joi, 2 septembrie 2010

Despre par

Sunt o fana a revistelor exclusiv pentru femei, cu precădere revista Elle si am obervat ca atunci când vine vorba despre "frumusete" se vorbeşte foarte mult despre cum sa ne ingrijim tenul ca sa-l păstrăm vesnic tânăr , fără riduri, pete si alte imperfectiuni. Eu as vrea sa vorbim despre îngrijirea parului.
La noi la filmari, atunci când un personaj trebuie sa intre la cadru machajul si parul trebuie sa fie perfect. La fel pentru şedinţe foto sau emisiuni nu se poate ca parul sa nu arate la fel de bine ca machiajul.
Ba mai mult, bărbaţii , din câte am observat, pun mare preţ pe parul unei domnisoare atunci când o vad pentru prima data.
Asa ca m-am gândit sa va dau si eu nişte retete pe care eu le folosesc si sunt foarte mulţumit de ele, dar va astept si pe voi cu alte secrete pe care le ştiţi si care ar putea sa ne ajute sa fim sclipitoare.
Recomand aceasta masca atunci când parul este deshidratat, obosit, cam uscat cu fire rebele: vit A cu ulei de ricin cu ulei de masline si cu un galbenus de ou. Compozitia se da la radacina si apoi se întinde pe tot firul de par. Se sta cu aceasta masca cât mai mult, o noapte de preferat si apoi se spală parul bine cu sampon. Eu când îmi fac aceasta masca nu mai am nevoie de balsam.
Mai am un secret, obisnuiesc sa îmi dau cu ulei de masline amestecat cu migdale atunci când stau la sauna, iar parul îl ţin intr-un prosop, parul arată foarte matasos după 10-15 min ( depinde cat rezisti in sauna. Atunci când va duceti la piscina sau stati la soare, daţi-va cu ulei de masline pe par pt o protecţie a parului de soare, apa de mare sau apa de piscina.
Cam astea sunt secretele mele. Acum ca eu v-am impartasit din secretele mele , va astept si pe voi cu ale voastre.

5 comentarii:

  1. Interesant articolul. Si avand in vedere ce par frumos ai, sunt convins ca secretele tale vor ajuta multe cititoare. :)

    Octavian

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu imi fac masca cu miere de albine si zeama de lamaie.Pun 2 linguri de miere zeama de la o lamaie si o lingura de apa rece.Mie imi place :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Oana, pt ce tip de par si cât trebuie sa stai cu masca? Suna interesant...

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu zic ca este pentru toate tipurile de par!Avand in vedere ca sunt produse naturiste rau nu are cum sa faca.Eu o tin cam 2 ore,se poate tine si mai mult dar eu nu prea am rabdare.Inca o chestie pe care o mai fac de mica,ma lipezesc dupa fiecare spalare cu apa si otet,imi face parul foarte fin si sanatos!Mirosul se duce in cateva ore.Sa imi spui si mie daca ti-a placut :).pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu folosesc o masca semanatoare cu a ta, dar adaug si miere. Reteta e: ulei de masline din cel mai bun (virgin, presat la rece), un galbenus de ou, ulei de ricin si miere cat cuprinde. E senzationala! :-) Am inteles insa ca este foarte benefic si fructul de avocado, mai ales pentru parul uscat, tern. N-am probat, dar planuiesc :-) E dragut blogul tau.

    RăspundețiȘtergere