joi, 26 iulie 2012

Secretul unui ten frumos (2)

- ingrijirea saptamanala

O sa continui serialul cu sfaturi despre ingrijirea saptamanala a fetei, pentru ca deja stiti ca o data pe saptamana tenul trebuie curatat si ingrijit ceva mai mult decat o facem zilnic. 
AICI gasiti o postare a mea mai veche despre baile de aburi si compresele faciale.
Gasiti  acolo toate detaliile.
Dupa baia de aburi faciala pe care o recomand o data pe saptamana urmeaza sa gacem un gomaj, pentru a curata fata de celulele moarte.
Va pot recomanda gomajul cu malai si tarate, care este foarte la indemana oricui. 
O alta reteta de gomaj home-made o puteti face din ulei de primula, ulei de masline sau ulei de argan si malai. Se stie ca uleiul de primula este bogat în acid linoleic şi este unul dintre puţinele uleiuri care conţin acid gamma linoleic. Acesti acizi grasi esentiali ofera proprietati calmante, revitalizante, restructurante şi anti-rid excepţionale.
Masati fata cu miscari circulare, timp de 5-10 minute apoi clatiti bine cu apa calduta.
Dupa aceasta urmeaza aplicarea unei masti purificatoare. Eu sunt deja dependenta de mastile cu argila pe care le aplic pe fata si pe corp.
Folosesc Argila rosie ultraventilata, 200g - Argiletz  combinata cu apa sau apa florala in functie de ceea ce are nevoie tenul meu.
Argila rosie este o argila delicata utilizata pentru proprietatile sale tonifiante fiind o sursa naturala de minerale si oligoelemente. Aceasta argila aduce parului si pielii dumneavoastra o nota de magie care le reda stralucirea. Secretul acestei argile consta in bogatia de oxid de fier care ilumineaza pielea si ii confera catifelare.
Daca nu aveti chef sa va preparati singure mastile cu argila, gasiti in magazinul Organik si o varinata gata preparata : Masca cu argila rosie pentru ten uscat - Argiletz 
Argila africana Rhassoul, 400 g - URTEKRAM , este recomandata pentru tenurile grase si cu tendinta acneica. In combinatie cu apa plata, apa florala sau chiar combinata cu suc de lamaie si ulei de migdale dulci, curata tenul.
Argila Rhassoul este minunata si eficienta pentru curatare, detoxifiere si in tratamentele generale pentru diferite afectiuni ale pielii.
Dupa masca de argila recomand o masca hranitoare sau hidratanta. In functie de ceea ce are nevoie tenul nostru pe moment.
Putem apela la o masca facuta in casa din fructe de sezon si ulei de jojoba, rosa mosqueta si/ sau ulei de argan.
Sau daca vreti puteti folosi masti gata preparate naturale cum ar fi:
Masca hidratanta activa cu apa termala si acid hialuronic - Gamarde si/sau
Masca purificatoare cu alge - 100 Percent Pure Cosmetics .
Această mască pentru faţă, cu alge bogate în elemente nutritive, detoxifică porii, curăţă pielea de toxine, conferind tenului tău prospeţime şi puritate, în timp ce algele o hrănesc cu antioxidanţi, vitamine şi minerale. Acidul alfa lipoic şi Vitamina C, cu efect puternic antioxidant, repară pielea deteriorată, îi redau elasticitatea şi întăresc structura celulară.
Mastile si gomajul se pot face chiar si de doua ori pe saptamana, mai ales daca tenul este cu probleme. Nu exagerati insa cu baile de aburi, care pot sensibiliza fata si pot crea probleme daca sunt facute prea des.
Va pup si vorbim data viitoare despre cum sa ne ingrijim gatul si decolteul.

Linkuri cu produsele de mai sus:
Organik
www.cosmeticebabaria.ro - codul PROMOIOG iti aduce o reducere de 10% la comanda