duminică, 16 iunie 2013

Magia pietrelor pretioase







Din totdeauna pietrele si metalele pretioase au fascinat oamenii.
Totusi aceste materiale nobile nu serveau doar la crearea de podoabe si la sporirea frumusetii. Ci erau folosite  si ca aducatoare de noroc, fiind foarte cautate pentru puterile lor de vindecare ce li se atribuiau.
In medicina  alternativa se folosesc pietrele pretioase pentru stralucirea lor intensa si colorata pe care o emana si care pare ca  actioneaza  asupra structurii fundamentale a individului.
Se pare ca piatra care corespunde cel mai bine unui om este determinata in functie de regulile astrologice.
Pietrele pretioase sunt produsul naturii .
Astfel ca o piatra aleasa cu grija dupa regulile astrologice traditionale, care ni se potriveste ne pune la unison cu ordinea cosmica.
Prin puterea ei de armonizare, ea contribuie astfel la integrarea si echilibrarea tuturor formelor vietii.

Am cautat sa vad care ar fi piatra potrivita pentru mine si iata ce am gasit:
FECIOARA
Talisman norocos: Carneol
De multe ori cand avem senzatia ca nimic nu ne mai ajuta, cautam un talisman sau o amuleta.
Eu am un elefant pe care il am la mine in geanta tot timpul. E primit cu drag de la o persona speciala si chiar daca s-a rupt si nu il mai pot purta ca si accesoriu il port dupa mine.
Este din piatra de jad si tin la el foarte mult.
Voi aveti astfel de pietre pe care le purtati dupa voi?

Carneol

Cuart de culoare portocaliu-rosu, rosu inchis, caramiziu. Egiptenii spuneau ca aduce pace si armonie, alunga depresia, ajuta in vindecare, sporeste curajul si dezvolta energiile sexuale. In sec. XVIII se spunea ca aduce noroc si protectie. In sec. XIX se spunea ca da curaj celor care trebuie sa vorbeasca. Piatra sacra a tibetanilor si egiptenilor. Talismanul norocos al Fecioarei. Corespunde culorii portocalii in cromoterapie. Puternic rol protector impotriva energiilor negative. Este o piatra energetica, foarte stimulativa in orice plan al vietii, da chef de viata si de actiune, il face pe purtator sa ia initiativa si sa actioneze. Aduce o stare de buna dispozitie si de bine general, il face pe purtator sa se simta bine, sa rada, sa se bucure de viata.
Este o piatra a norocului, succesului, prosperitatii, iubirii pasionale. Aduce incredere in sine, calm, echilibru mental, protectie impotriva energiilor negative si a atacurilor psihice Aduce succes in afaceri. Scoate la lumina talentele nedescoperite ale fiecaruia Mareste energia fizica, dorinta de a reusi, pasiunea, motivatia, increderea, concentrarea, energia, inspiratia, indrazneala, initiativa Este o piatra a fraternitatii si intelegerii intre oameni. Protejeaza impotriva invidiei, furiei, gandurilor negative ale altora. Deschide accesul spre vietile anterioare. Scade invidia, furia, frica, tristetea, apatia, lenea, pasivitatea, frica de moarte, depresia, ostilitatea, adversitatea, ura. Alunga indoiala si gandirea negativa, blocajele psihice sau mentale de orice fel Ajuta in atingerea telurilor personale. Favorizeaza contactele sociale. Purifica celelalte pietre langa care este purtat Confera succes celor cu activitati in lumea teatrului.
Este un foarte bun calmant al inimii si ajuta la oprirea hemoragiilor. Este folosit de asemenea pentru rezolvarea problemelor legate de digestie, ajuta la marirea puterii de concentrare.
Protejeaza nativii din zodiile: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Capricorn.
Care este piatra ta norocoasa?