanca!

    RăspundețiȘtergere