sâmbătă, 22 iunie 2013

Copiii cu autism au dreptul la o viata normala




Acum doua luni am avut o intlanire cu un om special, care face o multime de lucruri frumoase pentru copii.

Este vorba de Roxana Avram o sustinatoare a atelierelor de dezvoltare pentru copii un om deschis care iubeste cu adevarat copiii.

Prin doamna Roxana Avram am luat contact cu asociatia " Invingem autismul" si de aici s-a legat o poveste frumoasa intre mine, atelierele mele MiniArtShow si acesti copii, care au nevoie de ajutor.

Am aflat astfel ce inseamna un copil cu autism si am ales sa nu mai stau fara a face nimic.

Am ales sa ajut, atat cat pot si imi sta in putinta, pentru ca orice gest frumos poate schimba lumea acestor copii in bine.

 

Asociatia "Invingem autismul" s-a nascut in noiembrie 2008, insa din 2011 intr-o camera de la subsolul sediului Fundaţiei  pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC), numita de ei "camera veseliei", cinci copiii  (ulterior 23) cu autism învăţau să se joace şi să se împrietenească, sub atenta îndrumare a unui psihoterapeut.Ulterior s-au  mutat într-o cameră mai mare, dar la fel de veselă, unde au continuat şi dezvoltat programul de socializare  După-amieze vesele.

Astfel au  început și programele de pregătire pentru școală și de terapie prin dans și pictură.

 

 V-am facut aceasta scurta prezentare pentru a intelege scopul acestei asociatii si ceea ce incearca sa faca pentru acesti copii.

Eu ii voi sustine, voi  inota pentru ei in cadrul Swimathonului, iar voi care vreti sa ajutati cat de putin veniti alaturi de mine pentru a strange cat mai mult pentru ca acesti copii sa aiba o viata normala.

AICI va puteti inscrie ca sustinatorii mei.

Cautati echipa Ioana Ginghina!

Haideti sa facem o schimbare impreuna!